testbeszéd
#Lélek

Fejtsd meg a női testbeszédet!

2015.03.13.
2 perces olvasási idő

A nők általában sokkal összetettebbek, bonyolultabbak, különösen, ha egy beszélgetésről van szó. Ezért is fontos a nők testbeszédének értelmezése. Fiúk! Figyelem!

Ha hiszed, ha nem, a nők állandóan nyilvánvaló jeleket adnak arról, hogy hogyan éreznek - mi mással, a testbeszédükkel. A trükk a jelek dekódolásában rejlik, ami különösen hasznos lehet az ismerkedési időszakban, amikor még nem ismeritek egymást olyan jól.

Nézd meg az alábbi fizikai célzásokat, hogy megtudd, miről árulkodnak a szemei, a mozdulatai.

Flörtölés

Könnyű megtudni, ha egy nő próbálja megszerezni egy férfi figyelmét, még a szoba szemközti oldaláról is, jóformán minden részlet ott rejtőzik a testbeszédben.

Kezdőknek: a férfi felé hajolnak, és úgy próbálnak vonzalmat kelteni, hogy gyakran kezdeményeznek szemkontaktust. Sokkal gyakrabban nevetnek, mint általában, állandóan mosolyognak, tekintet nélkül arra, hogy a fiú vicces-e vagy sem. Az ajkukat harapdálják és az arcuk sokkal élettelibb, kifejezőbb.

A flörtölő nők többet babrálnak, mozognak. Például lehet, hogy az ékszerüket piszkálják, a gyűrűjüket csavargatják vagy a nyakláncukat húzogatják. Ez az ideges izgatottság miatt van, mert a szívük picit gyorsabban ver, mint általában, ezért valahogyan le kell vezetniük a feszültséget.

Előfordulhat, hogy a hajukkal játszanak, vagy valahogy magukon hagyják a kezüket, szokatlanul, ami egy tudat alatti jele annak, hogy a vágyaik tárgya is ilyen módon érintse őket.

Hogyan reagálj?

Ha az a lány viselkedik a legfeltűnőbben, akit kinéztél vagy az imént említett klasszikus flörtölési jelzéseket használja, biztosnak érezheted esélyeidet, nem maradt más, mint előre! Tulajdonképpen a cselekedeteivel zöld lámpát jelez neked.

Bujaság

A testi vágy jelei ugyanazok, mint a flörtölésé, csak sokkal fokozottabbak. Képzeld el Beyoncé bármelyik videoklipjét, és már meg is van az ötlet. A szemkontaktus fokozódik és meghosszabbodik, a tág pupillák a vágy ébredését jelzik. Ha pimasz pózokat vesz fel mellkassal és csípővel előre, azzal mindent elárul. Természetesen ez a nyitott viselkedés általában intim, szexuálisan fűtött helyzetekben jelenik meg, mint például egy buliban.

Tehát, vedd észre, ha mélyebben lélegzik, ami a vágy jele. Talán meg akar majd érinteni, mindenfajta előzetes jelzés nélkül.

Hogyan reagálj?

Kedvesen reagálj! Könnyítsd a dolgod több intimitással, mondjuk viszonozd az érintését, növeld a szemkontaktust, keress ürügyet, hogy megérintsd, először gyengéden, majd nagyobb intenzitással.

Az érdeklődés hiánya

Az érdeklődés hiányát a fizikai jelzések felfedik, legalább annyira biztosak, mint a jelzések ellentéte, a flörtölés. Például, ha a partnered sokszor másfele néz, mialatt beszélsz hozzá, vagy ritkán mosolyog, valószínűleg nem érdeklődik irántad.

Az érdektelenség más jeleihez tartozhat, ha elhajol tőled, összekulcsolja a kezeit. Valószínű, hogy ha maga előtt keresztbe teszi a karját, azt próbálja határozottan a tudtodra adni, hogy fizikálisan, mentálisan is zárkózott irányodba.

Hogyan reagálj?

Nem sok értelme van üldözni egy arra nem vevő személyt.

(Sz.D.L.)