barát
#Lélek

Hogyan szeress újra szakítás után?

2021.07.24.
2 perces olvasási idő

Úgy érzed, a szíved összetört, és a földbe tiportak? Teljesen természetes félelmet, bizonytalanságot, bizalmatlanságot érezni, miután a kapcsolatod kudarcba fulladt. Ha épp egy fájdalmas szakításból akarsz helyrerázódni, van néhány hasznos tippünk, hogyan tudj újra bízni és szeretni.

1. Először is: szeresd önmagad

Ha az exed kezdeményezte a szakítást, az az önbecsülésedet valószínűleg nagymértékben megnyirbálta. Tehát az egyik módja annak, hogy újra szeress valakit az, hogy először önmagadat szeresd meg. Gondolj erre az időszakra úgy, mint egy Hogyan szeress újra szakítás után?lehetőségre, hogy újra megismerhesd az igazi énedet. Fedezd fel, melyek azok a dolgok, amiket a szabadidődben szeretsz csinálni, mik a céljaid, és mik azok a dolgok, amiket kedvelsz, vagy amiket nem szeretsz.

2. Gondolkozz el a régi kapcsolatodon

Fájdalmas visszaidézni egy kudarcba fulladt kapcsolatra, de muszáj. Ez a tapasztalat tanít meg sok olyan dologra, ami miatt a következő kapcsolatod már sokkal jobb lesz. Például, vajon a megfelelő személyt választottad? Milyen tulajdonságok fognak számítani a következő partnerednél? Milyen határok az elfogadhatóak számodra egy kapcsolatban?

3. Engedd el a múltat

Ha már egyszer végiggondoltad a kapcsolatod, ne rágódj rajta tovább! Sokan megrekednek egy kapcsolat után, mert képtelenek arra, hogy elengedjék a múltat. Hidd el, hogy a dolgok azért nem működtek, mert valahol egy olyan személy vár rád, aki sokkal inkább illik hozzád. Bocsásd meg magadnak azokat a dolgokat, amiket vétettél, ahelyett, hogy gyötröd magad az elkövetett hibák miatt!

4. Élvezd a szingli életet

Mivel már nem vagy kapcsolatban, sokkal több szabadidőd van, többet lehetsz a barátaiddal és a családoddal. Ez az időszak arra is jó, hogy olyan dolgokat próbálj ki, amikre a kapcsolat miatt sosem volt időd. Mozdulj ki, és köss új barátságokat! Ha csupa olyan dolgot próbálsz ki, amit szeretsz, akkor hasonló érdeklődésű emberekkel találkozol, így az ismerkedés sokkal könnyebb. A kapcsolatok jönnek-mennek, de az igaz barátok egész életedben kitartanak melletted.

5. Kezdj újra randizni

Időbe telik, amíg túljutsz egy szakításon, de végül a sebek begyógyulnak, és a szíved újra képes lesz majd szeretni valakit. Bármennyire is nagy a csábítás, hogy a megtört önbizalmad egy új párral kúráld, a legjobb, ha ezt nem sieted el. Semmi szükség arra, hogy belefuss egy kapcsolatba, mikor még nem állsz rá készen. Egyszerűen csak randizz, élvezd az új emberekkel való ismerkedést és a társaságukat!

6. Új kapcsolat

Ha pedig már belekezdtél egy új kapcsolatba, mindenképp hagyd ki belőle az exedet! Ez azt jelenti, hogy ne hasonlítsd össze a jelenlegi partneredet vele. Ne cipelj magaddal semmilyen érzelmi súlyt az előző kapcsolatodból, mert ezzel könnyen halálra ítélheted az újat! Például, ne feltételezd rögtön a barátodról, hogy meg fog csalni, csak azért, mert az exed ezt megtette. Bízz a partneredben, csak így lehet sikeres az új kapcsolatod!

7. Fogadd el, hogy a szerelem kockázatos

A valóság az, hogy a szerelem kockázatos és a barátod bármelyik pillanatban véget vethet a kapcsolatnak. Ha falakat építesz a szíved köré, talán megvédheted magad a csalódásoktól, de ezzel kihagyod azokat a csodálatos dolgokat is, melyeket egy kapcsolatban átélhetsz. Igen, szörnyű érzés, mikor egy kapcsolat véget ér, de ha képes vagy túljutni a fájdalmakon, még egy lépéssel közelebb vagy ahhoz, hogy megtaláld az igazit.

Normális dolog, ha úgy érzed, nehezen nyílsz meg másoknak, miután a kapcsolatod kudarcba fulladt, de remélhetőleg ezek a tanácsok segítettek. Neked vannak még tippjeid ezzel kapcsolatban, amiket megosztanál?

(KamaszPanasz - K. F.)