Lélek, félénkség

#Lélek #félénkség

188 db cikk a témában

Fejfájás vagy hasfájás? Lelki oka is lehet
#fej
2024.04.18.

Fejfájás vagy hasfájás? Lelki oka is lehet

Gyakran fáj a fejed vagy a hasad? Az orvosok tehetetlenül állnak az előtt, hogy miért fáj a szíved, mellkasod? Rendszeresen vannak váll- és hátfájdalmaid? Lehet, hogy nem csak az orvos rendelőjében kell kopogtatni, hanem egy pszichológusnál is.

Friss jogosítvánnyal az úton
#jogosítvány
2024.04.04.

Friss jogosítvánnyal az úton

Nemrég szerezted meg a jogosítványodat? Gratulálunk! Most már hivatalosan is tagja lettél a klubnak. Csatlakoztál a sofőrök millióihoz. Valószínűleg izgatott vagy, ideges, lehet, hogy riadt is - de talán ennek a háromnak a kombinációját érzed. Hogyan vezess biztonságosan?

A skizofrénia jellegzetes tünetei, kezelése
#skizofrénia
2024.03.06.

A skizofrénia jellegzetes tünetei, kezelése

A skizofrénia egy olyan lelki eredetű betegség, ami a fiatal felnőttkor végén, a felnőttkor elején alakulhat ki. Olyan mentális betegségről van szó, ami befolyásolja a beteg mindennapjait, kapcsolatait és érinti a cselekedeteit is. A skizofréniával együtt élni nem egyszerű, és sokszor a család is nehezen tudja kezelni a betegséget.

Mit tegyél, ha kiabálnak veled?
#kiabál
2024.01.13.

Mit tegyél, ha kiabálnak veled?

Nem árt, ha tudod, hogy kell kezelni azokat, akik kiabálnak veled. Sajnos rengeteg olyan ember van, aki észre sem veszi, ha durván viselkedik a körülötte lévő személyekkel. A helyzet roppant kellemetlen lehet, főleg ha egy olyan személyről van szó, aki fontos neked, például egy családtag, partner vagy barát.

Szociális fóbia - Mi okozhat szorongást?
#szociális fóbia
2023.12.20.

Szociális fóbia - Mi okozhat szorongást?

A társas helyzetektől való túlzott mértékű szorongás az iskolában, üzletben, munkában, strandon, városban töltött időt képes teljes mértékben megkeseríteni.

Fel kellene hívnom? Az igazi válaszok, amiket hallanod kell
#randi
2023.11.10.

Fel kellene hívnom? Az igazi válaszok, amiket hallanod kell

Minden nő gondolkozott már a kérdésen: „Fel kellene őt hívnom?”. Könnyű a barátaidnak tanácsokat osztogatnod, de a saját ügyeiddel mi a helyzet? Azt gondolnád, hogy könnyű a válasz – igen, vagy nem. De a legtöbb embernek ez nem megy olyan könnyen. Mindig is a nők voltak azok, akiket „be kell cserkészni”, de néha felül lehet írni ezt a szabályt.

Magabiztosság – túl sok, túl kevés?
#magabiztosság
2023.10.25.

Magabiztosság – túl sok, túl kevés?

A magabiztosság az a képesség, hogy őszintén és tiszteletteljesen beszéljünk önmagunkért. Minden nap kerülünk olyan helyzetekbe, amikor az önérvényesítés segíthet nekünk – például, ha valakivel randevúzunk, felkeresünk egy tanárt egy kérdéssel, vagy ha jól teljesítünk egy állás- vagy egyetemi interjún. De hogyan lehetünk optimálisan magabiztosak?

Tanuld meg szeretni önmagad!
#lélek
2023.10.08.

Tanuld meg szeretni önmagad!

Gyakran hallhatod, hogy amíg valaki nem képes önmagát szeretni, nem képes másokat sem szívébe fogadni. Azt is mondják, hogy ne is várd mástól, hogy szeressen téged, amíg te nem élsz békében önmagaddal.

Teszt: mennyire vagy bátor?
#bátorságteszt
2023.09.26.

Teszt: mennyire vagy bátor?

Hogyan reagálsz veszélyhelyzetben, kínos, nehéz szituációkban? Könnyedén „kivágod” magad vagy visszavonulót fújsz? Végezd el a tesztet, s mindjárt kiderül.

Mi a reziliencia?
#reziliencia
2023.08.22.

Mi a reziliencia?

Te mennyire vagy erős? Nem fizikai értelemben, hanem a reménytelennek tűnő helyzetekben? Mi az, ami segít abban, hogy felülkerekedve a problémákon megbirkózz a krízisekkel, csapásokkal, traumákkal? Képes vagy a megpróbáltatások által fejlődni, növekedni, vagy megadod magad és sodródsz egyre messzebb és messzebb a céljaidtól?

Hogyan találj barátokat a nyári táborban?
#nyár
2023.07.13.

Hogyan találj barátokat a nyári táborban?

Itt a nyár, a nyári táborok időszaka elkezdődött. Lehet, hogy a kajak tábor veszélyesen izgalmasra sikerül, de az is lehet, hogy benti foglalkozásokra ítélnek titeket, de egy azért biztos: sok új emberrel fogsz találkozni. Jó lenne új barátokra szert tenni, vagy átvészelni azokat a kínos pillanatokat amikor még senki sem ismer senkit?

Te mennyire vagy kockázatvállaló? Kockázatvállalás felelősségtudattal
#kockázat
2023.05.10.

Te mennyire vagy kockázatvállaló? Kockázatvállalás felelősségtudattal

Te mennyire vagy kockázatvállaló? Direkt keresed a kihívásokat és próbára teszed a képességeidet, vagy mikor mit hoz az élet, azt oldod meg? Szereted a nehéz feladatokat vagy inkább a biztonságra játszol? A barátaid könnyen belevisznek rázós helyzetekbe, vagy felelősségteljesen elveted azokat az ötleteiket, amelyek veszélyesnek tűnnek?

Mi a szociális fóbia?
#fóbia
2023.03.15.

Mi a szociális fóbia?

Mindannyian ismerjük azt a bizonyos kényelmetlen érzést egy-egy helyzetben. Lehet, hogy izgulsz, amikor új emberrel találkozol, vagy izzad a tenyered, ha nyilvánosan kell beszélned. Az ilyen helyzetek rémisztőek lehetnek, de van, akinél már fóbiáról beszélhetünk.