Lélek, közösségi média

#Lélek #közösségi média

90 db cikk a témában

Te is szorongsz, ha a pénzről van szó?
#szorongás
2023.09.05.

Te is szorongsz, ha a pénzről van szó?

Nem kell, hogy valaki átlag feletti bért keressen ahhoz, hogy szorongjon anyagi helyzete miatt, sőt, még rendszeres havi jövedelem sem kell hozzá. Az utóbbi években egyre növekvő problémát jelent a fiatalok körében is a krónikus stressz és a pénzügyi szorongás.

Testképzavarok
#testképzavar
2023.08.26.

Testképzavarok

Légy őszinte: te tudsz bűntudat nélkül enni, és elégedetten felállni az asztal mellől? Reméljük a válaszod: igen. A médiában sugallt üzenet, miszerint csak a karcsúság jelentheti a szépséget és a sikert elsősorban a te korosztályod étkezési szokásait befolyásolja károsan. Emiatt fiatal lányok és nők - sőt napjainkban már a fiúk, férfiak - tízezrei szenvednek a táplálkozási és testképzavarok miatt.

Kiközösítés: azok az átkozott klikkek!
#kiközösítés
2023.08.12.

Kiközösítés: azok az átkozott klikkek!

Egy közösségben óhatatlanul alakulnak ki kisebb-nagyobb csoportok. Miért állnak egymással szemben bizonyos klikkek? Miért nem lehet egy osztály egységes? Hogyan lehet megbirkózni a kiközösítéssel?

Mi a zombieing?
#zombieng
2023.06.05.

Mi a zombieing?

"Emlékszel a ghosting-ra? Igen, az a bosszantó randevúzási trend, ami azt jelentette, hogy a nem elkötelezett szerelmesek úgy érezték, rendben van, ha néhány randevú után felszívódnak, és nem válaszolnak az üzenetekre. Nos, itt az újabb randevúzási trend. A zombieing, vagyis az, amikor a felszívódott randipartnerek visszatérnek, és magyarázat nélkül újra megjelennek egy pimasz mizu-val.

Hogyan hat a FOMO a tizenévesekre és a fiatal felnőttekre?
#fomo
2023.05.18.

Hogyan hat a FOMO a tizenévesekre és a fiatal felnőttekre?

Teljesen lemaradtál! Ez a mondat sokkal több félelmet kelt sok tinédzser szívében, mint szinte bármi más. Sőt, néhány tinédzsert annyira zavar, hogy valamiről lemaradnak, hogy még egy külön szó is van arra az érzésre, amelyet a gyomrukban éreznek ilyenkor: FOMO.

Okostelefon-függőség: hogyan küzdhető le?
#telefon
2023.04.29.

Okostelefon-függőség: hogyan küzdhető le?

Bevallom, túlságosan gyakran használom az okostelefonomat. És minél gyakrabban használom, annál gyakrabban tör rám a kényszer, hogy azonnal ellenőriznem kell, mi újság vele. Bárhol és bármikor. A fogorvosi rendelőben. Az iskolából hazafelé. Amikor dolgozom. Amikor várok a buszra. Sőt, még reggeli közben is!

Kiválthat-e betegséget a közösségi média?
#közösségi média
2023.02.05.

Kiválthat-e betegséget a közösségi média?

A múltbeli járványok közé tartoznak azok a betegségek, amelyekben az emberek hirtelen elájultak; hányinger, fejfájás vagy légszomj alakult ki; görcsös mozgás, vagy bénulás lépett fel. Napjainkban okozhatja a közösségi média ezeket a tüneteket? Hogyan függ össze?

Gyakori költekezési hibák: hogyan kerüld el őket?
#pénz
2022.12.01.

Gyakori költekezési hibák: hogyan kerüld el őket?

Ahhoz, hogy hasznosan költsd el a pénzedet, meg kell ismerned azokat a gyakori buktatókat, amikbe az emberek (leginkább a fiatalok) beleesnek, így megtanulhatod, hogyan legyél sokkal költségtudatosabb. Összefoglalónkban felsoroljuk a leggyakoribb hibákat és természetesen megoldásukat is.

Mi az a sharenting?
#sharenting
2022.08.27.

Mi az a sharenting?

Már az is bőven ciki volt, amikor az anyukád a meztelen baba fotóidat mutogatta a barátnőinek, de az, hogy nap mint nap saját magaddal nézel farkasszemet a szüleid közösségi oldalain, már tényleg zavarba ejtő, kínos és kellemetlen.

11 dolog, amire figyelni kell internethasználatkor
#erőszak
2022.07.09.

11 dolog, amire figyelni kell internethasználatkor

Sokan úgy gondolják, hogy az internet olyan hely, ahol következmények nélkül önmagad lehetsz, és ez nagyrészt igaz is. Az, hogy hogyan beszélsz, hogy nézel ki, vagy van-e valamilyen betegséged, nem számít internethasználat közben, nem úgy, mint a való életben.

Amikor félsz a nyilvánosságtól: a szociális fóbia
#fóbia
2021.08.11.

Amikor félsz a nyilvánosságtól: a szociális fóbia

Felelés, randizás, nyilvános szereplés előtt izzad a tenyered, torkodban dobog a szíved, görcsöl a gyomrod? Természetes reakció. Mégis vannak, akik számára szinte elviselhetetlen szorongást okoz mások előtt megszólalni, osztálytársak szemébe nézni, mások előtt étkezni vagy ismeretlenekkel beszélgetni.

#zaklatás
2021.08.03.

A zaklatás nem kis probléma

Minden nap kamaszok ezrei ébrednek azzal, hogy félnek iskolába menni. A zaklatás olyan probléma, ami diákok millióit érinti, és amitől mindenki retteg, nem csak az, aki átéli.

#olvasás
2021.07.17.

Így válaszd ki a legjobb könyvet!

Nem újdonság, hogy minden korábbinál több időt töltünk sms-ezéssel és netezéssel. De tudtad-e, hogy olvasásra is egyre több időt szakítunk? Pedig így van: egy tanulmányból az derül ki, hogy a tinédzserek többsége papírra nyomtatott könyveket olvas.