randi
#Lélek

Hogyan randizz a barátod testvérével?

2021.03.17.
2 perces olvasási idő

Az egyetlen dolog, ami még annál is kínosabb, mint a legjobb barátod exével összejönni, ha a testvérébe szeretsz bele. Még kínosabb, ha fiatalabb testvérről van szó. Különösen, ha még emlékszel arra, mikor ez a kistestvér még csak ovis volt.

Noha ez kétségkívül kényes helyzet, nem feltétlenül zsákutca. Tartsd be a következő lépéseket annak érdekében, hogy a barátod ne akarja kitekerni a nyakad!

Bizonyítsd be, hogy méltó vagy hozzá

Ha nem makulátlan a múltbéli szerelmi életed, itt az ideje, hogy elkezdj fényesíteni rajta. Kizárt, hogy a barátod valaha is szívesen lát majd a testvérével, ha a romantikus életed csapnivaló - szóval állj le a futó kalandokkal. Kezdd el komolyan venni a randizást, akár fogadj cölibátust! Tegyél meg mindent, hogy a barátod szemében potenciális partnerré válj a testvére számára!

Kerüld a felszínes flörtölést

Tartsd meg a szexuális célozgatásokat és a fizikai flörtölést magadnak! Ne csak a barátod előtt fogd vissza magad, hanem akkor is, amikor nincs ott! Nem akarod, hogy egy flört potenciális csábítás híreként jusson el a barátodhoz, hiszen ez elfedheti a (remélhetőleg) becsületes szándékaidat a tesója iránt, és szabotálhatja a hosszú távú terveidet. Inkább összpontosíts arra, hogy egy valódi, bizalmi kapcsolatot építs ki a barátod testvérével – olyat, amit még a nagymamád előtt sem szégyellnél.

Vágódj be a családnál

Mielőtt megtennéd a nagy lépést, nyerd meg a barátod családját! Nem szégyentelenül behízelgő módon, hanem pusztán attól a vágytól hajtva, hogy köteléket hozz létre a jövőbeli szerelmed szüleivel. (Végülis, egy napon ők lehetnek az anyósod és az apósod, nem igaz?) Továbbá, ha a szülők támogatnak, amikor nyilvánossá teszitek a párkapcsolatotokat, az valószínűleg megpuhítja a barátodat is, sőt akár teljesen elkerülhetővé teheti a feszültséget.

Lassan közeledj

Próbálj meg csoportban együtt lógni vele, és tápláld tovább azt az igaz, bizalmi kapcsolatot, amiről korábban volt szó, nyilvánosan megmutatva a barátodnak, hogy sok bennetek a közös. Mutasd ízlésesen a jelét, hogy érdekel, vajon a barátod testvére ugyanúgy érez-e (például bókolj neki, mosolyogj sokat), mint te. Ha érzed a szikrát, lépj tovább a következő szintre…

Figyelmeztesd a barátod

Ami a legfontosabb, értesítsd a barátodat arról a tervedről, hogy el akarod hívni randira a testvérét. Ez nem annyira engedélykérés (a testvére egy önálló ember, és nem tartozik a testvéredhez, vagy senki máshoz, ha már itt tartunk), hanem inkább csak tudatod vele a szándékaidat és azt, hogy tiszteled annyira a barátságotokat, hogy beszélsz vele, mielőtt bármi történne. Légy kész, hogy meg tudd védeni az érzéseidet, és biztosítsd a barátodat, hogy valóban látod a közös jövő esélyét.

Add meg a módját

Végül itt az ideje, hogy megtedd a nagy lépést. (Ne feledd, a lányok is hívhatják randira a fiúkat (sőt, hívják is!) Fontos, hogy tiszteletteljesen közeledj, és tudasd személyesen vagy telefonon keresztül, hogy tisztességesek a céljaid.

Fiúk! Ha igazi úriemberek akartok lenni, vegyetek virágot és írjatok mellé pár kedves, vicces sort, hogy az egész igazán romantikus legyen! Ami a terveket illeti, egy kávé vagy egy vacsora nyugodt kezdést kínál.

Egy kis szerencsével és sok előkészülettel egy év múlva ti hárman boldogan fogtok közösen ünnepelni, akár egy családi vacsorán is!

(KamaszPanasz - B.Zs., datingadvice)