szülő
#Lélek

10 fogadalom, amit biztosan be tudsz tartani

2014.12.31.
2 perces olvasási idő

Az újévi fogadalmak általában semmi mást nem okoznak, csak bűntudatot – már január negyedikére. Mivel megettél egy rakás sütit, borult a fogyókúrád, ráadásul kétszer kihagytad a tornát is. Ha túl sokat vállalsz, nem tudod betartani őket. Ezért érdemes kis lépésekkel kezdeni, apróbb, de hatékonyabb fogadalmakkal.

A KamaszPanasz összegyűjtött 10 olyan fogadalmat, amelyet könnyű betartani és biztos sikert hoznak!10 fogadalom, amit biztosan be tudsz tartani

Két gyümölcs naponta

Persze mindenki tudja, hogy naponta 5 adag zöldség- vagy gyümölcsfélét kellene fogyasztani. Ám ha eddig egy alma is alig ment le a nap folyamán, akkor itt az ideje a változtatásnak. Egy banán vagy egy narancs a suliban, esetleg egy kis gyümölcssaláta vacsorára. Csak kezdj bele az új szokásba!

Egy kis idő magadra

Suli, különórák, sportolás, rengeteg tanulnivaló. Semmi idő nem jut magadra a rengeteg teendő miatt? Íme, egy remek fogadalom, amit megtehetsz. Egy kis TE-idő. Egy héten egy délutánt szánj csak magadra! Egy forró fürdő, egy jó könyv vagy egy film, amit régóta meg akartál nézni.

Könyvtárjegy

Olcsó és remek ötlet. Így pénzt spórolhatsz (nem kell könyvekre vagy filmekre költened) és tökéletes hely egy kis csendes elvonulásra, de akár ismerkedésre is (Ki tudja, hátha összefutsz egy hasonló érdeklődésű emberrel).

10 perces takarítás

Este csak egy dolgot szeretnél: befeküdni az ágyadba és aludni egy jó nagyot. Ám a szobádban ugyanolyan felfordulás lesz reggel is, mint este, lefekvés előtt. Ezért lefekvés előtt csinálj mindig egy gyors, 10 peres takarítást. Pakold el a füzeteidet, vagy hajtogass össze egy adag ruhát. Meglátod, reggel hálás leszel, hogy nem a nagy rohanásban kell rendet raknod.

Kevesebb koffein

A túl sok kávé nagyon ártalmas. De butaság lenne megígérned magadnak, hogy többet nem iszol teát vagy kávét – úgysem tartanád be. Kezdd kis lépésekkel! Naponta egy csésze kávéval kevesebb, vagy heti egy tea- és kávémentes nap sokat segíthet. Hidd el, hogy jobban fogsz aludni, ha napi 2 csésze kávénál vagy teánál nem iszol többet.

Kulcskeresés

Ha te vagy az az ember, aki napi 10-15 percet is eltölt kulcskereséssel, íme, egy nagyszerű fogadalom, amit betarthatsz. Mostantól próbáld meg a kulcsaidat mindig egy helyre pakolni. Szerezz be egy ötletes akasztót, vagy egy kis kosárkát, tartódobozt, amibe mindig beledobhatod a kulcsod. A reggeli rohanásban nagy segítség lesz.

10 perc séta minden nap

Nem tűnik soknak, de nem is olyan nagyszabású terv, mint a mindennapos edzőterembe járás. Erre nem kell egy fillért sem költened, és biztos remekül fogod érezni magad. Az idő múlásával pedig akár hosszabb sétákra is mehetsz, vagy elkezdhetsz futni.

Az ágy rendben tartása

Ha azok közé tartozol, akik nem a legnagyobb rendben élnek, akkor ez a fogadalom neked szól. A felfordulás közepén általában az ágy van. Ha nem volt időd kicsit rendbe tenni a szobádat, akkor legalább az ágyat (és az esetlegesen rajta heverő ruhákat) rendezd el. Váratlan vendégek esetén jól jöhet.

Multivitamin

Ha nem vagy a zöldségek vagy gyümölcsök kedvelője, akkor is nagyon fontos, hogy télen támogasd a szervezeted. Szerezz be valamilyen természetes összetevőkből készült multivitamint, és szedd naponta.

Mosolyogj naponta!

Nemcsak feldobja a napod, hanem szebbé is varázsol! Mosolyogj minimum tízszer egy nap, és meglátod, a világ visszamosolyog rád. A mosolygással, nevetéssel csökkenthető a stressz is, és könnyebben veszed az akadályokat a 2015-ös évben.

(Gy. R.)