szakítás
#Lélek

Szakítás az ünnepek idején? Íme, 9 tuti tipp, hogy túléld!

2021.12.26.
2 perces olvasási idő

Szakítani szívás, de az ünnepek idején, még rosszabb. Elméletileg ennek az időszaknak boldogan kéne telnie, de egy szakítás után nem biztos, hogy ez sikerülni fog.

Ráadásul a családnak rengeteg kérdése lesz a történtekkel kapcsolatosan. Bár nem könnyű, nem muszáj, hogy mindez tönkretegye a meghitt hangulatot. Készülj fel, és tanuld meg, hogyan kezelheted megfelelően a szakítást, és érezheted – a körülményekhez képest - jól magadat eközben.

Koncentrálj az ünnepre

A legjobb módja a szakítás adta nehézségek leküzdésének az, ha minden figyelmedet az ünnepnek szenteled! Menj el egy buliba, önkénteskedj, díszítsd fel a lakást, vagy végezz bármi hasonlót, ami az ünnephez kötődik! Ennek az a lényege, hogy sikerül úgy elfoglalnod magadat, hogy nem lesz időd szomorkodni, és mire az egésznek vége, már jobban fogod érezni magadat.

Készülj fel egy egyszerű válasszal

Ha a családod és barátaid tudtak az illetőről, nyilávalóan kérdéseket fognak feltenni. Leszerelésükhöz az a kulcs, hogy készülj fel egy egyszerű válasszal, amit ki tudsz bökni, amikor érdeklődnek. Nem kell tudniuk minden apró részletet! Arról sem kell tájékoztatnod őket, hogyan érzel! Mondd meg nekik, hogy szakítottatok, egy picit le vagy törve, és szeretnél valami másról beszélni. Ha nem tudnak más témát, beszélj te valami másról, vagy menj ki a szobából egy kis időre!

Emlékezz, ez semmivel sem rosszabb, mint máskor

Most teljesen őszintén, az ünnepek ideje alatt szakítani semmivel sem másabb, vagy rosszabb, mint ha a nyár közepén szakítanátok. Meglehet, hogy az időzítés nem a legjobb, de a lefolyása a dolognak teljesen ugyanaz lesz. Ahelyett, hogy azon gondolkoznál, mennyire el lett baltázva az adott ünnep, próbáld meg inkább kiélvezni azt. Menj el lakást díszíteni, vagy bulizz egy nagyot!

Kerülj minden közös társasági eseményt

Ha vannak közös barátaitok, valószínűleg előfordul, hogy mindkettőtöket meghívnak valahová. Kérd meg az exedet, hogy hagyja ki ezeknek az eseményeknek a felét, hogy ne kelljen látnotok egymást. Ha nem egyezne bele, beszélj a barátaiddal, biztosan lesznek, akik a te oldaladra állnak.

Adj magadnak időtSzakítás ünnepek alatt

Nem kell boldogságot és mosolyt erőszakolnod magadra azonnal! A szakítás fáj, teljesen érthető, ha szükségesnek érzel egy kevés időt, mely alatt sajnálhatod magadat. Mindenki meg fogja érteni, ha egy kis időt magányosan töltesz. Egy pár napig való rejtőzködés segíthet abban, hogy a következő alkalommal megfelelő módon tudj szembenézni másokkal. Ezenkívül még egy kis ideig pihizhetsz is.

Szerezz támogatást

Bár úgy érezheted egyedül vagy, ez nem egészen igaz. Teljesen oké, ha támogatásra van szükséged! Add ki magadból minden szomorúságodat és frusztrációdat! Sírd ki a szemeidet, verj szét egy párnát, ha ettől jobban érzed magad! Ha van egy támogató barátod, aki foglalkozik veled, az külön pozitívum, mert ki tudod vele tárgyalni a történteket.

Gondolj az új évre

Az ünnepek azt jelzik, egy új év közeleldik. Mi van ha szakítottatok? Egy új év érkezik és vele egy új Te! A szakítás ez esetben annyit jelent, hogy lehetőséged van mindent újrakezdeni. Bármi olyat megváltoztathatsz, amit eddig partneredre való tekintettel nem tettél meg! Készíts egy listát az ilyen dolgokról, és hidd el, hirtelen erősnek és magabiztosnak fogod érezni magadat, és már nem is fog olyan kibírhatatlannak tűnni ez a szakítás!

Ugord át a szomorkodós részt

Tudom, hogy mindannyian hajlamosak vagyunk egy nehéz szakítás után szomorú zenét hallgatni és nyálás filmeket nézni. Szerencsére az ünnepek tele vannak boldog zenével és inspiráló, ösztönző ünnepi filmekkel. Miért akarod tovább rontani a szomorúságodat? Használd ki az ünnep előnyeit, ugord át a sablonos szomorú részt, és gyűjts boldogságot magad köré, mert akár akarod akár nem, hatni fog rád is!

Lepd meg magad

Ha még nem vagytok túl az ajándékozáson, használd fel az exednek szánt ajándék árát arra, hogy meglepd magadat valami különlegessel! Bár ez nem fogja meg nem történtté tenni a szakítást, egy picit boldogabb leszel tőle. Plusz azt fogja mutatni, hogy az élet megy tovább. Ha képes vagy önmagad számára valmi örömet adó apróság vásárlására, akkor képes vagy arra is, hogy lelkileg meggyógyulj!

Nekem sem jö be az ünnepek alatti szakítás gondolata, de megesik az ilyen. Fájdalmas, de emlékezz arra, hogy előbb vagy utóbb jobb lesz, és élvezni tudod majd a kellemes, vidám időszakokat. Nem lesz könnyű, de rendbe fogsz jönni!

(Gy.P.F.)