valentin-nap
#Lélek

Valentin-napi őrület

2014.02.14.
1 perces olvasási idő

Február 14-éről eltérő vélemények alakultak ki: egyesek giccsesnek és haszontalannak tartják, mások alig várják már a közéledtét, és vannak, akik csak arra vágynak, hogy túl legyenek rajta.

Szingli életérzés: „Hogyan éljük túl a Valentin napot?”

Ha jelenleg nincs párkapcsolatod, akkor egy ilyen fenti gondolat árnyékként vetülhet az egész napodra. Hajlamosak vagyunk ilyenkor olyasmire gondolni, hogy „Nekem nincs senkim, én már megint egyedül leszek, milyen szerencsétlen vagyok”… Ha ilyesmi jár a fejünkben sürgősen állítsuk meg gondolatainkat. Valóban olyan szerencsétlen lenne valaki, mert az év egy adott napján nincs éppen párkapcsolata? Nyilván nem ez a helyzet. Szingliként több módszerrel próbálkozhatsz enyhíteni a szerelem iránti sóvárgást.valentin-nap

1. Először is tartsd fejben, hogy a Valentin-nap nem csupán a szerelem ünnepe. Amerikában az a szokás, hogy mindenkitmegajándékoznak, akit szeretnek. Névtelen képeslapokat küldözgetnek egymásnak, aztán indulhat a találgatás, hogy ki-kire gondolt. Te is megajándékozhatsz akárkit egy kis aprósággal, ha kedved van hozzá.

2. Felkeresheted szintén szingli barátaidat és együtt tervezhettek közös programot. Ha érzed azt, hogy nem vagy egyedül ebben a helyzetben, máris könnyebb lehet számodra. Szóba jöhet sírós romantikus mozizás, vagy akár egy Valentin napi buli, ahol talán te is találhatsz valakit…

3. Ha még mindig egy kicsit szomorkodsz, akkor azzal is vigasztalhatod magad, hogy bizony nagyon sok pár van még a világon, akik nem ünneplik ezt a napot, mert giccsesnek tartják.

+1 megoldás: Szingli nap! Olaszországban február 15-én ünnepelik San Faustinot, a szinglik védőszentjét. Ez a nap teljes egészében azoké, akik még nem találták meg az igazit. Ne felejtsd el, nem vagy egyedül, minden párkapcsolatban elő is volt már szingli, a legtöbb fiatal már legalább egyszer átélte, hogy milyen egyedül lenni február 14-én.

Hogyan ünnepeljük a Valentin-napot?

Azok, akiknek párjuk van, kicsit szerencsésebbnek érzik magukat ezen a napon. Bölcs dolog előre megbeszélni, hogy ki mit gondol a Valentin-napról. Ha a párod nem szereti az ünnepet, lehet, hogy eszébe sem jutna meglepni téged, amit könnyen félre lehet érteni. Mivel még nem a legelterjedtebb ünnepek közzé tartozik, nem mindenkinek jut eszébe időben, ne gondolj a legrosszabbra azonnal.

Ahogy a karácsony sem az ajándékokról szól a Valentin-nap sem. Az ajándékhajhászást egy kicsit félrerakhatod és gondolkozzatok el azon, hogy minek örülnétek a legjobban. Gondolkozzatok el azon, hogy mi okozna számotoknak együttesen egy jó élményt, egy emlékezetesebb Valentin napot. Korcsolyázás, romantikus séta, meghitt vacsora esetleg egy buli? Elmondhatod a párodnak, hogy milyen tulajdonságait szereted, miért vagy vele, fel lehet eleveníteni a találkozás pillanatát, az első csókokat…

(Börcsök Gyöngyi)