Félénk vagyok, hogyan változzak?

2010.03.11.
Már vagy 5 és fél éve járok a Waldorf iskolába . Nem tudom miért de még mindig félénk vagyok . Ha elő kell valamit adni akkor sokszor leblokkolok . Szeretnék ezen sokat változtatni , hogy bátrabb legyek .

Szakértőnk válasza a Félénk vagyok, hogyan változzak? kérdésre

Kedves Levélíró!

A félénkségen a gyakorlás tud legtöbbet segíteni. Tartsál előadást minél gyakrabban, akár otthon is elpróbálhatod minél többször az előadásodat a családodnak, vagy a barátaid előtt, akár tükör előtt.

Gyűjtsd össze azokat a gondolatokat, amik ilyenkor a fejedben forognak! Hajlamosak lehetünk ilyenkor arra gondolni, hogy vajon mit gondolnak rólunk mások, vagy félhetünk attól is, nehogy butaságokat mondjunk.

Keresd meg azokat a gondolatokat, amik téged akadályoznak, és biztosan lesznek közöttük majd olyanok, amikről te magad is látni fogod, hogy csak a te félelmeid, és a valóságban nem is úgy van. Hiszen miért gondolnának bármi rosszat a többiek, ha valamit máshogy mondasz.

Nem írtad, mi mindenről kell előadnod, de amiről éppen te tartasz előadást, azt valószínűleg te tudod a többiek közül a legjobban. És a többiek is szoktak hibázni, ez belefér. Gyakorolj minél többet, és idővel egyre bátrabb leszel! Több ötletet is találsz arról, hogyan küzd le félénkséged az alábbi cikkeinkben:

Így küzdheted le bénító félénkséged

Ötletek, hogy lerázd magadról a félénkséget

Sok sikert kívánok!
Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor