szakítás
#Lélek

Szakítás? Irány az edzőterem!

2019.05.15.
1 perces olvasási idő

Éppen egy fájdalmas szakításon estél át? Itt az ideje az edzésnek! Elmondjuk miért. A szakítás utáni első pár hét kritikus lehet abból a szempontból, hogy hogyan tervezd meg az elkövetkezendő hónapjaidat.

Ahhoz, hogy újra megtaláld a pozitív dolgokat az életedben, nagyon jó dolog az edzés. Sokan esnek viszont abba a hibába, hogy a keletkezett űrt egy másik személlyel próbálják helyettesíteni: ez pedig nagyon veszélyes. Ha nem fordítasz elég időt arra, hogy kibékülj önmagaddal, akkor a következő kapcsolat is egyből halálra van ítélve. Itt az alkalom arra, hogy átértékeld az előző kapcsolatodat, a személyes céljaidat és szükségleteidet, valamint arra, hogy most egy kicsit saját magad szeretetével és az önmegvalósítással foglalkozz. Hívd el magadat egy randira és meglátod majd, mennyi jó hatása van a mozgásnak.

  1. Muszáj koncentrálnod. Miközben épp súlyokat emelgetsz, vagy az utolsó fekvőtámaszt próbálod kinyomni, esélytelen, hogy rágondolj. A jelenlegi feladatodra koncentrálsz és minden erődet abba fekteted. Ez segít abban, hogy a múlt és a jövő helyett a jelen életedre fektesd a hangsúlyt.
  2. Egy egészséges rutin a következetes testmozgást is tartalmazza. Amikor rendszeresen jársz pl. reggelente sportolni, az egész reggeli rutin következetesebb lesz. Meditáció, hálaadás, egészséges étel fogyasztása, ezek mind összefüggnek az edzéssel.
  3. Sokkal magabiztosabbnak érzed magad. Egy szakítás után valószínűleg az önbizalmad is csökken és úgy érzed, semmi nincs rendben az életedben. A tested az a dolog, amit csak te irányítasz. Ha jobban nézel ki, jobban is érzed magad, ez pedig segít majd helyrerázódni.
  4. Visszatart téged a mélybe zuhanástól. Ha szigorú rutint követsz az edzéssel kapcsolatban, kevésbé leszel hajlamos azt az utolsó cigit elszívni, vagy még egy vodkát rendelni, mielőtt bezár a bár. Amikor a dolgok jól mennek az edzőteremben, bármikor letérsz majd a helyes útról, dühös leszel magadra, hogy miért tettél vissza akár egy kis lépést is, mikor már olyan jól haladtál.

Szóval, ha szakítás utáni gyógyulásról van szó, az edzőterembe vezet az út. Építsd a tested, maradj pozitív, gyűjts önbizalmat.

(KamaszPanasz – K.F.)