szex
#Vágyak

Hogyan mondd el a partnerednek, hogy már nem vagy szűz?

2022.12.22.
1 perces olvasási idő

A partnerednek elmondani, hogy te már nem vagy szűz, az egyike lehet a legkeményebb beszélgetéseknek, amely egy kapcsolatban előfordulhat. Ha a partnered azt feltételezte, hogy te szűz vagy, és közlöd vele, hogy szexeltél az egyik exeddel, könnyen féltékennyé válhat. Történjen bármi, ne feledd, egy jó kapcsolat alapja a becsületesség és az őszinteség!

Deacon elkezdett randizni egy lánnyal, a lány azt hitte, hogy ő még szűz. „Amikor elmondtam a lánynak, hogy elvesztettem a szüzességemet egy másik lánnyal, akkor szinte megdermedt a kapcsolatunk. Később elmondta, hogy nagyon kellemetlenül érezte magát szex közben, és nagyon izgult, hogy valamit majd elront” – mondta.

Bár szinte lehetetlennek látszik a feladat, hogy a partnereddel megoszd ezt a nehéz és gyakran kínos témát, de mi most megpróbálunk neked segíteni:

• Találd meg a megfelelő pillanatot! Fontos a jó időzítés. Akkor kezdj bele, amikor a partnered nincs túlstresszelve, nem zavart. Fontos, hogy teljes mértékben rád figyeljen és megértse azt, amit te mondasz.

• Magyarázd meg, hogy te elvesztetted a szüzességed! Fontos, hogy megértesd a barátnőddel, hogy ez a múltban történt, nem pedig most. Tudasd vele, hogy az exed már nem része az életednek! Ha esetleg barátságban vagy vele, mondd el a partnerednek, hogy nem érzel az exed iránt semmilyen romantikus vagy szexuális kötődést.

• Ne kezd el részletezni, hogy hogyan történt. A partnered nem akarja tudni milyen forró estét töltöttetek együtt! Viszont légy egyenes! Ha valami rossz volt, vagy megváltozott benned a szexszel kapcsolatban, azt közöld a barátoddal/barátnőddel!

• Csináljatok STD tesztet! Ha az előző kapcsolatodban nem használtál kondomot, engedd meg a partnerednek, hogy elvégezzetek egy STD tesztet, és az eredményeket oszd meg vele. És amikor a szex mellett döntötök, egyértelműen használnotok kell kondomot, bármilyen fajta is legyen!

• Beszélj a szívedből! Az őszinteség mindig segít, ha egy nehéz témáról beszélsz!

Deacon beszélgetése segített a kapcsolatuknak. „Amikor elmondtam a barátnőmnek, kicsit elbizonytalanodott, hogy már nem vagyok szűz. De ez csak közelebb hozott minket egymáshoz. Utólag visszagondolva jó dolognak tartom, hogy elmondtam neki az igazat, minthogy mástól tudta volna meg. Azóta 3 év telt el, mi pedig még mindig együtt vagyunk!"

(KamaszPanasz - Cs.B.)