távkapcsolat
#Lélek

Távkapcsolatból lehet szerelem?

2022.07.04.
1 perces olvasási idő

Lehet-e valaki úgy szerelmes, hogy akit szeret, még sosem látta, csak e-mail-en keresztül beszélt vele, és max egy képet látott róla? Én most így vagyok. Jó ez így? A szakértő válaszol.

Kedves Levélíró!

Lehetünk így is szerelemesek, de ilyenkor sokkal inkább abba a valakibe vagyunk szerelmesek, akinek a másikat hisszük, és nem abba a valakibe, aki ő valójában. A levelezésel alapján elképzeled őt valamilyennek, elmélázol rajta, milyen lehet vele lenni, stb., és akkor máris abba a képbe vagy szerelmes, amit te alkottál róla, és lehet, hogy ő nem is egészen olyan (vagy teljesen más).

E-mailen keresztül sok mindent meg lehet tudni a másikról: hogyan gondolkozik, mit szeret, mit nem, de azt nem tudhatod, hogyan hat rád az, amikor ott van személyesen, milyen a kisugárzása. Nincs ezzel semmi gond, lehet így szerelmesnek lenni, ha megkapod ettől a kapcsolattól mindazt, amire most szükséged van.

Ám fontos tudni az ilyen esetekben, hogy csak a legritkább alkalmakkor fordul elő, hogy pontosan ugyanolyan élőben is a kiszemelted, mint amilyen az éteren keresztül. Ahhoz, hogy ne érjen csalódás, ezt a tényt tartsd te is szem előtt!