tél
#Lélek

A legjobb programok a téli szünetre

2019.12.17.
2 perces olvasási idő

Azok a legszebb téli reggelek, amikor a gőzölgő tea illatába burkolózva álmosan kitekintünk a konyhaablakon, és látjuk, hogy hófehér takaró borítja a környéket. Mutatunk néhány tippet, hogy jól teljen a téli szüneted!

Az ilyen csodálatos hétvégeken kapjuk hát össze a családot, és irány a közeli park, ahová vihetünk némi elemózsiát és meleg kakaót termoszban, így akár órákon át szánkózhatunk és csúszkálhatunk a hóban.

Ötletek téli szünetre: Tedd rendbe magad

A legjobb programok a téli szünetreA karácsony előtti állandó rohanás után nehéz megállni a szeretet ünnepén, sőt van, hogy az egész szünet alatt csak rohanunk, és nincs időnk semmiféle szórakozásra. Talán eddig ennek nem is szenteltél külön figyelmet erre, de idén legyen másképp! Ne hagyd, hogy elrohanjanak melletted a napok!

Tévé és net kell a téli szünetben

Hiába lenne több idejük, kevesebbet sportolnak és olvasnak, de többet néznek tévét, és ha lehet, még többet interneteznek a magyar fiatalok a karácsonyi ünnepek alatt – derül ki az MTV Hungary által végzett felmérésből. A csatorna 15–24 éves fiatalokat faggatott arról, hogyan tervezik eltölteni idejüket a téli szünet alatt.

Tévé és internet kell a téli szünetre

A legjobb családi programok téli napokra

A tél remek alkalmat kínál a családi programokra, hisz ilyenkor az otthon melege mintha a családtagokat is közelebb hozná egymáshoz. Összeírtunk néhány szórakoztató otthoni programot, melyek remek időtöltést ígérnek a szünidőre vagy a hosszú téli estékre az egész család számára. Ráadásul mivel a felhőtlen élményekhez utaznunk sem kell, olcsón és környezetbarát módon szórakozhatunk.

Családi programok télre

Biztonsági tanácsok síeléshez

Könnyedén siklani le egy hóval fedett lejtőn, érezni a szél simogatását az arcodon, miközben magadba szívod a hegyi táj szépségeit – több mint elég indok ahhoz, hogy valaki beleszeressen a síelésbe.

Biztonsági tanácsok síeléshez

Szánkózás közben is vigyázz magadra!

A szánkózás már-már szinte rituálénak számít generációk óta. Bárhol, ahol egy parányi hó található, és esetleg egy nagyobb domb, ott biztosan láthatsz szánkózókat. Ez nemcsak izgalmas és mókás sport, de nagy előnye még, hogy nincsen szükség hozzá semmilyen speciális felszerelésre egy szánkón és egy védősisakon kívül. A szánkózás remek móka és időtöltés, de néha veszélyes is lehet. Így nem árt, ha megfogadod a következő tanácsokat.

Szánkózás közben is vigyázz magadra!

Biztonsági tanácsok snowboardhoz

Kövesd a következő hasznos tanácsokat, hogy megtanuld, hogyan maradj biztonságban a lejtőkön is! A snowboardozás olyan, mintha fagyos, fehér hullámokat lovagolnánk meg. Nagyszerűen szórakoztat, és még fitten is tart a hideg téli hónapokban. Viszonylag könnyen megtanulható, mindemellett eljuttathat téged a világ leglenyűgözőbb tájaira. Viszont a snowboardnak is megvannak a maga valós veszélyei, példának okáért a fagyás, a naptól való leégés, a térdsérülés és a fejsérülés.

Biztonsági tanácsok snowboardhoz

Hogyan tartsd biztonságban az állataid az ünnepek alatt?

Az ünnepek alatt is biztonságban tudhatod az állataidat, ha megfogadod a következő tippeket.

Hogyan tartsd biztonságban az állataid az ünnepek alatt?

Találd meg az ünnepi hangulatot – a családban

Jó néhányan úgy vannak vele, hogy az ünnepek az év legnehezebb részét jelentik számukra. A családi összejövetelek, a gyakori társas esték vagy a véget nem érő vásárlási rohamok nagyon le tudják fárasztani az embert. Tanácsaink megfogadásával nem csak a mindennapi stresszt tudod majd kordában tartani, hanem idővel még örömödet is lelheted az ünnepekben.

Karácsonyi hangulat a családban

Randi ötletek hideg időre

Nem kell, hogy a téli időjárás miatt beltérre korlátozódjon a randitok. Ha mindketten rendesen felöltöztök, fantasztikus randitok lehet a szabadban is. Ötleteinkből válaszd ki a számotokra legmegfelelőbb programot.

Randi hideg időben

(KamaszPanasz)