barát
#Lélek

Hogyan mutasd be a szerelmedet a szüleidnek?

2021.11.26.
1 perces olvasási idő

Hetek óta halogatod a találkozót, de végül mégis elérkezett a pillanat: itt az idő, hogy az új barátodat bemutasd a szüleidnek.

Mi lesz, ha nem kedveli a szüleimet? Mi lesz, ha a szüleim nem kedvelik őt? Mi lesz, ha a szüleim elkezdik mutogatni a gyerekkori fotóimat?

Mit tegyél?

Relaxálj

Minél izgatottabb vagy, annál izgatottabbak lesznek ők is. Menj el reggel futni, vagy az edzőterembe – ez segít levezetni a stresszt!

Gondold végig

Ne tekints úgy a találkozóra, mint egy ”mindent vagy semmit” játszmára! Ha első látásra nem is fogják egymást megkedvelni, attól ez még megváltozhat idővel.

Csináljatok valamit közösen

Menjetek el közösen moziba, vagy valahová, ahol jól szórakozhattok! Egy hivatalos vacsora, ahol csendben bámultok egymásra, nem a legjobb ötlet az első találkozáshoz.

Ez nem a kísérletek ideje

Ne változtass a hajadon, vagy készíts valami nagyon különlegeset a konyhában! Minimalizáld az olyan dolgokat, amelyek stresszt és aggodalmat okozhatnak neked!

Nézd a dolgokat más szemszögből

Attól függően, hogy milyen viszonyban vagy a szüleiddel, készülj fel arra, hogy új megvilágításban láthatod a szerelmedet. Lehet, hogy rájössz arra, hogy egyszerűen nem lesz képes beilleszkedni a családodba, vagy kiderül, hogy egyszerűen tökéletesen illik közzétek.

Hívj meg másokat is

Hívjel egy barátot is, ez mindig oldja a feszültséget, nem beszélve arról, hogy a szüleid is kevésbé lesznek hajlamosak beszélni az ex-barátaidról.

Ne engedd, hogy a szüleid máris az esküvőre gondoljanak

Tudasd a szüleiddel, hogy még nagyon friss a kapcsolatotok. Ettől az alkalom is kevésbé lesz érzelmekkel fűtött, és nem fognak kellemetlen megjegyzéseket tenni.

(KamaszPanasz - Gy. Z.)