szakítás
#Lélek

Szakítás után is érezd jól magad!

2017.04.28.
4 perces olvasási idő

Ha vége a kapcsolatnak, gyakran nehéz újra visszarázódni a mindennapokba: kell egy kis extra löket, hogy újra boldog legyél. Fusd végig ezt a listát, amely tele van olyan tippekkel, amiktől boldog lehetsz, és ismét jól érezheted magad a bőrödben. Azután írd le a neked tetszőket, és tartsd magadnál, hogy bármikor elővehesd, amikor szükséged van egy kis instant boldogságra!

Egyél olyan ételeket, amik boldoggá tesznek!

Biztos tudod már, hogy mi az az étel, ami jobban esik, mint a többi. De szoktál néha csak azért enni valamit, mert boldoggá tesz? Vígasztal magad valami finom „szakítás utáni kajával”! Ilyen például a csokoládé, a pulykahús, a bőséges B-vitamin, egy finom tea, vagy az olajos magvak.

Hallgass zenét!

Népszerű téma a zenészeknél, és sok dal szól valamilyen veszteségről és elmúlásról. Készítsd el a saját szakítás utáni lejátszási listádat, olyan számokból, amelyek erőssé és felszabadulttá tesznek.

Nézz meg egy filmet!

Akár vígjátékot, tini filmet vagy szakítós történetet választasz, mindenképp olyan legyen, amin sokat tudsz nevetni!

szakítás utáni magány

Forró zuhany!

Sokan vannak úgy vele, ha boldogtalanok az életükkel, vesznek egy hosszú forró fürdőt, és máris jobban érzik magukat. Egy forró fürdő ugyanolyan jól működik, ha valaki inkább áztatni szereti magát, vagy akár egy nyilvános fürdőt is meglátogathatsz.

Írj naplót!

Régimódi vagy, aki inkább egy darab papírra veti a gondolatait, vagy a technikát részesíted előnyben és így az online naplóírást? Akármi is aggaszt, gyorsan jobban érezheted magad, ha kiírod magadból. Csak bizonyosodj meg arról, hogy a gondolataid bizalmasak maradnak! De akár blogolhatsz is...

Menj el sétálni!

Olcsó, egyszerű és bárki bármikor megteheti. A séta serkenti a vérkeringést, és az agyműködést. Akár egy baráttal is elmehetsz sétálni, és kibeszélheted neki magadból mindazt, ami nyomaszt. Felfedezhetsz egy új túraútvonalat, vagy egy labirintusban is bolyonghatsz, így egy kellemes élményt szerezhetsz magadnak egy-egy sétád alkalmával.

Dobolj!

Számos tanulmányban kimutatták, hogy a dobolás segít ellazulni, feldolgozni a szomorúságot, segít jól érezni magunkat a bőrünkben, és néhány fizikai betegség kezelésében is segít. Ha része leszel egy dobos körnek, akkor bekerülsz egy olyan közösségbe, ahol sok a hasonló gondolkodású ember, akiktől tanulhatsz is.

Végezz légzőgyakorlatokat!

Mikor volt utoljára, hogy a légzésedre koncentráltál, és milyen hatással volt rád? Ülj le néhány percre, és lélegezz! Használhatsz különböző technikákat, mint a tudatos légzés és a pranayama jóga, de a hatás nem marad el, az élet minden területén boldogabbá tesz, nem csak szakítás után hasznos.

Maradhattok barátok?
Amikor szakításra kerül sor, talán a „maradjunk barátok” szófordulatot szeretnéd hallani a legkevésbé. Teljesen normális, ha ehhez nem tudsz rögtön pozitívan állni, miután vége lett a kapcsolatnak. Tovább a cikkhez

Jógázz!

Fantasztikus hatással van a hajlékonyságodra, és kitűnő hangulatfokozó, a jóga tökéletes része lehet a fegyvertáradnak, a kevésbé kiegyensúlyozott időszakokra.

Meditálj!

Csökkenti a stresszt, javítja a közérzetet és segít, hogy pozitívan tudj reagálni a negatív érzelmekre, ezek mind a jóga előnyei közé tartoznak. Ráadásul bárhol és szinte bármikor végezhető, ha van pár nyugodt perced.

Tanulj meg karatézni!

Ez a harcművészeti technika is kiválóan alkalmas boldogság-fokozó, több szempontból is hasznos: megmozgat, segít a koncentrációban, közösségformáló, és még az önvédelemre is meganít.

Változtass a hozzáállásodon!

Gyakran a rossz érzés, amit érzünk egy bizonyos szituációban, inkább abból következik, ahogy hozzáállunk, mint abból, ami valójában történik velünk. Állj másképp a dolgokhoz, találd ki, hogyan tudnád már egyből másképp szemlélni az adott helyzetet, például mondogasd magadnak, hogy ez nem egy fenyegető szituáció, hanem egy kihívás, aminek meg is felelek.

Hívj fel egy barátot!

Nehéz nem jól érezni magad, ha barátokkal vagy, pláne, ha olyanok, akik megnevettetnek. Ráadásul tanulmányokban is kimutatták, hogy ha megfelelő szociális hálózat vesz körül, akkor kevésbé leszel hajlamos a depresszióra. Tehát, ha felveszed a telefont, az csak segíthet.

Játssz valamilyen játékot!

A játékok, hatásos módszerek, ha ki akarod verni a fejedből a szakítás gondolatát, és csak arra akarsz összpontosítani, hogyan engedd el és érezd jól magad. Bármilyen játék megteszi, ami lefoglal, társasjátékok, kártyajátékok és az online játékok, amelyek nem okoznak függőséget.

Mondj igent!

Egy egyszerű eszköz, amivel a negatív hozzáállást pozitívvá változtathatod. Garantált az azonnali pozitív hatás, bárhol és bármikor. Csak bizonyosodj meg róla, hogy olyan dolgot választasz, ami tényleg neked való, hogy tényleg jól érezd magad, és a javadra váljon.

Érzelmi felszabadítás

Az érzelmi akupunktúra tű nélküli formája, amely már sok embernek segített visszaszorítani a negatív gondolatait, érzelmei és emlékeit egy olyan pontra, ahonnan már nem gyengítik. Ez az EFT módszer (az Érzelmi Felszabadítás Technikája). Gyors lelki boldogságot ígér bárkinek, aki végigolvassa a viszonylag egyszerű és teljesen ingyenes útmutatóját.

Tégy rendet a káoszban!

Ez a tippünk talán kicsit több időt vesz igénybe, de a Feng Shui szakértői szerint a „clearing clutter” az első lépés, hogy kiszabadulj a múlt fogságából, és képes legyél a jövőbe tekinteni.

Pihenj!

Néha mindössze egy kis pihenésre van szükségünk, hogy jobban érezzük magunkat. Ha egy órával hamarabb fekszel le, vagy egy órával később kelsz, esetleg délután szundítasz egy órát, ugyanazt a hatást éred el.

Kertészkedj!

A friss levegőn kertészkedéssel töltött órák sok emberrel szinte csodát művelnek. Ráadásul élheted az alkotás örömét is, ha valami gyönyörű virágot, vagy valami finom zöldséget, gyümölcsöt esetleg illatos fűszernövényt termesztesz.

Nevess!

Még a nevetés lehetősége is csökkenti a stresszt, legalábbis a tanulmányok szerint. Tehát ha még csak tervezel megnézni egy vígjátékot vagy egy stand up comedy-t, már akkor pozitív változás áll be a közérzetedben.

Tölts időt háziállatokkal!

Ha van kutyád vagy macskád, a tanulmányok szerint legalább annyira képesek háttérbe szorítani a stresszt, mint ha barátokkal lennél. Nincs háziállatod? Menj el önkéntesnek egy állatmenhelyre, sétáltasd a szomszéd kutyáját, vagy vigyázz a barátaid kisállataira, amíg ők távol vannak, hogy legalább egy rövid időre állatok közt legyél.

Használj aromaterápiát!

Vannak különféle ajánlások, hogy mit használj az összetört szívedre, például levendulát az idegek megnyugtatására. De akár az olyan egyszerű dolgok, mint a kedvenc parfümöd használata vagy a sütisütés is hasonló hatással lehet az idegrendszeredre.

(KamaszPanasz - P. K.)