szülő
#Lélek

Tanácsok, hogy boldogabb legyél az újévben

2024.01.01.
2 perces olvasási idő

Szerte a világon emberek ezrei tesznek újévi fogadalmakat - a legtöbbjük fogyással kapcsolatos. Bár az egészséges testsúly megszerzése és megtartása fontos, de talán még fontosabb egy olyan fogadalom, ami segít kitalálni, hogyan legyél boldogabb. Íme, 10 tipp, aminek a segítségével boldogabb leszel az újesztendőben.

Keress valamit magadon, amit szeretsz

A legtöbbünknek nem okoz különösebb nehézséget megtalálni magunkat azt, amit nem szeretünk, és Tanácsok, hogy boldogabb legyél az újévbenamit meg akarunk változtatni magunkon. Viszont sokkal boldogabbak lennénk, ha megtanulnánk felismerni azokat a dolgokat, amiktől csodálatosak vagyunk. Itt az ideje, hogy rájöjj, és elismerd, mi az, amit szeretsz magadban!

Ígérd meg, hogy változtatsz azon, amit nem szeretsz

Visszatérve ahhoz, amit nem szeretsz magadon: az önostorozás nem segít. Ha nem szeretsz kicsinyes lenni, határozd el, hogy megváltozol! Ha belefáradtál, hogy féltékeny vagy, akkor ne legyél az. Mindössze akaraterő kérdése. Az első lépés az igazi változáshoz, ha beismered, hogy mi az, amit nem szeretsz magadban, és elhatározod, hogy dolgozni fogsz rajta.

Csak pozitívan

Itt az ideje, hogy megszabadulj a negatív emberektől az életedben. Kinek van ideje a pletykákra, az ellenségekre, amikor a pozitív, szerethető barátaiddal is töltheted az idődet? Felejtsd el a drámát, kerüld a negatív embereket, lépj tovább, és legyél boldogabb 2015-ben!

Eddz

Persze, a rendszeres edzés segít karcsúbbá válni, ám emellett boldogabbá is varázsol. Hogyan? Oldja a stresszt, boldogsághormonokat szabadít fel, segít kitisztítani az elmédet, és kitalálni, hogy hogyan kezeld, vagy oldd meg a problémáidat. Csodálatos!

Gondolkodj vagy meditálj

Szánj időt a személyes mérlegelésre és meditációra az újévben, és boldogabb leszel. Nem kell, hogy hivatalosan is meditálj, csak szánj naponta 10-20 percet arra, hogy kitisztítsd az elmédet, mindenféle zavaró tényezők nélkül - se telefon, se TV ne legyen körülötted, csak te és a gondolataid!

Ne nézz vissza

A visszapillantás egy dolog, de a múltban élés már egy másik. Semmin sem tudsz változtatni a múlton, ne ragadj le! Inkább fordítsd az energiádat arra, hogy a jelenben élj, és akkor már a jó úton vagy, hogy boldogabb legyél.

Ne nézz túlságosan előre

Az ellenkezője is igaz. Ne tölts túl sok időt azzal, hogy túl messzire tekintesz a jövőben, mert így nem tudod élvezni azt, ami most van körülötted. Rengeted dolog megváltoztathatja az életet akár egy nap, egy hét és egy hónap alatt is, így teljes időpocsékolás akár két évre is előre tervezni. Persze, jó ötlet, ha van egy vázlatos terved. De hagyd nyitva az ajtót minden változás előtt!

Légy hálás

Nem számít, hogy mennyire elkeserítőnek és kiábrándítónak tűnik az életed, mindnyájunknak van valami - nem számít milyen apróság - amiért hálásak lehetünk. Koncentrálj arra, és legyél érte hálás! Mondd el valakinek, hogy szereted, és mutasd meg, hogy értékeled őt! Ünnepeld az egészségedet azzal, hogy megóvod. Legyél hálás, és boldogabb leszel!

Szánj időt a kapcsolataidra

Minden kapcsolatot ápolni kell - legyen az a testvér, egy barátság, vagy a szülőkkel való kapcsolat. Szánj az új évben időt a kapcsolataid kialakítására és fenntartására, és boldogabb leszel.

Segíteni fog, hogy boldogabb legyél, ha néhány tanácsot megfogadsz, de el tudod képzelni, hogy milyen csodálatosan, pompásan boldog leszel, ha kipróbálod mindet? Melyik tippet próbáltad már ki? Vagy van valami más, amit ajánlanál, valami, ami segített neked, hogy boldogabb legyél? Kérlek, oszd meg velünk!

(KamaszPanasz - S.C.)