ex
#Lélek

Ha szóba kerül az ex...

2011.02.19.
1 perces olvasási idő

Valószínűleg csak idő kérdése, hogy az egyik randin szóba kerüljön az exed. De vajon mit érdemes elárulni a korábbi kapcsolatodról?

Már az elején elszúrhatod a beszélgetést, ha az exedet a lehető legrosszabb embernek állítod be, akit valaha is megismertél. Még ha így is van, akkor is furcsán fog hangzani a szádból, hogy teljes szívedből gyűlölöd és egy utolsó senkiházi, akit soha többet nem akarsz látni.

A gyűlölet egy nagyon erős érzelem, és ha így vélekedsz korábbi kedvesedről, akkor valószínűleg még nem vagy teljesen túl rajta. Számít, felzaklat annyira, hogy ne tudj róla normális hangnemben beszélni. És persze az is könnyen előfordulhat, hogy az a srác, akivel éppen egy asztalnál ülsz, egyszer az exed lesz. Bizonyára ő sem szeretné, ha az egész városban szétkürtölnéd a világfájdalmadat, és mindenki csak rosszat hallana róla, ha szakítotok.

Mit mondj róla?

Ne hárítsd el a válaszadást, ha a barátod rákérdez az exedre! Ezzel azt sugalmazod neki, hogy még vannak lezáratlan érzelmeid.

A legjobb, ha megpróbálsz tiszta fejjel gondolkodni és őszintén elmondani a barátodnak, hogy miért lett vége az előző sráccal. Talán probléma volt a kapcsolattartásban, nem volt jó a szex, hazudott Neked, vagy megcsalt… Az ok mindig más, de fontos, hogy látszódjon Rajtad, hogy már elmúltak az érzelmek, túltetted magad a dolgokon, levontad a tanulságot és készen állsz ismét boldog lenni, valaki mással.

Ha még nem jutottál el erre a szintre, akkor teljesen feleslegesen randizol ismét: ez az új kapcsolat már az elején el lesz rontva.

Ne menj bele nagyon a részletekbe! Ami volt, az már elmúlt és felesleges újra és újra felhánytorgatni. 2-3 perc bőven elég arra, hogy pár szóban elmeséld a sztorit és leendő barátod képet kapjon a helyzetről. Ha rövidre fogod a mondandód, akkor azzal is azt juttatod kifejezésre, hogy már nem érdekel a dolog.

Ha sikerült barátságot kötnötök korábbi kedveseddel, akkor azt már jó az elején tisztázni az új barátoddal. Később ugyanis komoly nézeteltérések és félreértések lehetnek belőle, ha csak utólagosan derül ki, hogy tartjátok a kapcsolatot.

(Forrás: csakmiketten.hu)