szakítás
#Lélek

Szakítás - avagy mit ne csinálj szakítás után!

2010.08.10.
2 perces olvasási idő

Most megosztunk veled néhány tipikus hibát, amelyet az emberek nagy része elkövet egy szakítás után. Ez azért is rossz, mert meghosszabbítja szenvedésünket, és tovább kínozza érzéseinket.

Ha követed ezeket a szabályokat, biztos, hogy nyugodt, békés időszakod lesz szakítás után. Nos, lássuk, mit NE tegyél egy kapcsolat végén!

1. Ha vége, ne maradjatok „csak” barátok!

A legelső lépés a szakítás után, hogy elfogadd: vége! Ha ezt nem teszed sokáig, nagy nyomás alatt leszel, ami sem neked, sem pedig az exednek nem kedvez! Itt az idő a megújulásra, nem pedig arra, hogy megpróbáld visszaállítani, ami elmúlt.

Persze lehet rá esély, hogy a szakítás után jóban maradtok, de a legtöbb „hogyan szakítsunk?” könyv így kezdi az első oldalt: Igazán szakíts!

Adj magadnak időt, hogy gyászold a kapcsolatot! Fogadd el magad szinglinek! Légy független, és tedd azt, amit csak szeretnél! Ha barátságban maradsz az exeddel, az csak meghosszabbítja a fájdalmadat! Az exeddel való bármilyen kapcsolat olyan, mint egy függőség! Minél több időt adsz neki, annál nehezebb lesz végül elfelejteni!

Szakítás után

2. Ne tartsd meg az emlékeket!

Egy kapcsolat után rengeteg apróság marad meg. Csecsebecsék, apró ékszerek, karkötők, fényképek. Egy szakítás után, főleg, ha nagyon kötődtetek egymáshoz, legjobb, ha ezeket az apróságokat eltávolítod az otthonodból!

Természetesen nem kell őket kidobni! Találj egy dobozt, rakd bele a tárgyakat, írd rá, hogy bizalmas, majd pedig rakd egy olyan helyre, amit a mindennapok során abszolút nem látsz! Hidd el, lesz elég emléked róla, hisz az eszed úgyis rajta fog járni!

3. Ne tagadd az érzelmeidet!

Kétség nem fér hozzá, hogy valószínűleg szakítás után rengeteg érzés fog benned keringeni. Csalódottság, félelem, szégyen, bizonytalanság, kétségbeesés, féltékenység. Sokakból ezek az érzések sírást vagy más érzelmi kitörést váltanak ki.

Az érzéseid fontosak! Bár sokan elítélik a másikat amiatt, hogy kimutatja az érzéseit, valójában ez teljesen természetes és egészséges! Hidd el, a múlt „elsiratása” szerves része a felejtésnek! Sokkal könnyebb lesz!

4. Ne dobd el magad!

Attól, hogy vége egy kapcsolatnak még nem dőlt össze a világ! Ne hibáztasd magadat, ne próbálj kárt tenni magadban! Hidd el, azzal nem lesz jobb! Ha végképp nem látod a kiutat, inkább keress fel egy szakembert, ő tud majd neked segíteni!

De ha nem vagy ilyen bátor, nyugodtan kérdezhetsz akár az oldalunkon is név nélkül szakértőinktől, akik ingyen és szívesen segítenek!

5. Ne hanyagold el magad!

Az emberek szükségletei alapvetően az élelem, a védelem a természet erőitől, és az alvás. Azonban sajnos vannak, akik egy szakítást annyira nem bírnak feldolgozni, hogy ilyen alapvető szükségleteket sem képesek ellátni.

Ha ráismersz magadra, kérd a barátod vagy az orvosod segítségét! De fordulhatsz bátran szüleidhez, rokonaidhoz, bárkihez, szerintem mindenki fog neked egy kis figyelmet szentelni! Továbbá készíts egy szakítás-tervet! Ezt rakd el valahova, és ha esetleg újra szükséged lenne rá, már előtted lesz a kész terv, hogy hogyan is legyél újra önmagad!

Ha ezeket betartjátok valószínűleg túlélhető lesz a szakítás! Sok szerencsét! Fel a fejjel!

(KamaszPanasz - Cs.B.)

Kapcsolódó cikkek