randi
#Lélek

Hogyan tedd túl magad az első szerelmen?

2014.09.08.
2 perces olvasási idő

Nemrég szakítottatok az első szerelmeddel, és úgy érzed, mintha a szíved millió darabra hullt volna, és nem érdekel semmi, csak hogy megszabadulj ettől a fájdalomtól? Tudd meg, hogy hogyan lehetsz túl az első szerelmen.

Hogyan lépj túl az első szerelmen?

Akármennyire fájdalmas és nehéz is elfogadni a szakítást, tudd, hogy nem vagy egyedül. Mindannyian átéltük már, és akármilyen fájdalmas is ma, idővel el fog múlni. Még ha ez most elképzelhetetlen is, de hamarosan boldogabbnak fogod magad érezni.

Hogy túltedd magad rajta, ne arra törekedj, hogy elfelejtsd! Inkább gondolj rá, és könnyebb lesz a továbblépés.

10 lépés, hogy túl legyél az első szerelmen

Akármennyire fájdalmasnak tűnhet az első szerelmi csalódás, el fog múlni. Csak kövesd ezt a 10 lépést, és akkor biztosan túl leszel rajta.

1. Ne utáld!

Ez az első szerelmed. Az első élmények mindig különlegesebbek és emlékezetesebbek. Ne utáld, vagy ne próbáld elfelejteni. Ez egy fontos tapasztalat, ami hozzád tartozik. A fájdalom talán ma még friss, de hamarosan könnyebb lesz, ha hagyod, hogy a seb természetesen gyógyuljon.

Az első szerelem olyan, mint amikor ellátogatsz egy új városba, vagy leérettségizel, vagy egyéb más különleges első alkalom. Emlékszel az első alkalmakra, mert azok különleges pillanatok, de a részletek idővel ködösek lesznek. Csakúgy, mint ezek, az első szerelmed emléke is halványulni, ködösödni kezd idővel. De minél jobban próbálod elfelejteni, annál tovább marad az emlékezetedben.

2. Ez nem a világ vége!

Igen, fáj. De tudod mit? Még mindig élsz és harcolsz. Csak az lebegjen a szemed előtt, hogy túljuss ezen a szívfájdalmon. Ha rendbe tudod tenni a gondolataidat, hogy talpra állj, és szembenézz a világgal, akkor könnyebben meg tudsz birkózni a fájdalommal. Biztos neked is volt olyan barátod, akivel az évek alatt szép lassan eltávolodtatok egymástól. Ugyanígy van ez a szerelemben is.

3. Kérj segítséget a barátoktól!

Szakítás után a barátok nagy szerepet játszanak a talpra állásban. Tölts velük sok időt, vagy beszéld meg a legjobb barátoddal, hogyan érzel. Néha, ha kibeszéled magadból az érzéseidet, segíthet abban, hogy jobban érezd magad.

De figyelmeztetünk: ne vidd túlzásba a barátoktól való segítség kérést,és ne rajtuk töltsd ki a bánatod. Ne utáltasd meg magad azért, mert most épp a saját érzéseiddel vagy elfoglalva!

4. Foglald el magad!

Ez nagyon fontos.Ha olyan dolgokat csinálsz, amiket élvezel, elvonod a figyelmedet a szomorkodástól. Ha teheted, ne legyél egyedül. És csinálj olyan dolgokat, amivel eltereled a figyelmed a szakításról. Olvass, írj, barkácsolj, alkoss!

5. Ne próbálj visszamenni a partneredhez!

Az első szerelem ritkán életünk szerelme. A mesebeli romantika is eljön majd később az életedben. Ha már szakítottatok, megkérheted az exedet, hogy fontolja meg a döntését még egyszer, ám ha továbbra is a szakítás mellett van, többet ne próbálj visszamenni hozzá!

6. Tekints úgy rá, mint egy tanulságos leckére!

Az első szerelemnek valószínűleg szomorú a vége, de tudod mit? Majdnem mindenkinél így van ez. De ezzel egyidejűleg sokat tanulhatsz a kapcsolatokról, és arról, hogy mi kell egy jó kapcsolathoz. Tekints a szakításra úgy, mint egy leckére, és örülj ennek a tapasztalatnak.

7. Gyűjtsd össze a hibákat!

Most, hogy vége van a kapcsolatnak, tölts néhány napot azzal, hogy összegyűjtöd azokat a dolgokat, amik rosszak voltak az első kapcsolatodban. Miért volt mérges rád? Mit utáltál legjobban benne? Azáltal, hogy analizálod az első kapcsolatodat, rá fogsz jönni, hogy milyen partnerre van szükséged, illetve hogy hol rontottátok el.

8. Kerüld el a volt párodat!

Tudom, hogy erre még csak nem is akarsz gondolni, de jelenleg még érzelmileg függsz tőle. Úgy gondolod, hogy szükséged van rá, pedig tudod, ha csak ránézel a volt szerelmedre, még rosszabbul érzed magad. Ez egy ördögi kör.

Tehát ahelyett, hogy keresed a módját, hogy halld a hangját, vagy újra lásd őt, próbáld meg kerülni. Ne lesd a Facebook profilját, Twitterét. Semmit az égvilágon. Kerüld el teljesen" Az első két nap százszor rosszabbul fogod magad érezni, de egy héten belül sokkal jobban leszel, és rájössz, hogy az élet megy tovább, még a szakítás után is.

9. Értsd meg, hogy mi a szerelem!

Most, hogy túl vagy az első kapcsolatodon, már tudod, hogy mi a szerelem. Amíg tulajdonképpen szerelembe nem esel valakibe, nem tudod elképzelni, hogy mire ez a nagy felhajtás körülötte. Most már tudod, hogy a szerelem boldogságot hoz, de fájdalmat is okoz, amikor elmúlik.

10.Túl leszel rajta

Az idő meggyógyít mindent. Most még úgy érzed, mintha a világ összedőlne. De ez el fog múlni. A fájdalom még kínozni fog egy-két hétig, de képes leszel legyőzni a fájdalmat és továbblépsz.

(S.C., lovepanky)