kapcsolatok
#Lélek

Milyenek a gimnáziumi párkapcsolatok a valóságban?

2019.09.24.
2 perces olvasási idő

Visszanézve a gimnáziumi életemre, már látom, hogy a valóság nagyon távol állt az elképzeléseimtől. Először is, semmi olyan hangulat nem volt, mint a High School Musical című filmben, de a kapcsolatok sem olyanok voltak, mint vártam.

Szuper volt 14 évesen gimibe menni

A barátaimmal egész nap a cuki fiúkról beszélgettünk, és már mindenki alig várta, hogy komoly kapcsolata legyen. Én sem voltam kivétel. Azt hittem, hogy a gimi egyenlő a szerelemmel, a kapcsolatokkal, és minden olyan testi dologgal, ami ezekkel jár. A „Bajos csajok” pedig elhitette velem, hogy a gimiben minden tini állandóan szexel, vagy legalábbis próbál. Azonban hamar rájöttem, hogy nem így van.

Hamar beleugrottam egy kapcsolatba

Azonban nem ismertem jól a srácot, és a rajongásom is hamar lecsillapodott. Ezután rájöttem, hogy a kapcsolatok nem jönnek könnyen. Sok munkát kell belefektetned, ha azt akarod, hogy tartós legyen. És 14 évesen egyszerűen nem voltam kész erre az egészre. Még most sem érdekel a randizás, pedig 18 éves vagyok. A gimnázium mindenkinek más dolgot ad, amibe a kapcsolatok is beletartoznak. A tied nem kell, hogy olyan legyen, mint a barátaidé, és nem is kell egyeznie a filmekkel, vagy a könyvekkel. Sok tündérmese szól a gimnáziumról, de itt van a valóság, amire saját tapasztalataim alapján rájöttem:

Tündérmese

Valóság

A gimiben mindenki szexel

Körülbelül a gimiseknek csak a fele szexelt már életében

Randizni fogok a gimiben

Sok tini nem randizik, és normális helyzetben senki nem ítélne el téged sem érte, ha így lenne. Ha valaki mégis megtenné, az az ő baja, nem a tiéd.

Le kell feküdnöm a párommal

Randizhatsz, de előfordulhat, hogy még nem vagy kész a szexre – ezt egy olyan partner, aki tisztel, megérti, és nem sürget.

Sok kapcsolatom lesz

Az igaz, hogy nincs megszabva, mennyi kapcsolatod lehet a gimiben, de mély kapcsolatot nem fogsz gyakran kialakítani, és még az is lehet, hogy ez egyáltalán nem fog megtörténni ebben a 4 évben.

Szerelmes leszek a gimiben

Olyan valakit találni, aki teljesen passzol hozzád, nagyon nehéz, és lehet, hogy nem fog megtörténni a gimiben. De ez nem azt jelenti, hogy nem leszel sosem szerelmes!

A párom és én sosem fogunk veszekedni

Akár jó vagy rossz egy kapcsolat, egy dolog biztos: veszekedések történnek. Ez elkerülhetetlen, és nem azt jelenti, hogy rossz párt alkotnátok!

Az első alkalom varázslatos lesz

A szex nem mindig jó elsőre, és néha akkor sem jó, ha először fekszel le egy új partnerrel. A szex a kommunikációról szól, és a rossz első alkalom nem azt jelenti, hogy kudarcra van ítélve a kapcsolat. Mint ahogy azt sem jelenti, hogy bármi probléma lenne veled.

Mindenki szexel a bál után

A szokványos filmekben a párok kivesznek egy hotel szobát a bál után, ami valljuk be, túl erőltetett. Nem szexel mindenki a bál után. Igen, talán néhányan igen, de nekem a bál arról szólt, hogy jól szórakozok a barátaimmal

Nem meglepő, hogy a gimnáziumi szerelmi élet nem igazán hasonlít a filmekhez. Én nem estem szerelembe, a barátaim nem mindig csak a szexről beszéltek, és az én első alkalmam nem éppen olyan, mint egy könyv happy ending-je . De ez nem azt jelenti, hogy megbántam. A gimi az, amit kihozol belőle, és én elszántan dolgoztam, mély kapcsolatokat építettem ki a barátaimmal. Akár azt választod, hogy sokat, keveset, vagy egyáltalán nem randizol, akár azt, hogy sok szexuális partnered lesz, néhány, vagy egy sem, nincs recept a jó vagy rossz randizáshoz a gimiben! Ha jól érzed magad, csináld azt, ami boldoggá tesz, hozz egészséges döntéseket, és minden rendben lesz!

(KamaszPanasz - S.C., sexetc.org)