barátság
#Lélek

4 jel, hogy valaki nem akar a barátod lenni

2021.07.14.
1 perces olvasási idő

Egy barátság megmaradásáért sok erőfeszítést kell tenned, főleg az elején. De mi van, ha az ismerősöd nem reagál a te érdeklődésedre?

Rengeteg oka van annak, hogy valaki nem akar a barátod lenni. Lehet, hogy az illetőnek már elég haverja van, vagy nem bír téged valamiért, de az is lehet, hogy azt hiszi, nincs semmi közös kettőtökben.

Annak a jelei, hogy valaki nem akar a barátod lenni

Ha valaki udvarias, de távolságtartó

Elég ritka az, hogy valaki olyan udvariatlan legyen, hogy megmondja, nem akar a barátod lenni. Ehelyett inkább próbál udvariasan viselkedni, és igyekszik kerülni az olyan helyzeteket, ahol mélyebb beszélgetésbe elegyedne, vagy egyedül maradna veled.

Nem lelkesedik a közös dolgokért

Ha megismersz valakit, kiderülhet, hogy ugyan azok a dolgok érdekelnek benneteket. Előfordulhat, hogy míg te ennek örülsz, addig a másikat ez teljesen hidegen hagyja, és nem osztja meg veled azokat a dolgokat, amik őt érdeklik (pl. hobbi, zene).

Nem válaszol a hívásaidra vagy email-jeidre

Ha már barátkoztál valakivel, akkor már ismered az első lépéseket. Az egyik fél felhívja a másikat, és próbál találkozni vele. Előfordulhat, hogy a másik csak lassan reagál a hívásokra, üzenetekre, de megeshet, hogy egyáltalán nem válaszol. Lehet, hogy túl elfoglalt, de az is elképzelhető, hogy egyszerűen nem akar a barátod lenni.

Nehéz rávenni, hogy találkozzon veled

Az illendőség miatt a legtöbb ember sosem fogja elmondani neked, ha nem akar a barátod lenni. Így ha te erőlteted a találkozást, mellé fog beszélni, javasolva, hogy később térjetek vissza rá, de erre soha nem fog sor kerülni.

Bár könnyű begurulni az ilyen viselkedésre, azon nem lehet segíteni, ha valaki nem akar a barátod lenni. A fentebb leírtakat az emberek azért csinálják, hogy ne bántsák meg az érzéseidet azzal, hogy nem akarnak a barátaid lenni.

(KamaszPanasz – M.D.)