Lélek, zaklatás

#Lélek #zaklatás

78 db cikk a témában

Zaklat az exed?
#szakítás
2024.04.11.

Zaklat az exed?

Már megtetted a döntő lépést, és szakítottál valakivel, aki nem viseli ezt olyan jól. Éppen ezért az exed még mindig üzenetekkel bombáz. Mit lehet ilyenkor tenni?

Miként formálja egy trauma az életedet?
#trauma
2024.01.20.

Miként formálja egy trauma az életedet?

Traumát átélni, majd feldolgozni az azzal járó testi-lelki gyötrelmeket nem egyszerű feladat. A trauma olyan láthatatlan erő, ami folyamatosan formálni fogja az életedet átalakítja az életmódodat. Miért?

Cyberbullying: így előzheted meg!
#Cyberbullying
2023.12.15.

Cyberbullying: így előzheted meg!

A HBSC 2022-es adatai szerint Magyarországon a 11-17 éves diákok 13,8 százaléka esett már áldozatul internetes bántalmazásnak, és az 5-7. osztályos tanulók 22 százaléka volt már bántalmazott internetes felületen.

Bullying az online játéktérben
#bullying
2023.08.01.

Bullying az online játéktérben

Sajnos zaklatás előfordulhat és meg is történik az online játékokban is. Mit tehetsz, ha ilyen helyzetbe kerülsz?

Mi az a kortárs nyomás?
#kortárs
2023.05.08.

Mi az a kortárs nyomás?

A kortárs nyomás az ugyanazon társadalmi csoporton belüli emberek által gyakorolt befolyás. A kortársak nyomását általában negatív színben képzelik el, de valójában ez nem mindig rossz. Az elfogadható csoportnormák megismerése pozitív része lehet a másokkal való együttélés és szocializáció megtanulásának. De mi is ez?

Milyen sebeket hagy a gyermekkori bántalmazás?
#gyermekbántalmazás
2023.03.23.

Milyen sebeket hagy a gyermekkori bántalmazás?

Gyermekbántalmazás. Egy probléma, amiről nem csak beszélni kell, hanem tenni is kell ellene, méghozzá minél gyorsabban és hatékonyabban. A jelenség sajnos nem egyedi, naponta szenvednek el gyerekek testileg-lelkileg az egész életükre kiható súlyos sebeket, mert nem kapnak elegendő figyelmet a környezetüktől. Mert, ha kapnának, akkor lenne, aki közbeléphetne: szomszéd, rokon, tanár, védőnő, orvos, ismerős.

#internet
2021.08.05.

Kémkedés az interneten

A barátod, a barátnőd vagy az exed megpróbálja lenyomozni, hogy milyen honlapokat látogattál meg? Megvan a jogod hozzá, hogy az internethasználatod valóban magánjellegű legyen. Mit tehetsz a kémkedés ellen?

#zaklatás
2021.08.03.

A zaklatás nem kis probléma

Minden nap kamaszok ezrei ébrednek azzal, hogy félnek iskolába menni. A zaklatás olyan probléma, ami diákok millióit érinti, és amitől mindenki retteg, nem csak az, aki átéli.

#zaklatás
2021.08.01.

Zaklatás vagy udvarlás?

Udvarolni. Talán furcsának találod a szót, hiszen napjainkban kissé idejétmúltnak tűnhet udvarlásról beszélni akkor, amikor sokaknál a minél gyorsabb siker elérése a cél.

#krízis
2021.05.07.

Mi a krízis?

A krízis szó görög eredetű, azt jelenti, hogy válság vagy fordulat. Krízis általában nehéz élethelyzetekben alakul ki, amikor valami súlyos dolog történik.

#kémkedés
2021.04.29.

Szabad kémkedni a párod után?

Ellenőrizni az SMS-eit, elolvasni az e-mailjeit, bejelentkezni a Facebook-jára, átfutni a hívásinfóját... Milyen hatással van a kémkedés a kapcsolatodra? Ez csak kíváncsiság vagy ellenőrzésnek számít?