társaság
#Lélek

Kerülj könnyedén a figyelem középpontjába

2009.07.31.
1 perces olvasási idő

Mi lehet az a titokzatos erő, amitől az egyik ember a társaság központi figurájává válik, míg a másik szinte beleolvad az észrevétlenségbe?

Egy kis odafigyeléssel te is lehetsz karizmatikus egyéniség, csupán néhány dologra kell odafigyelned. Lássuk mire:

Légy autentikus!

A természetes karizmával rendelkező emberek mindig hűek önmagukhoz. Mindegy, hogy szeretnek, vagy éppen ki nem állhatnak valamit – nem félnek hangot adni a véleményüknek. Az emberek leginkább azokat kedvelik, akik kiegyensúlyozottak, őszinték, önmagukat adják – nem játszanak szerepet.

Lelkesedj!

Ha már tudod, hogy mi az, ami lázba hoz, amitől gyorsabban kezd verni a szíved, sőt társaságban nem is rejted véka alá a lelkesedésedet, meggyőzőnek fogsz hatni, anélkül, hogy nyomulósnak neveznének a többiek.

Légy jó hallgatóság!

Ha társaságban vagy, valójában fölösleges szellemes mondatokon törni a fejed, hiszen az emberek többsége elsősorban önmagával van elfoglalva, főleg saját magáról szeret beszélni. Szóval igazából gyerekjáték, hogy magadhoz vonzd a körülötted lévőket: hogy különlegesnek érezhessék magukat a társaságodban csupán kérdéseket kell feltenned nekik, majd türelmesen meghallgatnod a mondanivalójukat. Ha imponálni szeretnél valakinek, ahelyett, hogy okvetlenül viccesnek próbálnál tűnni, jobban teszed, ha hétköznapi kérdéseket szegezel az illetőnek. Próbáld ki: meglátod milyen egyszerűen és nagyszerűen működik a dolog!

Legyen a stílusod is meggyőző!

Hiába vagy oda valamely ügyért, témáért, ha az előadásmódod nem eléggé meggyőző a többiek számára. Lehetsz bármennyire jópofa, érdekes ember, ha beszéd közben a testbeszéded súlyos önbizalomhiányról árulkodik. Lelkesedésed biztosan nem ragad át a környezetedre, ha mondandód közben folyton a tolladat vagy a hajadat birizgálod, vagy éppen idegesen dobolsz a lábaddal.

Ha éppen randira készülsz, nehogy halálra izguld magad az előre nem látható, váratlan szituációk miatt. Könnyedén úrrá lehetsz bármilyen kínosnak tűnő helyzeten, ha jó előre rendet teszel a fejedben: tekintsd a randevút egy laza kérdezz-felelek játék részének.
S hogy „előtanulmányokat” folytattál a karizmád fejlesztése érdekében? Soha senki sem fogja észrevenni…

(O.K.T.)