exbarát
#Lélek

Így kerüld a kapcsolatot az exeddel

2020.09.24.
2 perces olvasási idő

Mindannyian éreztük már úgy egy szakítás után, hogy jó lenne mégis újra kapcsolatba lépni az exbarátunkkal vagy exbarátnőnkkel. Egy idő után lehetséges, hogy úgy érzed, össze szeretnél vele jönni, vagy újra át szeretnéd élni a régi emlékeket - ám ez nem jó ötlet! A következő alkalommal, amikor késztetést érzel rá, emlékezz vissza ezekre a tippekre, és többet nem fogsz neki írni!

1. Tiltsd le a számát

Ez határozottan az egyik legegyszerűbb módja, hogy ne írj az exednek. Persze, bármikor fel tudod oldani a tiltást, de nem ez a lényeg, hanem az, hogyha azt mondod magadnak, hogy nem tudsz írni neki, akkor nem fogsz! Plusz, még jobb, ha megpróbál SMS-t írni neked, nem fogsz hümmögni, mert nem fogod megkapni az üzenetet az első helyen!

2. Tölts le egy alkalmazást

Meg fogsz lepődni, hogy mennyi alkalmazás van, ami segít megakadályozni, hogy írj a volt barátodnak! Letilthatod a közösségi oldalakon a profilját, hogy elkerüld a meggondolatlan üzeneteket, vagy egyszerűen letörölheted az összes közös képet Facebook-ról, mindre van alkalmazás.

3. Rejtsd el az internetes tevékenységeit

Amikor szó szerint minden idegesít vele kapcsolatosan, vagy ha van egy új kiszemeltje, akkor eljött az idő, hogy elrejtsd minden nyomát a közösségi oldalakon. Ha továbbra is úgy szeretnél tenni, mintha jóban lennétek, de egyszerűen nem tudod elviselni a boldog, új pár képeinek a látványát, akkor az elrejtés a te barátod. Némítsd le Twitter-en, ne kövesd tovább Facebook-on, tisztítsd meg a közösségi életedet.

4. Ne gondolj vissza többet a régi szép időkre

Exbarát interneten

Miért van az, hogy amikor véget ér egy kapcsolat, mi folyamatosan a szép időkre gondolunk, mintsem arra, amikor felültetett a vacsoránál, vagy amikor összevesztünk a moziban? A kapcsolatodnak nem csak szép időszakai voltak. Nyilvánvalóan voltak nehéz pillanatok, mert másképp nem ért volna véget. Legközelebb, amikor írni szeretnél neki, hogy emlékeztesd a közös szép időkre, ne tedd. Gondolj a rossz napokra, akár csak egy pillanatig is, és minden érdeklődésed iránta azonnal elillan.

5. Utáld egy kis ideig

Nem igazán gondolom, hogy a gyűlölködés egészséges, azonban, amikor próbálsz túljutni az exeden, ez szinte szükséges szerintem. Van egy elméletem, miszerint az egyik leghatásosabb módja, hogy túllépj a volt barátodon, ha eltöltesz egy kis időt úgy, hogy gyűlölöd őt, nem számít, hogy milyen rövid, vagy hosszú is az időszak. Utálj mindent vele kapcsolatban, mert ez az egyetlen módja, hogy elhallgattasd azt a kis hangot a fejedben, ami mindig emlékeztet azokra a dolgokra, amiket szerettél benne. Legközelebb, amikor az a kis hang megpróbál emlékeztetni arra, hogy mit szerettél benne, hallgattasd el egy egészséges adag gyűlölettel.

6. Legyél közömbös

Végül a gyűlöletből menj át közönybe. Amikor egyszerűen nem érdekel, már nem is fogsz késztetést érezni, hogy írj neki. Egyszerűen nem akarsz majd, mert nem érdekel. Beletelik majd egy kis időbe, míg megtanulsz közömbös lenni, de amikor sikerül, az életed sokkal könnyebb lesz!

7. Találj valami figyelemelterelőt

Ha tényleg nem találsz semmi módot, hogy elfelejtsd a volt barátodat, és hogy elveszítsd a késztetést, hogy írj neki, egyszerűen keress egy új hobbit, új érdeklődési köröket. Kezdj el aerobic órára járni, ahol közösségben lehetsz vagy nyiss egy blogot, ahol megoszthatod minden gondolatodat, akár névtelenül is. Keress olyan zenét, ami nem emlékeztet azokra az időkre, amikor szerelmes voltál, vagy még rosszabb, amikor összetörték a szívedet. Egy biztos módja, hogy elkerüld, hogy írj neki, ha elfoglalod magad!

Te hogy kerülöd el, hogy írj a volt barátodnak? Oszd meg velünk a te tippjeidet, és a trükköket is!

(KamaszPanasz - S.C.)