Lélek, testvér

#Lélek #testvér

29 db cikk a témában

Hogy kezeld helyesen a nagy karácsonyi csalódásokat?
#karácsony
2021.12.25.

Hogy kezeld helyesen a nagy karácsonyi csalódásokat?

A karácsony gyakorlatilag egy ünnepi díszbe öltöztetett aknamező - legyen szó akár egy förtelmes karácsonyi ajándékról vagy az elkerülhetetlen családi perpatvarokról. Viszont ezekkel a tippekkel idegeskedés és viták nélkül bonyolíthatod le az ünnepeket! Próbálj meg az alábbi módszerekkel eljárni, ha karácsonykor csalódás ér.

Testvérharc: ha nem jössz ki a tesóddal...
#testvér
2021.10.14.

Testvérharc: ha nem jössz ki a tesóddal...

Vajon ki az az ember, akit egész életen át ismerni és szeretni fogsz? Az, aki valószínűleg életed eddigi fontos eseményeinél is mindig ott volt, veled nőtt fel, játszott, sírt, bulizott... és követett el hibákat, mint akárki más: a testvéred.

#randi
2021.03.17.

Hogyan randizz a barátod testvérével?

Az egyetlen dolog, ami még annál is kínosabb, mint a legjobb barátod exével összejönni, ha a testvérébe szeretsz bele. Még kínosabb, ha fiatalabb testvérről van szó. Különösen, ha még emlékszel arra, mikor ez a kistestvér még csak ovis volt.

A „bezzeg” gyerek árnyékában
#önbizalomhiány
2020.11.15.

A „bezzeg” gyerek árnyékában

Ha van a családban egy kimagaslóan tehetséges, esetleg nagyon szófogadó gyerek, azt a szülők hajlamosak favorizálni. Őt állítják példaképül a többi gyereknek. Na, most képzeljük magunkat a másik gyerek helyébe, akinek átlagos képességei vannak.

#tél
2019.12.17.

A legjobb programok a téli szünetre

Azok a legszebb téli reggelek, amikor a gőzölgő tea illatába burkolózva álmosan kitekintünk a konyhaablakon, és látjuk, hogy hófehér takaró borítja a környéket. Mutatunk néhány tippet, hogy jól teljen a téli szüneted!

#testvérek
2019.03.03.

Fiú és lány testvérek

Van, hogy a nővéred főnökösödik időnként? Van, hogy az öcséd idegesít téged? Ezek a dolgok együtt járnak azzal, hogy együtt nőttök fel. Olvasd el a tippjeinket, amelyek segíthetnek elkerülni a veszekedést a tesóddal.

#testvér
2017.06.04.

6 tipp, hogy jobb testvérré válj

A gondolat, hogy jobb testvérek legyünk, nem fordul meg gyakran a fejünkben. Pedig ahogy felnövünk, lassan megbocsátjuk, hogy egyszer kilökött minket a hintából, és egyre erősebb a vágy, hogy milyen jó is lenne egy barát, akivel a családi történeteken is osztozunk, nem csak a ruhákon. Tippjeink segítségével nem csak jobb testvérré válhattok, hanem lelki társsá is.

#demencia
2017.01.22.

Hogyan beszélj a demenciában szenvedő nagyszüleiddel?

A demencia memóriavesztéssel, zavartsággal és döntésképtelenséggel járó betegség, amelyet időskori elbutulásnak is neveznek. A demenciában szenvedő beteg nehezen találja a megfelelő szavakat, valamint hirtelen hangulatingadozások jellemzik a napjait. Mindezek miatt igen nehéz kommunikálni a demenciában szenvedő nagyszülőkkel.

#karácsony
2016.12.29.

7 tipp a karácsony utáni lehangoltság megelőzésére

A karácsony a partik, az ajándékok és a családi együttlét időszaka, sok meghittséggel és mókával. Így nem meglepő, hogy amikor jön január, elmúlik a karácsonyi hangulat. De ne aggódj, van néhány remek ötletünk arra, hogyan birkózz meg a karácsony utáni időszakkal!

#honvágy
2016.09.16.

Hogyan birkózz meg a honvággyal?

Az egyetem elkezdése mindenkinek nagy változást jelent: egy teljesen idegen helyen kell új életet kezdened. Így lehetőséged adódik arra, hogy kicsit eltávolodj a családtól és barátoktól, és tegyél egy nagy lépést az önálló élet felé! Mit tegyél, ha ebben az izgalmas kalandban mégis rád tör a honvágy?

#játék
2015.12.08.

Hogyan viselkedj egy kisebb gyerekkel?

Rád bízták az egyik kisebb unokatesódat, de fogalmad sincs, hogyan játssz vele, mivel kösd le a figyelmét? Mutatunk néhány tippet!

#lélek
2015.05.14.

Csatározás a testvérek között

A testvérek közti időnkénti összetűzések elkerülhetetlenek. Az együttélés, az ellentétes személyiségek és érdeklődés magában hordozza a konfliktus lehetőségét. Ha te is érintett vagy a problémában, itt az ideje, hogy megtanuld az összezördülések helyes kezelését.

#felnőtt
2015.01.06.

Felnőtt vagyok, miért nem ért meg senki?

Amikor 18 évesek leszünk, hivatalosan felnőtt jogokkal bírunk. Ez azonban nem jár automatikusan azzal, hogy a családban is elismernek és felnőttként kezelnek. Miért van ez? Mitől lesz valakiből érett felnőtt?

#szorongás
2014.12.25.

Karácsonyi stressz? Így kerüld el!

Vegyes érzelmekkel várhatjuk a Karácsonyt. Belőled mit hoz ki az ünnep? Idegesen rágod a körmöd, hogy mit vegyél Karácsonyra? Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy hogyan mérsékeld a karácsonyi stresszt.