késés
#Lélek

Állandóan elkések, mit tegyek?

2017.03.18.
1 perces olvasási idő

Egyfolytában kések a suliból, a moziból, mindenhonnan. Tudom, hogy nem vagyok egy korán kelő típus, de tényleg mindent lekések. Mindenkit az őrületbe kergetek. Mit kéne tennem ahhoz, hogy leszokjak erről a rossz szokásomról - ha nevezhetem így?

Félek, nemsokára a sok késés miatt nagy bajban leszek a suliban. Bármilyen tanács jól jönne. A legrosszabb része pedig az, hogy ez a reggeljeimet is tönkreteszi a suliban, mivel annyira sajnálom, hogy késtem, és bűntudatom van, hogy csak még stresszesebb leszek. Attól félek, hogy a sok késés miatt a jegyeim is romolhatnak. Előre is köszönöm a válaszaidat a kérdésemre.

Kedves Olvasó!

Az emberek néha késnek, például ha reggel nem indul a kocsi, vagy valamelyik családtagjuk hirtelen beteg lesz, vagy a nagy dugó miatt - biztosan ismerős mindez. De ha azt veszed észre, hogy már azoknak a reggeleknek a száma, amikor késel nagyobb, mint azoké, amikor nem késel, akkor fel kell magadnak tenned pár kérdést:

  • Túl sokáig maradsz fenn este?
  • Több időt kellene az alvásnak szentelned?
  • Hamarabb kellene kelned?
  • Kaptad már azon magad, hogy megnézted a mailjeid vagy a házidat csináltad, amikor már indulnod kellett volna?

Ha meg tudod válaszolni ezeket a kérdéseket, akkor talán megtalálod annak az okát is, hogy miért késel el mindenhonnan. Amint megtudod az okokat, elkezdheted kijavítani őket, és egy idő után észreveszed majd, hogy eljutsz, ahova kell, időben.

Ha javítod az időbeosztásodat, az segíthet ellensúlyozni a lassúságod. Próbálkozhatsz azzal, hogy hamarabb lefekszel, és megnézed, hogy éberebb leszel-e a következő nap. Végezz aerobik, jóga vagy meditációs gyakorlatokat, hogy több rugalmasságot, frissességet vigyél a nehéz reggelekbe. Indulj el hamarabb, hogy kivédd az elkerülhetetlenül közbejöhető dolgokat, és mindenképpen odaérj időben, ahova kell.

Ha ezek az ötletek sem működnek, talán segít, ha elbeszélgetsz egy terapeutával, hogy megtudd, mi az igazi oka a késéseknek. Talán rájöttök, hogy a lassúságod egy útja annak, hogy a középpontban érezhesd magad. Ne aggódj a kiváltó ok miatt. Ha együttműködsz a tanácsadóval, akkor megoldódhat a problémád örökre. Nem kell, hogy szégyenkezz, amíg megteszed a kellő lépéseket, hogy visszatérjen az életed a rendes kerékvágásba.

Sosem késő elkezdeni a váltást, és a kérdésed a bizonyíték arra, hogy szeretnél tenni ellene valamit.

(KamaszPanasz)