randi
#Lélek

Hogy hívjam el randizni?

2010.08.13.
1 perces olvasási idő

Talán pont most találkoztál azzal a fiúval vagy lánnyal, akit el akarsz hívni valahová, és lehet hogy egy kicsit bele is zúgtál a csajba/pasiba. Mindegy is, hiszen sose fogtok összejönni, ha valamelyikőtök meg nem teszi az első lépést.

Itt találsz néhány tippet, hogy kérj attól a különleges valakitől randit…

Nehéz feladatnak tűnik, de 5 perc alatt túl lehetsz rajta.

Hogyan?

1. Vegyél egy mély lélegzetet és próbálj megnyugodni. Érdeklődőnek szeretnél tűnni a másik ember iránt, de nem kell kétségbeesetten a figyelmét keresnek.
2. Gondold végig, miért kedveled. Csinálj egy listát a fejedben néhány dologról, amiről beszélgetni tudnátok- vagy egy kérdésről, amit meg szeretnél tőle kérdezni.
3. Hívd fel, vagy keresd meg online. Vagy ha bátor vagy, hívd félre a suliban, vagy valahol ahol gyakran látjátok egymást.
4. Kérd meg, hogy beszélhetnétek-e pár percet. Ha az éppen nem a legjobb idő beszélgetésre, kérdezd meg mikor lenne neki jobb.
5. Ha találtál egy megfelelő időpontot beszélgess vele valamiről úgy általánosságban: az osztályról, a szomszédokról, kedvenc bandájáról, énekeséről, focicsapatáról, stb.
6. Még egyszer, relaxálj. Nevess, amikor a másik valami vicceset mond. Hallgasd meg, amit mond. És legyél önmagad!
7. Mondd neki valamire, amit mondott, hogy nagyon tetszik, és kérdezd meg, hogy lóghatnátok-e máskor is együtt?
8. Ha igent mondd, kérdezd meg neki mikor és hol lenne jó, és beszéljetek meg egy következő találkozót. Szerencsés vagy!
9. Ha nemet mond, veregesd meg a válladat. Te megpróbáltad. Nem jött össze. Van ez így. Sok lehetőséged lesz még használni ezt a „stratégiát” a jövőben.

Tippek, tanácsok

1. Mindenek felett, légy önmagad! Azt szeretnéd, ha a másik ember azért szeretne téged, ami vagy, nem valami hamis verziódért.
2. Gondold végig mit is jelent az „együttlógás”: egy mozi, séta a parkban, összejönni a haverokkal. Oszd meg ötleteidet partnereddel és kérdezd meg mit gondol róla.
3. Próbáld akkora időzíteni ezt, amikor jól érzed magad a bőrödben. Ha pont most kaptál jó híreket valamiről, egy jó ok arra, hogy felhívd azt a lányt/fiút, akit kedvelsz és megoszd vele az örömödet.
4. Ha nemet mond, ne rágódj rajta! Ugyan olyan nagyszerű vagy mint 5 perccel ezelőtt csak egy picit több randi tapasztalattal.

(Sz.L.)