Lélek, párkapcsolat

#Lélek #párkapcsolat

242 db cikk a témában

Válnak a szüleim. Hogyan éljem túl?
#válás
2024.04.17.

Válnak a szüleim. Hogyan éljem túl?

Ha a szüleid nemrég váltak el, vagy éppen válófélben vannak, akkor valószínűleg rengeteg mindenen kell most keresztülmenned, és sok változással kell szembenézned a családi életed terén. A leggyakoribb kérdések megválaszolásával segítünk, hogy átvészeld a nehéz időszakot!

Zaklat az exed?
#szakítás
2024.04.11.

Zaklat az exed?

Már megtetted a döntő lépést, és szakítottál valakivel, aki nem viseli ezt olyan jól. Éppen ezért az exed még mindig üzenetekkel bombáz. Mit lehet ilyenkor tenni?

Hogyan légy tökéletes beszélgetőpartner?
#beszéd
2024.03.20.

Hogyan légy tökéletes beszélgetőpartner?

Szeretnél olyan beszélgetőpartner lenni, akivel mindenki szívesen beszélget? Ehhez mindenekelőtt jó hallgatóságnak kell lenned, hiszen a másokkal való kommunikáció kulcsa az értő hallgatás és az információ, amit megosztanak veled. Cikkünkből megtudhatod, hogyan válhatsz tökéletes beszélgetőpartnerré.

Miről beszélgess a párod szüleivel?
#szülők
2024.03.10.

Miről beszélgess a párod szüleivel?

Örömteli pillanat, ha kedvesed végre bemutat a családjának. Az izgalom természetes velejárója az ilyen találkozóknak, de nem kell, hogy az egész délutánra rányomja a bélyegét.

Hogyan ünnepelj Nőnapon?
#nőnap
2024.03.08.

Hogyan ünnepelj Nőnapon?

Március 8-a nemzetközi nőnap, azaz egy olyan nap, melyen minden évben a nők politikai, gazdasági és szociális eredményeit ünneplik világszerte. A nőket, akiknek rengeteg országban harcolniuk kell azért, hogy egyenrangúan kezeljék őket a férfiakkal.

A nevetés elképesztő hatásai a testre
#nevetés
2024.01.31.

A nevetés elképesztő hatásai a testre

Csillapítja a fájdalmat. Csökkenti a gyulladást. Erősíti az immunrendszert. Kalóriákat éget el. És mindezt egyszerre. Mielőtt a legközelebbi patikába szaladnánk beszerezni ezt a páratlan csodaszert, jobb, ha tudatosítjuk: ez nem kapható semmilyen gyógyintézményben. Az egyetlen hely, ahonnan elővarázsolhatjuk, mi magunk vagyunk.

20 dolog, amit sose mondj egy lánynak
#barátnő
2024.01.29.

20 dolog, amit sose mondj egy lánynak

Azt mindannyian tudjuk, hogy milyen szavakkal kedveskedjünk a partnerünknek, de mi van azokkal a dolgokkal, melyeket semmi esetre se mondjunk a számunkra közel álló lánynak?

A 9 leggyakoribb álom és jelentésük
#álom
2023.11.21.

A 9 leggyakoribb álom és jelentésük

Vajon az álmoknak mélyebb értelme van? Nagyon sok ember úgy véli, hogy a válasz erre a kérdésre igen. A Newsweek által végzett felmérés szerint az amerikaiak 43 százaléka azt hiszi, hogy az álmok a valódi vágyainkat takarják.

Fontos leckék, melyeket meg kell tanulnod egy párkapcsolatban
#magány
2023.11.17.

Fontos leckék, melyeket meg kell tanulnod egy párkapcsolatban

Mielőtt egy hosszabbnak ígérkező kapcsolatba belevágsz, van néhány fontos lecke, melyeket jó megtanulni, hisz könnyebbé és stresszmentesebbé teheti az együttlétet. A szerelem bonyolult és szövevényes lehet, éppen ezért jó előre tudni, hogy mibe vágod a fejszédet, mielőtt komolyabbra fordulnak a dolgok kettőtök között.

Tényleg szerelmes vagy?
#szerelem
2023.10.16.

Tényleg szerelmes vagy?

Nagyon gyakori a kérdés: valóban szerelem, amit érzek? A válasz nem egyszerű. Ami számodra szerelemnek tűnik, lehet, hogy nem több a másik iránt érzett vonzalomnál. Igazából mi a szerelem? Miért akarsz épp azzal a valakivel együtt lenni, miért nem valaki mással? Miért ér véget a szerelem? Ezeket a kérdéseket korántsem egyszerű megválaszolni, de mi megpróbálkozunk vele.

5 tipp a gyötrő féltékenység ellen
#féltékenység
2023.10.14.

5 tipp a gyötrő féltékenység ellen

Zavar, ha megnézi a barátodat vagy barátnődet a többi ember? Ki nem állhatod, amikor a kedvesed a volt párjáról beszél? Ha a válaszod a fenti kérdésekre igen, akkor nagyon úgy fest, hogy féltékenyben szenvedsz. Hogyan küzdheted le az érzést?

Hová lett az önbizalmam?
#rossz kapcsolat
2023.08.29.

Hová lett az önbizalmam?

A helyes önértékelés megalapozza a mindennapjaidat, hiszen önbizalomhiány esetén nem tudsz kiteljesedni. Megeshet, hogy csak ideiglenesen bomlik meg a lelki egyensúlyod (és vele együtt az önbecsülésed), például ha rosszul bánnak veled. Íme, néhány tipp, ami segíthet, hogy újra rendbe jöjj!

Miért leszünk szerelmesek?
#szerelem
2023.08.24.

Miért leszünk szerelmesek?

Hogy miért dönt két ember egymás mellett, ezt a kutatásokban még mindig nem tudják pontosan megmagyarázni. Az evolúciós biológiát figyelembe véve, mindenekelőtt az új nemzedék érdekében történik, ám a pszichológusok más indítékot látnak emögött.

Mi az érzelmi intelligencia?
#intelligencia
2023.07.19.

Mi az érzelmi intelligencia?

Bizonyára már te is hallottál az értelmi intelligenciáról (IQ), ami valakinek az értelmi képességeit méri. Az értelmi intelligencia azonban az intellektusunknak csak egy részét méri, hiszen rengeteg másféle intelligenciáról beszélhetünk még ezen kívül, például zenei nyelvi, matematikai, logikai vagy szociális intelligenciáról. Illetve létezik még egy igen fontos típusa: az érzelmi intelligencia.

Milyenek a nárcisztikus emberek?
#nárcisztikus személyiségzavar
2023.07.12.

Milyenek a nárcisztikus emberek?

A nárcisztikus személyiségzavar kora gyermekkori sérülés következménye. A rendellenesség hatására a nárcisztikus emberek nagyfokú szégyenérzettel viseltetnek saját maguk iránt.