Lélek, zaklatás

#Lélek #zaklatás

78 db cikk a témában

Miként formálja egy trauma az életedet?
#trauma
2022.12.20.

Miként formálja egy trauma az életedet?

Traumát átélni, majd feldolgozni az azzal járó testi-lelki gyötrelmeket nem egyszerű feladat. A trauma olyan láthatatlan erő, ami folyamatosan formálni fogja az életedet átalakítja az életmódodat. Miért?

Milyen sebeket hagy a gyermekkori bántalmazás?
#gyermekbántalmazás
2022.02.14.

Milyen sebeket hagy a gyermekkori bántalmazás?

Gyermekbántalmazás. Egy probléma, amiről nem csak beszélni kell, hanem tenni is kell ellene, méghozzá minél gyorsabban és hatékonyabban. A jelenség sajnos nem egyedi, naponta szenvednek el gyerekek testileg-lelkileg az egész életükre kiható súlyos sebeket, mert nem kapnak elegendő figyelmet a környezetüktől. Mert, ha kapnának, akkor lenne, aki közbeléphetne: szomszéd, rokon, tanár, védőnő, orvos, ismerős.

#internet
2021.08.05.

Kémkedés az interneten

A barátod, a barátnőd vagy az exed megpróbálja lenyomozni, hogy milyen honlapokat látogattál meg? Megvan a jogod hozzá, hogy az internethasználatod valóban magánjellegű legyen. Mit tehetsz a kémkedés ellen?

#zaklatás
2021.08.03.

A zaklatás nem kis probléma

Minden nap kamaszok ezrei ébrednek azzal, hogy félnek iskolába menni. A zaklatás olyan probléma, ami diákok millióit érinti, és amitől mindenki retteg, nem csak az, aki átéli.

#zaklatás
2021.08.01.

Zaklatás vagy udvarlás?

Udvarolni. Talán furcsának találod a szót, hiszen napjainkban kissé idejétmúltnak tűnhet udvarlásról beszélni akkor, amikor sokaknál a minél gyorsabb siker elérése a cél.

#krízis
2021.05.07.

Mi a krízis?

A krízis szó görög eredetű, azt jelenti, hogy válság vagy fordulat. Krízis általában nehéz élethelyzetekben alakul ki, amikor valami súlyos dolog történik.

#kémkedés
2021.04.29.

Szabad kémkedni a párod után?

Ellenőrizni az SMS-eit, elolvasni az e-mailjeit, bejelentkezni a Facebook-jára, átfutni a hívásinfóját... Milyen hatással van a kémkedés a kapcsolatodra? Ez csak kíváncsiság vagy ellenőrzésnek számít?

#erőszak
2021.04.25.

A nők elleni erőszakról

Sok dolog beletartozik, ami a nemük miatt vagy azzal összefüggésben éri a nőket. Lehet ez családon belüli erőszak, párkapcsolati erőszak, de a társadalmi működésből fakadó hátrányok is ide tartoznak, például, hogy alacsonyabb fizetést kapnak, mint a férfiak ugyanabban a munkakörben, vagy ritkábban választják vezetőnek őket.

PTSD
#PTSD
2021.02.05.

PTSD

Tegyük fel, hogy van egy teljesen átlagos fiú, nevezzük Petinek, akit egyik osztálytársa hónapok óta zaklat és fenyeget. A dolog addig fajul, hogy az utcán hazafelé kést ránt, de a rendőrök időben érkeznek, és semmi baj nem történik.

#kapcsolat
2021.01.05.

Az erőszakos kapcsolatok

A szexuális zaklatást tapasztaltak már tudhatják, milyen reakciókat válthat ki ez az egész. Páran azt mondják, utána nagyon ingadozó volt a hangulatuk. Fontos, hogy mindig tudd, mire gondolsz, és mit érzel. Az, hogy hogyan reagálsz, segít megbirkózni az ellened elkövetett bűnökkel. A szexuális zaklatásra nincs megszokott reakció. Lehet, hogy már tapasztaltad már ezeket az érzéseket, de lehet, hogy nem.

#erőszak
2020.09.18.

Felépülés az erőszak után

Miért olyan nehéz megszabadulni a traumáktól? Legszívesebben elfejtenénk mindazt, ami történt, de ez nem ilyen egyszerű. Miért? Miért nem beszélnek az áldozatok? Miért hiszik azt az emberek, hogy az áldozat is hibás?