szeret
#Lélek

Hogyan érheted el, hogy szeressenek az emberek?

2010.01.27.
1 perces olvasási idő

Ritkán találod meg másokkal a közös hangot? Talán nem ügyelsz kellően olyan fontos dolgokra, melyek ahhoz szükségesek, hogy mások szeressenek.

1. Legyél naprakész, hogy segíteni tudj!

Ha az emberek számíthatnak Rád, garantáltan szeretni fognak. Na, nem kell nagy dolgokra gondolnod és nem kell kezed-lábad törni másokért. Egyszerűen csak arról van szó, hogy ha Te naprakész vagy és minden eshetőségre felkészülsz, akkor segíteni tudsz majd azoknak, akik nem olyan talpraesettek, mint Te. Hogy konkrétan mire gondolunk?

Lássuk: Legyen egy „túlélőkészlet” a táskádban! Persze nem egy konkrét egészségügyi csomagra kell gondolnod. Mindenesetre jól jön néhány ragtapasz, ha feltörné a lábad a cipő, egy-két gyógyszer, ha görcsölnél, vagy megfájdulna a fejed, pár biztosítótű, ha elszakadna valamid és egy miniatűr varrókészlet is hasznodra válhat még. Ezeket az apróságokat szükség esetén magad is hasznosíthatod, de a többiek imádni fognak, ha végső esetben Nálad találják meg a segítséget. (Még jobb, ha Te magad ajánlod fel a készleted a bajban!)

Nem utolsó dolog az sem, ha jártas vagy a világ dolgaiban. Így nem csak beszédes és tájékozott lány leszel, hanem segíteni tudsz majd a barátaidnak, ha valami problémájuk akad. Legyen szó szépségápolásról, divatról, szerelemről, vagy valami egészen másról: sokat nem kell utánaolvasni a dolgoknak, hogy segíteni tudj!

2. Jegyezd meg a fontos dátumokat!

Teljesen természetes dolog, ha a barátoddal megünnepled az évfordulódat. Éppen így van ez a többi fontos dátummal is! Neked is jól esik, ha kapsz egy-egy kedves üzenetet, apró ajándékot az ismerőseidtől. A közösségi oldalaknak köszönhetően nem nehéz kideríteni, kinek mikor van név- és születésnapja. A legegyszerűbb mégis az, ha előveszed a naptárod és előre bejelölöd azokat a dátumokat, melyekről semmiképpen nem szeretnél elfeledkezni.

Aztán nincs is más dolgod, mint egy kedves üzenettel, vagy egy aranyos ajándékkal meglepni szeretteidet. Azoknak is írhatsz nyugodtan pár kedves sort, akikkel nem vagy puszipajtás. Egész biztosan jól esik majd nekik, hogy gondoltál rájuk.

3. Legyél ápolt és igényes!

Talán furcsa, hogy külső tulajdonságra vonatkozó dolgot is ide sorolunk, pedig ezt is meg kell említenünk. Az ugyanis, hogy adsz magadra és ügyelsz a részletekre egy nő számára elengedhetetlen. Te se szívesen ücsörögnél egy olyan barátnővel a cukrászdában, akinek koszos a körme, büdös a szája, kócos a haja stb.
Szóval ügyelj az ápolt megjelenésre, hogy mások is szívesen mutatkozzanak Veled és örömmel töltsék a szabadidejüket a társaságodban!