Lélek, ünnep

#Lélek #ünnep

87 db cikk a témában

Tavaszi szünet problémamentesen
#tavaszi szünet
2024.03.27.

Tavaszi szünet problémamentesen

A tavaszi szünet mindenki számára a kikapcsolódásról kell, hogy szóljon. Végre kicsit távol lehetsz a sulitól és magadra is figyelhetsz. Ez a te szabadidőd: a legfontosabb, hogy jól érezd magad. Ha esetleg azonbna elutaztok a barátokkal vagy a családdal, nem árt felkészülni egy-két dologra. Mire figyelj utazás alatt és mire akkor, ha otthon töltöd a szünetet?

Hogyan ünnepelj Nőnapon?
#nőnap
2024.03.08.

Hogyan ünnepelj Nőnapon?

Március 8-a nemzetközi nőnap, azaz egy olyan nap, melyen minden évben a nők politikai, gazdasági és szociális eredményeit ünneplik világszerte. A nőket, akiknek rengeteg országban harcolniuk kell azért, hogy egyenrangúan kezeljék őket a férfiakkal.

Mindent a Valentin-napról
#Valentin nap
2024.02.14.

Mindent a Valentin-napról

Hazánkban még csak alig néhány évtizedes múltra tekint vissza a szerelmesek ünnepének hagyománya, de ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy hatalmas kultúrát teremtsen itthon is.

Karácsonyi tanácsok egy pszichológustól
#karácsony
2023.12.25.

Karácsonyi tanácsok egy pszichológustól

Úgy tartják, hogy a karácsony az év egyik legboldogabb időszaka. A nagy boldogságba azonban bele-bele vegyül némi keserűség is, ami a szervezéssel, ajándékozással együtt jár. Ez természetes, viszont az már csak rajtunk áll, hogy hogyan oldjuk meg a helyzeteket.

Hogyan éld túl a karácsonyt szingliként?
#karácsony
2023.12.22.

Hogyan éld túl a karácsonyt szingliként?

Hiába próbálsz ráhangolódni az ünnepekre, egyre csak boldog párokat látsz? Neked viszont nincs senkid, emiatt aztán úgy érzed, nem is lehet boldog a karácsonyod?

Hogyan ünnepelj stresszmentesen?
#karácsony
2023.12.17.

Hogyan ünnepelj stresszmentesen?

Az ünnepek kisgyermekként nagyon egyszerűnek tűnnek: rengeteg finom étel, sok-sok tradíció, várakozás, és meglepetés - erről szólt az egész. Ám ahogy telnek az évek, a karácsonyra és az ünnepekre való készülődés is sokkal inkább stresszesebb lesz, mint meghitt. Rengeteg házi feladat, ajándékötletek (amikről nem tudjuk, hogy jók-e vagy sem), családi veszekedések és összekapások. Ezek az incidensek elvehetik a karácsony igazi szellemét.

Készülődj a karácsonyra!
#karácsony
2023.12.10.

Készülődj a karácsonyra!

Bár sokan csak egy sóhajjal nyugtázzák, a legtöbben pedig örülnek neki, ismét elérkezett a karácsony-szezon. Rohanó világunkban sajnos sokan már csak egy újabb stressz-forrásként tekintenek az ünnepekre, amik boltokban töltött tolongással és sorban állással, és kínos családi programokkal jár - és elfelejtik, hogy valójában ez a szeretet ünnepe, amit megfelelő lelkiállapotban szívmelengető és meghitt hetekként élhetünk át.

Mindent a Mikulásról
#mikulás
2023.12.06.

Mindent a Mikulásról

A Mikulás mindenki jótevője és a gyerekek kedvence, hiszen a csöppségek már az első sötét és hideg este után elkezdik visszaszámolni a napokat addig, amíg ki nem rakhatják csizmáikat az ablakba. A Mikulás történetéről sokféle legenda és mendemonda kering, de szinte mindegyikben felbukkan a gyerekek és a szegények megsegítése.

8 tipp szingliknek Valentin napra
#valentin nap
2023.02.12.

8 tipp szingliknek Valentin napra

Közeledik a Valentin nap, de te épp szingli vagy? Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy egyedül kell töltened az ünnepet. Ilyenkor a legjobb, amit tehetsz, hogy magaddal foglalkozol, esetleg a barátaiddal töltöd az időt, akik szintén egyedül lennének. Mutatunk néhány tippet, amivel szebbé varázsolhatod a február 14-ét!

Hogyan tartsd meg az újévi fogadalmadat?
#dohányzás
2023.01.01.

Hogyan tartsd meg az újévi fogadalmadat?

Búcsúztassuk az óévet rossz szokásaink elhagyásával, köszöntsük az új esztendőt új szokások felvételével? Miért fogadjunk meg bármit is? Hogyan tartsuk meg?

Szilveszteri ereszd el a hajam
#szilveszter
2022.12.31.

Szilveszteri ereszd el a hajam

Búcsúzzunk az óévtől jókedvvel, köszöntsük az újat vidáman! Hogyan legyünk vidámak? Kötelező bulizni? Kikkel töltsük el az időnket? Tegyünk fogadalmat?

Karácsony a világ körül: Amerika
#ünnep
2022.12.23.

Karácsony a világ körül: Amerika

Az amerikai Mikulás, vagyis Santa Claus, 1860-ban született az USA-ban, és nevét a holland telepesekkel együtt érkezett Sintaklaus után kapta. Bár a hollandok már a 17. században magukkal hozták Sintaklaust, Amerikában egészen addig nem töltött be jelentős karácsonyi szerepet, míg 1809-ben fel nem tűnt Washington Irving egyik novellájában. Ekkor azonban még St. Nicholas-ként ismerték, akinek sem piros ruhája, sem rénszarvasfogata nem volt, ám ugyanúgy minden évben ajándékot hozott a gyermekeknek.

Húsvét, és ami mögötte van
#húsvét
2022.04.17.

Húsvét, és ami mögötte van

Mit is ünneplünk pontosan húsvétkor? Hogyan is ünneplünk? Kinek mit jelent a húsvét? Tavaszi szünetet, kirándulást, pihenést, vagy esetleg a hagyományos locsolkodást?