randi
#Lélek

Az első randi: merre menjetek, hogyan viselkedj?

2014.04.27.
3 perces olvasási idő

Ha tudjátok, beszéljétek meg, hogy mi is lenne a legmegfelelőbb helyszín! Ám a kérdéseid legyenek egyszerűek, és semmiképpen se hangozz úgy, mint aki máris korlátozni szeretné partnerét.

Ez segíteni fog, ha másban nem, abban, hogy megállapíthatod, mennyire is lesz elegáns az esemény. Persze jó tipp, hogy egy kicsit azért mindig lehetsz elegánsabb – egy kosármeccs is végződhet egy elegánsabb étteremben, ahol lehet, hogy kellemetlenül fogod érezni magadat, ha túl lazán vagy öltözve.

Mozizzatok otthon!

Ha még nem régen kezdtetek el randizgatni, akkor kerüljétek a komoly drámákat, véres akciófilmeket és szomorúan végződő romantikus filmeket. Inkább válasszatok könnyed, szórakoztató romantikus vígjátékokat – ő élvezni fogja a vígjáték részét, te pedig a romantikus részét.

Ha csak egy délutáni kávéról van szó…

Természetesen, ha csak egy délutáni kávézásról vagy teázásról van szó, akkor sokkal érdemesebb lazán öltöznöd. Nem is nagyon érdemes ilyenkor azon gondolkodni, hogy mit vegyél fel, hiszen ilyen esetben valószínűleg már ismeritek egymást valamennyire. Érdemes is a feszültséget csökkenteni azzal, hogy ilyen laza programot választotok, különösen, ha a másik fél izgulós típus.randi

Ráadásul ezek a helyek azt is megmutatják, hogy milyen típusú fiúról is van szó. A zsugori fiúk, akik nem is biztosak abban, hogy „igazán” randizni akarnak veled, csak azért választják ezt az időpontot, mert egyszerű és olcsó. Valójában befektetés nélkül érhetnek el eredményt. A rendes vagy a félénk fiúk pedig mindketten nagy eséllyel választhatják ezt a színhelyet, ugyanis itt a legkisebb az esélye bármilyen drámának, váratlan dolognak. Veled lehetnek, anélkül, hogy a legkevésbé is meg kéne játszaniuk magukat, hiszen ha például este vinnének egy elegáns étterembe, lehet, hogy ők már magától az elegáns ruhától feszültebbek lennének.

Ráadásul a rendes és félénk fiúknak is megadatik a lehetőség, hogy egy beszélgetés keretében jobban megismerjenek, majd csendben várják, hogy vajon szívesen találkoznál-e velük mégegyszer. A fukarok valószínűleg csak hagyják, hogy te fizesd ki a saját kávédat. Azok a fiúk pedig, akik azt mondják, hogy majd hívni fognak, de mégsem teszik meg, azonnal a „nem-érdemel-bizalmat” kategóriába rakhatóak!

Ám szeretném felhívni a figyelmet a kávézós dolog rossz oldalára is. Egy pár éve gondolkozok ezen – persze azért is, mert már jó pár éve fizetek sokat kávéért (és sok zsugori sráccal is találkozok.) Szóval mind tudjuk, hogy egyre több feminista szemléletű nővel találkozhatunk, akik nem hagyják, hogy fizessenek helyettük – sőt, néha még a pasi fogyasztását is állják, megmutatva, hogy milyen liberálisak is. Tehát a gond az, hogy ha „szabadabb”-nak akarsz tűnni, mint a nem-feminista nőtársaid, akkor számolnod kell azzal, hogy te állod a saját fogyasztásodat. Viszont ezáltal kevesebb pénzed lesz, így valójában kevésbé leszel szabadabb, mint a többi nő. Hivatalos tény, hogy a nők minden költekezésük 60%-át megspórolják, azáltal, hogy a férfiak fizetnek helyettük. Azaz, érdemes feladni a feminizmussal szimpatizáló elveinket, ha jól akarunk járni anyagilag.

Van egy másik fura ötlet, talán kevésbé ismert. Eszerint ha egy nő nem szeretne szexuális kapcsolatba bonyolódni egy férfival, akkor mindennek a felét fizetniük kell. Ha engem kérdezel, ezzel egész olcsón leteszel a szexről. Inkább csak felejts el minden kis gondot és lógj együtt olyan srácokkal, akiknek nem jelent problémát az, hogy meghívjanak valamire. És várj nyugodtan, amíg biztosnak nem érzed magadat egy továbblépéshez.

Ki fizessen az első randin?

Annak ellenére, hogy nem is számítasz arra, hogy fizetned kéne az első randin, érdemes felkészülnöd minden eshetőségre, de legalábbis a hazaútra elegendő taxi-pénzt fontos magaddal vinned.

Esküvők, különleges alkalmak, partik randiként

A potenciális kapcsolatunk állapotának megítéléséhez jó módot nyújtanak azok az alkalmak, melyeken együtt jelentek meg. Egy komolyabb kapcsolatban egy esküvőre menni a pároddal azt jelenti, hogy a kapcsolatotok erős, az egyik fél valóban felvállalja a másikat. Ha a lány hívja meg a fiút, de ő nem hajlandó részt venni elkötelezett félként valaki más esküvőjén, azaz elutasítja a meghívást, akkor ez azt jelenti, hogy a párkapcsolatotok is gyengébb, rövidebb távra szól. Megkérni valakit, hogy menjen el veled egy esküvőre vagy azt jelenti, hogy képes vagy egy nagy lépésre, vagy azt, hogy szeretnéd, hogy a másik szakítson veled. (Hiszen mindenki tudja, hogy leginkább úgy lehet elriasztani egy fiút, ha szerelmet vallasz neki és megkérdezed, hogy mikorra is tervezi az esküvőtöket.)

Ha első ranidként hívnak meg egy esküvőre, akkor akár az is előfordulhat, hogy a meghívó fél már évek óta szerelmes beléd és csak most szedte össze a bátorságát. Persze az is lehet, hogy csak olyannal hozott össze a sors, aki úgy gondolja, hogy könnyen ágyba lehet téged vinni, vagy csak olyan emberről van szó, akinek nincs vesztenivalója. A lényeg, hogy nem feltétlenül kell elfogadni a meghívást első randiként egy esküvőre, mert később kényelmetlenül érezheted magadat, ha nem ismersz senkit.

Folytatása következik!

(Gy. A.)