kapcsolat
#Lélek

Komoly kapcsolatra vágysz?

2011.02.09.
2 perces olvasási idő

Flörtölgetsz, randizgatsz, tetszik is pár srác, de valahogy mindig másképpen alakulnak a dolgok? Lássuk, mi lehet az oka annak, hogy nem találod meg azt, akivel hosszútávon is összepasszolsz!

Különböző okai lehetnek annak, hogy valakit párnak választasz magad mellé. Talán hasonlít egy régi, kedves ismerősödre, vonzó a megjelenése, vagy éppen csak élvezed, hogy sikerült levenned a lábáról.

Teljesen mindegy, mi az, ami felkelti az érdeklődésed, nem szabad csak erre az erős izgalomra koncentrálnod! A kezdeti vonzalom ugyanis idővel alábbhagy és felszínre kerülnek azok az érzések, melyek korábban rejtve maradtak.

Ha nem tervezel hosszútávra, megelégszel egy kalanddal, akkor nem kell ilyen messzire előretekintened, hiszen minden bizonnyal néhány találkozó után mindketten érezni fogjátok, hogy kettőtök viszonyából annyit lehetett kihozni, amit ez alatt a pár nap/hét alatt sikerült.

Ha viszont inkább komolyabb kapcsolatot szeretnél, akkor azt is figyelembe kell venned, hogy kiszemelted hogyan viselkedik barátként, partnerként. Lehet rá számítani? Megbízhatsz benne? Elmondhatod neki a titkaidat anélkül, hogy azt mástól hallanád vissza?

Ha a belső értékei megfelelnek annak, amit Te elvársz egy baráttól és emellett még az a bizonyos plusz is megvan kettőtök között, akkor jó eséllyel egy segítőkész és szerető partnerre tehetsz szert.

Ő is azt szeretné, amit Te?

Jó, ha idejében tisztázzátok, melyikőtök mit vár ettől a kapcsolattól, mennyire veszitek komolyan azt, ami vár rátok. Könnyű azt mondani, hogy „majd meglátom, ahogy alakul”- Ez csak egy olyan fedő sztori, ami azt jelenti, hogy Te sem tudod, mit szeretnél. Akkor meg hogyan várhatod el, hogy végre egy egészséges párkapcsolatod legyen?

Persze nem arról van szó, hogy az első randin közöld, hogy kizárólag csak olyan kapcsolat érdekel, ami házassággal és két gyerekkel végződik, hiszen ezzel garantáltan minden pasit elüldözöl magadtól még akkor is, ha lenne esélyetek a boldogságra.

Puhatolózz, érdeklődj finoman, körmönfontan, mire vágyik a kiszemelted! Kérdezgesd nyugodtan afelől, hogyan képzeli el a jövőjét a tanulás, a munka terén, mi az, amire a későbbiekben vágyik! Ebből kiderülhet, hogy vannak-e közös terveitek, illetve ki tudtok-e alakítani egy olyan útvonalat, melynek a találkozásánál boldogok lehettek.

Ha leendőbeli partnered nem akar már az elején ágyba vinni, az szuper jel. Viszont ha bepróbálkozik, az sem a világ vége, nem jelenti feltétlenül azt, hogy semmi mást nem szeretne Tőled. Persze ha már az első alkalommal engedsz a kísértésnek, akkor nem valószínű, hogy túl sok komolyságra számíthatsz a későbbiekben. Úgyhogy ennek alapján mérlegelj, és próbáld meg nem összekeverni a szexualitás vonzalmat a szerelemmel!

Legyél őszinte!

Egy normális párkapcsolatnak le kell rakni az alapjait. Nem építhetsz hazugságokra, nem rejtegetheted az elvárásaidat. Ha így teszel, akkor - nem feltétlenül azonnal-, hamar felszínre fognak kerülni a problémák. Veszekedni, vitatkozni fogtok, aztán jön a hazudozás, a félrelépés, végül pedig a szakítás, miközben egymást okoljátok mindenért, pedig mindketten ugyanolyan hibások vagytok.

Felejtsd el azt a „jól bevált” női taktikát, melyben elvárod, hogy a barátod megfejtse minden vágyadat! Nem mindig jó, ha csak célozgatsz arra, hogy mit szeretnél, ugyanis a pasik sokszor elsiklanak az ilyen félbehagyott gondolatok felett és csak a valóban kimondott szavakra koncentrálnak. Ha látod, hogy a párod nem kapcsol, nem érti, mire célzol, akkor vedd elő az őszinte formádat és kerekperec mondd el neki, hogy mi a helyzet! (Persze biztosítsd róla, hogy mindezt Te is elvárod tőle!) Feltételezés helyett beszélj, kérdezz, érdeklődj!

Ha az elejétől fogva őszinték vagytok egymással, akkor minden felmerülő problémát meg tudtok majd oldani.