#Lélek

Miről beszélgess a párod szüleivel?

2011.12.04.
1 perces olvasási idő

Örömteli pillanat, ha kedvesed végre bemutat a családjának. Az izgalom természetes velejárója az ilyen találkozóknak, de nem kell, hogy az egész délutánra rányomja a bélyegét.

A szülők típusa válogatja, hogy milyen hangnemet engedhetsz meg magadnak. Lehet, hogy annyira fiatalosak és jó fejek, hogy már az első pár percben összetegeződtök, és úgy fogod érezni magad, mintha már régóta ismernétek egymást. De persze az is előfordulhat, hogy több alkalom is kevés lesz ahhoz, hogy végleg feloldódjatok. Ez utóbbinak több oka is lehet, megeshet például, hogy a szülők még jobban kedvelik a barátod korábbi barátnőjét, vagy csak egyszerűen felmérik a terepet, kit is választott maguknak az egyetlen fiacskájuk.

Mindegy mi az oka a kezdeti rideg hangulatnak, ha bizonyítod a talpraesettséged, folyamatosan kedvesen és tisztelettudóan viselkedsz velük, illetve boldoggá teszed a fiúkat, akkor még a legszigorúbb szülők is meg fognak enyhülni irányodban.

Addig is nem árt, ha odafigyelsz a beszédtémákra, és a "kínos csendet" értelmes témákkal próbálod elütni.beszélgetés

Amikről inkább ne beszélj a kezdetekben

A politika témaköre kizárva. Egyrészt, mert sosem tudhatod, hogy leendő anyósod és apósod melyik párt oldalán foglal állást (ha egyáltalán szimpatizál valamelyik párttal) másrészt mert ez a téma egy olyan konfliktusforrás lehet, mely még a legjobb barátokat is képes összeugrasztani. Ha pedig nem közös a szimpatizáns, akkor bizony alaposan alááshatod a szülők bizalmát.

Másik kínos téma lehet a vallás. Előfordulhat, hogy Te nem gyakorlod rendszeresen a hitedet, míg a barátod szülei minden vasárnap misére járnak, és szigorúan betartanak minden előírást. Ha egy ilyen felfogású családban benyögöd, hogy nemhogy misére nem jársz, de eszed ágában sincs a későbbiek folyamán templomban esküdni, azzal nem szerzel jó pontot

A kritikát tartogasd későbbre! Talán nem tetszik a környék, és a vacsora se türközi tökéletesen az ízlésedet, be kell látnod, hogy Te vagy a vendég. Jobb, ha a kegyetlenül őszinte énedet későbbre tartogatod, és óvatosan kitérsz a keresztkérdések elől. Pl.: ha megkérdezik Tőled, hogy ízlett a vacsora, biztosan találsz olyan fogást, amit meg tudsz dicsérni. Ahelyett, hogy kifejezd, mennyire gyűlölöd a párolt káposztát, inkább azt helyezd előtérbe, amit valóban finomnak találtál.

Ne szidj senkit! Nyilván annyi sütnivalód Neked is van, hogy a barátod szüleinek nem teszel megjegyzéseket a fiúkról még akkor sem, ha éppen egy nagyobb veszekedésen vagytok túl. De ugyanígy nem vet jó fényt Rád, ha bárki mást ócsárolsz. Dühönghetsz bátran a barátnőidnek a tanárodról, vagy szidhatod a szomszédot az anyukádnak, de az anyós- és apósjelöltednek inkább mutasd az előnyös oldalad, és alkalmazd a "jót, vagy semmit" elvet.

(csakmiketten.hu)