randi
#Lélek

Hogyan randizz a barátod testvérével?

2024.06.08.
2 perces olvasási idő

Az egyetlen dolog, ami még annál is kínosabb, mint a legjobb barátod exével összejönni, ha a testvérébe szeretsz bele. Még kínosabb, ha fiatalabb testvérről van szó. Különösen, ha még emlékszel arra, mikor ez a kistestvér még csak ovis volt.

Noha ez kétségkívül kényes helyzet ,nem feltétlenül zsákutca. Tartsd be a következő lépéseket annak érdekében, hogy a barátod ne akarja kitekerni a nyakad!

Bizonyítsd be, hogy méltó vagy hozzá

Ha nem makulátlan a múltbéli szerelmi életed, itt az ideje, hogy elkezdj fényesíteni rajta. Kizárt, hogy a barátod valaha is szívesen lát majd a testvérével, ha a romantikus életed csapnivaló - szóval állj le a futó kalandokkal. Kezdd el komolyan venni a randizást, akár fogadj cölibátust! Tegyél meg mindent, hogy a barátod szemében potenciális partnerré válj a testvére számára!

Kerüld a felszínes flörtölést

Tartsd meg a szexuális célozgatásokat és a fizikai flörtölést magadnak! Ne csak a barátod előtt fogd vissza magad, hanem akkor is, amikor nincs ott! Nem akarod, hogy egy flört potenciális csábítás híreként jusson el a barátodhoz, hiszen ez elfedheti a (remélhetőleg) becsületes szándékaidat a tesója iránt, és szabotálhatja a hosszú távú terveidet. Inkább összpontosíts arra, hogy egy valódi, bizalmi kapcsolatot építs ki a barátod testvérével – olyat, amit még a nagymamád előtt sem szégyellnél.

Vágódj be a családnál

Mielőtt megtennéd a nagy lépést, nyerd meg a barátod családját! Nem szégyentelenül behízelgő módon, hanem pusztán attól a vágytól hajtva, hogy köteléket hozz létre a jövőbeli szerelmed szüleivel. (Végülis, egy napon ők lehetnek az anyósod és az apósod, nem igaz?) Továbbá, ha a szülők támogatnak, amikor nyilvánossá teszitek a párkapcsolatotokat, az valószínűleg megpuhítja a barátodat is, sőt akár teljesen elkerülhetővé teheti a feszültséget.

Lassan közeledj

Próbálj meg csoportban együtt lógni vele, és tápláld tovább azt az igaz, bizalmi kapcsolatot, amiről korábban volt szó, nyilvánosan megmutatva a barátodnak, hogy sok bennetek a közös. Mutasd ízlésesen a jelét, hogy érdekel, vajon a barátod testvére ugyanúgy érez-e (például bókolj neki, mosolyogj sokat), mint te. Ha érzed a szikrát, lépj tovább a következő szintre…

Figyelmeztesd a barátod

Ami a legfontosabb, értesítsd a barátodat arról a tervedről, hogy el akarod hívni randira a testvérét. Ez nem annyira engedélykérés (a testvére egy önálló ember, és nem tartozik a testvéredhez, vagy senki máshoz, ha már itt tartunk), hanem inkább csak tudatod vele a szándékaidat és azt, hogy tiszteled annyira a barátságotokat, hogy beszélsz vele, mielőtt bármi történne. Légy kész, hogy meg tudd védeni az érzéseidet, és biztosítsd a barátodat, hogy valóban látod a közös jövő esélyét.

Add meg a módját

Végül itt az ideje, hogy megtedd a nagy lépést. (Ne feledd, a lányok is hívhatják randira a fiúkat (sőt, hívják is!) Fontos, hogy tiszteletteljesen közeledj, és tudasd személyesen vagy telefonon keresztül, hogy tisztességesek a céljaid.

Fiúk! Ha igazi úriemberek akartok lenni, vegyetek virágot és írjatok mellé pár kedves, vicces sort, hogy az egész igazán romantikus legyen! Ami a terveket illeti, egy kávé vagy egy vacsora nyugodt kezdést kínál.

Ha a barátod nem fogadja nagy örömmel a kibontakozó románcot, ne vessz vele össze, inkább adj neki egy kis időt. Furcsa lehet neki ez a helyzet és látnia kell, hogy működik a dolog. Egy kis szerencsével és sok előkészülettel egy év múlva ti hárman boldogan fogtok közösen ünnepelni, akár egy családi vacsorán is!

Ne feledd, ez egy nagyon kényes helyzet, mert még ha a barátod el is fogad titeket, lehet, hogy nem fog működni a kapcsolat. Tehát mielőtt belevágsz, érdemes végig gondolni: megéri, ha elveszítem a legjobb barátom, mert a tesójával nem jött össze a dolog?

(KamaszPanasz - B.Zs., datingadvice)