Lélek, telefon

#Lélek #telefon

27 db cikk a témában

Fel kellene hívnom? Az igazi válaszok, amiket hallanod kell
#randi
2023.11.10.

Fel kellene hívnom? Az igazi válaszok, amiket hallanod kell

Minden nő gondolkozott már a kérdésen: „Fel kellene őt hívnom?”. Könnyű a barátaidnak tanácsokat osztogatnod, de a saját ügyeiddel mi a helyzet? Azt gondolnád, hogy könnyű a válasz – igen, vagy nem. De a legtöbb embernek ez nem megy olyan könnyen. Mindig is a nők voltak azok, akiket „be kell cserkészni”, de néha felül lehet írni ezt a szabályt.

Okostelefon-függőség: hogyan küzdhető le?
#telefon
2023.04.29.

Okostelefon-függőség: hogyan küzdhető le?

Bevallom, túlságosan gyakran használom az okostelefonomat. És minél gyakrabban használom, annál gyakrabban tör rám a kényszer, hogy azonnal ellenőriznem kell, mi újság vele. Bárhol és bármikor. A fogorvosi rendelőben. Az iskolából hazafelé. Amikor dolgozom. Amikor várok a buszra. Sőt, még reggeli közben is!

Hogyan beszélj egy fiúval telefonon?
#szerelem
2022.09.22.

Hogyan beszélj egy fiúval telefonon?

Napjainkban az online térben való kommunikáció szinte elengedhetetlen kelléke a tinik udvarlásának. Természetesen találkoztok és esetleg beszélgettek is az iskolában, kommenteltek a Facebookon vagy lájkoltok az Instagramon, de amikor éppen egyiket sem csináljátok, vagy épp randira hívnád életed szerelmét, nos, akkor elképzelhető, hogy kénytelen leszel őt felhívni (hacsak nem írásban teszed ugyanezt).

Távkapcsolatból lehet szerelem?
#távkapcsolat
2022.07.04.

Távkapcsolatból lehet szerelem?

"Lehet-e valaki úgy szerelmes, hogy akit szeret, még sosem látta, csak e-mail-en keresztül beszélt vele, és max egy képet látott róla? Én most így vagyok. Jó ez így?" A szakértő válaszol.

#kémkedés
2021.04.29.

Szabad kémkedni a párod után?

Ellenőrizni az SMS-eit, elolvasni az e-mailjeit, bejelentkezni a Facebook-jára, átfutni a hívásinfóját... Milyen hatással van a kémkedés a kapcsolatodra? Ez csak kíváncsiság vagy ellenőrzésnek számít?

#függűség
2021.04.17.

A legbizarrabb függőségek

Függeni nemcsak drogtól, alkoholtól, dohányzástól vagy szerencsejátéktól lehet. Hallottál már jégfüggőségről vagy a fogfehérítéstől való függőségről? Melyek a legbizarrabb függőségek?

#exbarát
2020.09.24.

Így kerüld a kapcsolatot az exeddel

Mindannyian éreztük már úgy egy szakítás után, hogy jó lenne mégis újra kapcsolatba lépni az exbarátunkkal vagy exbarátnőnkkel. Egy idő után lehetséges, hogy úgy érzed, össze szeretnél vele jönni, vagy újra át szeretnéd élni a régi emlékeket - ám ez nem jó ötlet! A következő alkalommal, amikor késztetést érzel rá, emlékezz vissza ezekre a tippekre, és többet nem fogsz neki írni!

#önéletrajz
2017.06.07.

Önéletrajz: segítünk megírni!

Egy összefoglaló írás rólad nagyon sokat segíthet, ha munkát keresel. De nehéz lehet összehozni, ha még csak egy kevés tapasztalatod van, vagy ha egyáltalán nincs is. Most megmutatjuk, hogy mit is kell tartalmaznia az önéletrajzodnak.

#nomofóbia
2017.05.27.

Rosszul vagy a mobilod nélkül? A nomofóbia tünetei

A nomofóbia egy viszonylag új keletű betegség. Elnevezése a „no mobil phobia” kifejezésből származik, és ebből már sejthető is, hogy milyen problémáról van szó. A nomofóbiások rettegnek, hogy elveszíthetik a mobiljukat, és esetleg készülék nélkül kell létezniük. Szorongást vált ki belőlük az is, ha az adott helyszínen nincs megfelelő térerő, illetve ha lemerül a telefonjuk akkumulátora.

#koncentráció
2017.05.11.

A top 6 koncentrációgyilkos tevékenység

Megválaszolatlan levelek sorakoznak az e-mail címeden, tanulnod kellene, de nem tudsz koncentrálni, és az agyad ködös a túl kevés alvástól? Nem meglepő, hogy annyira nehezedre esik megbirkózni a feladatokkal otthon és a suliban.

#randi
2017.04.30.

Miért nem hív?

Jól sikerült az első randi, nagy reményekkel búcsúztatok el egymástól, sőt, megadtad neki a számodat is. Egyre nyugtalanabb vagy, nem tudod miért nem hív, azon töprengsz, hogy hol rontottad el. Íme, 10 lehetséges ok, amiért többé nem hívott fel.

#késés
2017.03.18.

Állandóan elkések, mit tegyek?

Egyfolytában kések a suliból, a moziból, mindenhonnan. Tudom, hogy nem vagyok egy korán kelő típus, de tényleg mindent lekések. Mindenkit az őrületbe kergetek. Mit kéne tennem ahhoz, hogy leszokjak erről a rossz szokásomról - ha nevezhetem így?

#szeret
2017.03.01.

Ha kedvel, miért nem hív?

Kedves Szakértő! Pár hónapja ismerem csak ezt a srácot, de mégis úgy gondolom, hogy igencsak kedvel engem. Sajnos elég elfoglalt, az iskola, a sport, a házi feladat, amivel talán nem is lenne baj, de amikor azt mondja, hogy felhív, akkor se hív fel. Ha tényleg kedvel, akkor miért nem hív fel, mikor megígérte, hogy fel fog? Továbbá, hogyan tudhatom meg, hogy ő tényleg azért szeret-e, aki vagyok, vagy azért, ahogy kinézek? Köszönöm.

#bizonytalanság
2016.04.12.

A bizonytalan fiatalok jobban kötődnek a mobiljukhoz

A mobiltelefon által nyújtott folyamatos kapcsolat lehetősége a bizonytalan, szorongó kötődésű fiataloknak sokkal fontosabb, mint másoknak - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék és az MTA–ELTE Összehasonlító Etológiai Kutatócsoport munkatársai.

#telefon
2014.09.20.

Okostelefon-függőség: létezik!

Vajon az okostelefonok tényleg rabjukká teszik tulajdonosaikat? Hiszen azt már ma is tudjuk, hogy az internet, illetve a számítógép bizonyos formái addiktívak, tehát függővé lehet válni tőlük. És még ha most nem is látjuk, vagy nevezzük nevén, az okostelefon-függőség egy létező, kifejezetten gyakori dologgá nőtte ki magát.