kapcsolat
#Lélek

Miért érnek véget a kapcsolatok?

2010.01.08.
1 perces olvasási idő

A szerelem érzékeny dolog, ezért szükség van arra, hogy törődjünk vele, és tápláljuk, ha azt szeretnénk,hogy sokáig tartson. Akárcsak a barátságok, a szerelem is elromolhat, hogyha nem szánunk rá elég időt és figyelmet. Ez az az ok, ami miatt számos kapcsolat véget ér- az iskola, sport, munka vagy akármi elveheti az időnket a kapcsolattól. Sok kapcsolat a távolság miatt ér véget, például ha valaki elköltözik, vagy más helyen tanul mint eddig.

Sok tininek fontos, hogy néha lecserélje a partnerét, mivel ahogy nőnek, mindig mást találnak fontosnak a partnerükben. A szakításnak az is lehet az oka hogy mindenki mást vár egy kapcsolattól. Sokszor a párok mindketten felismerik, hogy a kapcsolat elért a végére, de az sem ritka , hogy csak az egyik fél gondolja így.

A partner elveszítése sokaknak fájdalmat okoz. Hogyha az első szerelmed véget ért, mielőtt azt te szeretted volna, a veszteség érzése elsöprő lehet. Ilyenkor a partner iránt érzett szenvedély és vonzalom átfordul a bánat és veszteség érzésébe. Ez az amiért "összetört szívnek" is szokták nevezni ezt az állapotot.

Mondd el a bánatod

kapcsolatAmikor egy kapcsolat véget ér, az embereknek igazán támogatásra van szükségük. Elveszteni az első szerelmünket nem olyan dolog, amire lelkileg fel vagyunk készülve. Ilyenkor a barátok és a családtagok segítsége a legfontosabb, a lényeg hogy legyen kire támaszkodni, elmondani a bánatod. Sajnos sok felnőtt és fiatal esik abba a hibába, hogy azt gondolja hogy egyedül is túl tudja tenni magát rajta, pedig ez sosincs így. A legfontosabb, hogy találj valakit akivel megoszthatod az érzéseid.

Úgy tűnhet, hogy miután összetörték a szíved, soha nem fogod magad jobban érezni. De idővel ezek az érzések kevésbé lesznek élénkek, az élet megy tovább, és vele jönnek az új szerelmek és a tapasztalatok. A kapcsolatokból, bármeddig is tartsanak nagyon sokat lehet tanulni, megtanulhatjuk hogyan szeressenek, és hogyan szeressünk viszont.

Előbb-utóbb megtalál

A romantika által kapunk egy esélyt, hogy felfedezzük magunkat, amikor valakivel vagyunk. Megtanulhatjuk azokat a dolgokat, hogy melyek a jó tulajdonságaink, és melyek azok amin változtatnunk kell, és felfedezzük azokat az értékeket melyeket keresünk egy partnerben.

A szerelem a legnagyszerűbb dolgok közé tartozik az életben. Ha a szerelem még nem talált rád, ne aggódj – rengeteg időd van még. És az igazi megéri a várakozást!

(G.V.)