szeret
#Lélek

Ha kedvel, miért nem hív?

2017.03.01.
1 perces olvasási idő

Kedves Szakértő! Pár hónapja ismerem csak ezt a srácot, de mégis úgy gondolom, hogy igencsak kedvel engem. Sajnos elég elfoglalt, az iskola, a sport, a házi feladat, amivel talán nem is lenne baj, de amikor azt mondja, hogy felhív, akkor se hív fel. Ha tényleg kedvel, akkor miért nem hív fel, mikor megígérte, hogy fel fog? Továbbá, hogyan tudhatom meg, hogy ő tényleg azért szeret-e, aki vagyok, vagy azért, ahogy kinézek? Köszönöm.

Kedves Kérdező!

Nagyon könnyű túlreagálni a dolgokat, és azokból következtetéseket levonni, különösen akkor, ha szeretünk valakit. Így mielőtt teljesen leírnád a kapcsolatotokat, vagy magadat hibáztatnád, gondold át! Rengeteg valódi oka lehet a srácnak arra, hogy miért is nem hívott fel téged.

Iskola, házi, sport? Tényleg úgy hangzik, hogy a választottadnak nincs egy egyszerű élete. Megpróbáltad már valaha is te felhívni? Lehetséges, hogy fél felhívni téged, esetleg elhagyta a számot, vagy a szülei fizetik a telefonszámlát, és megtiltották neki, hogy telefonáljon, de ezt nem meri neked elmondani. Ezek, és még számtalan más olyan magyarázat létezik az általad leírt problémára. És amint látod, előfordulhat, hogy nem azért nem hív fel, mert nem szeretne, hanem mert más tényezők akadályoztatják. Persze sajnos előfordulhat az is, hogy egyszerűen nem érdekeled, de jelen esetben ezt most zárjuk ki.

Ha továbbra sem hív és te se tudod, hogy miért nem, pedig kérdezted (például nem mondja el, hogy tönkrement a mobilja) a legjobb, ha továbblépsz. Ha ugyanis nem kapod meg egy kapcsolattól azt, amit szeretnél – még ha csak az elején jártok is – a legjobb, ha más partnert keresel. Ahogy a mondás is tartja, rengeteg fiú van még a világon. Gondold csak át: van valami különleges, ami miatt megfogott ez a srác? Azért szeretnél vele lenni, mert van benne valami, ami nagyon vonzó? Vagy csak azért, hogy legyen barátod?

És, hogy a második kérdésedre is válaszoljak. Nehéz megmondani elsőre, hogy valakit tényleg a belsőd vagy a külsőd fogott-e meg, vagy esetleg mindkettő. Ez egy olyan dolog, amely csak akkor válik nyilvánvalóvá, ha már egy bizonyos időt eltöltöttél választottaddal. Ha a vonzalom csak fizikai, akkor a kapcsolatból sokkal inkább csak kudarc lesz, mint bizsergés, ugyanis hamar kiderül, hogy igazából semmi közös nincs bennetek.

Ha erről a srácról, vagy általában a srácokról van szó, a legjobb, ha az ösztöneidre hallgatsz. Szeretsz vele lenni? Bármiről tudtok zökkenőmentesen beszélgetni? Sok mindent csináltok együtt, vagy mindösszesen csak a „fizikai jelek” – csók stb. – vannak jelen a kapcsolatotokban? Bár elsőre tény és való, hogy nehéz eldönteni, hogy valakit mi is vonz, idővel és egy kis megismeréssel hamar kiderülhet, hogy ez a kapcsolat ténylegesen működhet-e úgy, hogy mindketten jól érzitek magatokat benne.

A mostani helyzetben és a jövőre nézve is jegyezd meg: ha valakit igazán kedvelsz, sőt talán szeretsz is, és csak várod a hívását, akkor még nem tettél meg mindent. Itt az idő, hogy te kezdeményezz és hívd fel. Ne feledd, sokszor vállalni kell a kockázatot a jutalom érdekében!

(Cs.B. - goaskalice.columbia.edu)