szünidő
#Lélek

Ötletek téli szünetre: Tedd rendbe magad!

2016.12.27.
2 perces olvasási idő

A karácsony előtti állandó rohanás után nehéz megállni a szeretet ünnepén, sőt van, hogy az egész szünet alatt csak rohanunk, és nincs időnk semmiféle szórakozásra. Lehet eddig ennek nem is szenteltél külön figyelmet, de idén legyen másképp! Ne rohanjanak el melletted a napok!

Természetesen rengeteg dolog van, amit minden Karácsonykor megteszünk, még több az, amit egész évben tervezünk, és mégsem tesszük meg. Sőt, van olyan, amit egészen egyszerűen csak meg kellene tennünk. Ez is mind a rohanás következménye. Álljunk meg egy picit, és csináljunk olyan dolgokat, amelyeket mi is élvezünk! Nos, íme néhány ötlet!

Légy önkéntes!

Az önkéntesség egész évben nagyszerű dolog, de a legtöbb időnk, tény és való, a szünetek idején akad. Ekkor, ha nincs jobb dolgunk, elmehetünk segédkezni! Keresd fel a környékeden az ifjúságsegítőt, érdeklődj, milyen lehetőségeid vannak! Ha többen mentek, talán még jobb lehet az egész!

Alkoss!

Ha nem érzel magadban elég bátorságot ahhoz, hogy a szobádat vagy a házat kidekoráld, akkor csinálj valamit sajátkezűleg! Rajzolj, fess vagy próbálj ki új módszereket.

Menj el egy múzeumba!

Sokszor csak azokat az épületeket nem nézzük meg, melyek előtt nap mint nap elmegyünk! Most, a szünet beköszöntével látogassunk el pár ilyen helyre! A múzeumok többsége ilyenkor rengeteg programmal kedveskedik! Nézz körül az interneten, majd válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet!

Házi vagy pótlás?

Sajnos a szünet se mindig fenékig tejfel! Vannak dolgok, amiket muszáj megcsinálnunk! Ha a suliból sokat hiányoztunk a karácsonyt megelőző hetekben, itt az idő, hogy bepótoljuk elmaradásunkat! Ha sok a házi, nos azt is meg kell csinálni valamikor! Higgyétek el, sokkal jobb nyugalomban, a szünet közepén elkészülni a leckével, mint az utolsó napon ráébredni, hogy mennyi mindent kellene még tanulnod!

Olvass!

Ilyenkor karácsony környékén mindig van egy kis időnk, hogy leüljünk és elmélkedjünk bizonyos dolgokról. Így hát nincs is jobb, mint egy elgondolkodtató könyv elolvasása! Ha nem szeretsz olvasni, nem kell egy nagyregényt végigrágnod! Viszont, ha szereted az oldalakat lapozni, akkor bátran fogj bele egy-egy nagyobb könyvbe is! Meglátod, ha jól választasz, le sem bírod majd tenni!

Írj!

Gyakran a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek! Lehet, hogy nem vagy egy írótehetség, de mindenféle gátlás nélkül leírni a gondolataidat remek dolog lehet. Lelkileg is megkönnyebbülsz, és emellett fejleszti a gondolkodásodat is. Persze nem muszáj itt megállnod, írhatsz komplett sztorikat, vagy készíthetsz képregényeket is! Ez már csak rajtad áll!

Kirándulj!

Ha elmész a nagyihoz egy hétvégére, az is tekinthető kirándulásnak, ha messzebb lakik. De valószínűleg te nem ilyenre vágysz! A haverokkal átugrani a szomszédos városba vagy faluba, átbulizni egy éjszakát, esetleg elmenni a hegyekbe, megcsodálni a hófödte csúcsokat nagyszerű lehet! Mozdulj ki!

Tedd rendbe magad!

Itt az idő hogy végignézz magadon, számba vedd, hogy hova is kell ellátogatnod! Kérj időpontot, a fodrászodtól, a fogorvosodtól, a kozmetikusodtól, vagy attól, akihez úgy érzed, feltétlenül el kell menned, hogy rendbe szedd magad az ünnepek után!

Játssz!

Talán furcsán hangozhat, de nincs is jobb, mint néha újra gyereknek lenni! Ezért nem szégyen, ha veszünk egy új játékot, vagy elővesszük a régi playstationt! Elsőre talán picit vicces, de hamar rájössz, hogy mennyire jó szórakozás is ez!

Hát, valahogy így állnánk! Nem túl hosszú a szünet, szóval próbáljátok meg kiélvezni minden percét!

(Cs. B.)