randevú
#Lélek

Beszélj szüleidnek a randevúdról

2010.06.26.
1 perces olvasási idő

A randizás valóban a felnőtté válás irányába tett óriási lépésnek számít az életben, s akár tetszik, akár nem, az első randik alkalmával a szüleid valószínűleg nem fognak kibújni a bőrükből örömükben. Könnyítsd meg számukra a változást: ne feledd, a szemük előtt felcserepedő gyermekük felnőtté érése nem hétköznapi esemény.

Saját helyzetedet is megkönnyíted, ha az alábbi néhány jótanácsot megfogadod.

__reklam__

Időben szólj!

Mindig szólj előre a szüleidnek, ha randevút szerveztél. Ha hétfőn délután beszélted meg a találkozót péntek estére, még aznap jelezd, hogy legyen idejük mentálisan is felkészülni a nagy eseményre.

Jó, ha szüleid tudják...

- Nem árt, ha bizonyos dolgokat elmondasz a leendő barátodról/barátnődről – csak, hogy tudják: nem egy nálad tíz évvel idősebb lánnyal/pasival találkozol, akinBeszélj szüleidnek a randevúdrólek mondjuk az erkölcsi bizonyítványát már ovis korában „beszedték;

- Jó ötlet, ha –amint megfelelő alkalom kínálkozik- bemutatod a barátodat/barátnődet a szülőknek.

- Mondd el otthon, hol lesz a találkozód, hol lesz programod. Mindig legyen nálad mobiltelefon, hogy elérhető légy, hogy tudják, minden rendben van veled.

Tartsd be amit ígértél!

Mindig tisztázzátok, hogy mikorra kell hazaérned. Ha azt szeretnék, hogy korán hazaérj, higgadtan érvelj azzal, hogy a bulik manapság későn kezdődnek. Ha valami oknál fogva késel, telefonon előre tudasd velük a csúszást – meglátod, örömmel fogadnak otthon, s nem fog rossz szájízzel véget érni a kimenőd.

Ja, a legfontosabb: érezd jól magad! Elvégre a randizás a felhőtlen kikapcsolódásról szól.

(O.K.T.)