testvér
#Lélek

6 tipp, hogy jobb testvérré válj

2017.06.04.
2 perces olvasási idő

A gondolat, hogy jobb testvérek legyünk, nem fordul meg gyakran a fejünkben. Pedig ahogy felnövünk, lassan megbocsátjuk, hogy egyszer kilökött minket a hintából, és egyre erősebb a vágy, hogy milyen jó is lenne egy barát, akivel a családi történeteken is osztozunk, nem csak a ruhákon. Tippjeink segítségével nem csak jobb testvérré válhattok, hanem lelki társsá is.

Felejtsd el és lépj tovább!

Amikor valakivel megosztod az életed, elkerülhetetlenek a súrlódások, kisebb-nagyobb sérelmek. Most, hogy eljutottál oda, hogy azon 6 tipp, hogy jobb testvérré váljgondolkodsz, hogyan lehetnél jobb testvér, eljött az idő, hogy ezeken túllépj. Persze, ő kapta meg a görkorcsolyát karácsonyra, amire te vágytál… lépj tovább! Még akkor is, ha általános iskolás korotokban ő randizott azzal, akibe te szerettél bele - itt az idő, hogy a sérelmeid elengedd!

Együttérzés a nehéz pillanatokban

Lehet, hogy nem érted a testvéredet. Még ha nem is tudod, hogy mitől lett pipa, érezz vele együtt, legyél ott neki, amikor szüksége van egy vállra, hogy kisírhassa magát rajta. Ha majd fordul a kocka, és te mész át lelki válságon, ő lesz az, akit ha hajnali 3-kor hívsz fel, akkor is fel fogja venni a telefont, hogy meghallgasson!

Figyelj rá!

A legegyszerűbb módja, hogy megmutasd, hogy szeretsz valakit, ha igazán figyelsz rá. Kapcsold ki a tévét, számítógépet, ne válaszolj a hívásokra, csak hegyezd a füleidet. Figyelj és hallgasd meg a testvéredet. Az, hogy kibeszélheti magából a gondolatait, érzéseit neked, a legtöbbet jelentheti a számodra.

Maradj halk!

Még a felnőtt testvéreknél is előfordul, hogy előtörnek belőlük a tinédzserkori hormonok, és hagyják elszabadulni az érzelmeiket. Nézeteltérés esetén maradjatok higgadtak, és ne emeljétek fel a hangotokat. Ne felejtsd el, hogy ő az, aki ismert téged 8 évesen, és ismerni fog még 80 évesen is.

Szakíts rá időt!

Rohanó világunkban könnyű elveszíteni az időérzéket. Vedd át az irányítást, még ha ez azt is jelenti, hogy előre megtervezed a hívások idejét. Fantasztikus, hogy egy telefoncsörgés milyen gyógyír a megfázásra vagy a megtört szívre!

Ha messze lakik és már nem láttátok egymást egy ideje, akkor kezdj el spórolni, hogy legalább egy hétvégére át tudj hozzá ruccanni, és lásd a meglepett arcát. Ezt az utazást egyikőtök sem fogja elfelejteni, és meg fogja erősíteni benne, hogy törődsz vele.

És mi a helyzet a legutóbbi vásárlásoddal? Láttál egy olcsó csecsebecsét, ami megmosolyogtatná, vagy megnevettetné? A következő vásárláskor vedd meg és küldd el neki postán. Még akkor is, ha közel lakik, sokkal szórakoztatóbb olyan levelet, csomagot kapni, ami végre nem számla.

Állj ki érte!

Amikor kicsi voltál, a testvéredhez fordultál, ha valaki bántott? Akárhogy is, most a testvérednek is lehet szüksége arra, hogy kiállj mellette. Rendkívül nagy erőt tud adni a tudat, hogy az életedben van legalább egy ember, aki feltétel nélkül támogat és szeret téged. Szóval, amikor a testvéred azt mondja magára, hogy kövér, sikertelen, mindig egyedül lesz stb., állj ki mellette, és mondd meg neki, hogy NE beszéljen így magáról!

A testvéred – akár hiszed, akár nem – az egyik legfantasztikusabb ajándéka az életednek! Gondolj csak bele, mennyi kalandból, közös titokból, huncutságból, esti sutyorgásból maradnak ki az egykék! Minél hamarabb felismered, milyen szerencsés vagy, annál jobb lehet a kapcsolatotok!

(S.C. - allwomenstalk)