hiszti
#Lélek

Hogyan nőhetném ki a hisztit? - A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából

2012.06.18.
1 perces olvasási idő

A párommal másfél éve vagyunk együtt. Én olyan kis aranyos, kedves lány vagyok. Nagyon szeretem a barátom, de az a baj, hogy hisztizek. - Válogatás az Orvos Válaszol rovat cikkeiből.

Sokat veszekedünk emiatt, de nem tudom, hogy hogyan tudnám kikerülni, esetleg kinőni. A nap 24 órájából kb. 20-at együtt töltünk, ez NEM probléma. Ha olyat mond, amit nem tudok elfogadni, esetleg nem tetszik, akkor hisztizekA viták megoldásának van jobb módja. Én nem akarok, de már észre sem veszem, hogy ez történik. Félek, ha nem növöm ki, elveszíthetem a Párom. De ezt nem akarom!! Hogyan tudnám kinőni? Esetleg elkerülni?

A választ előre is Köszönöm!

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit leírsz, a hiszti nálad egy reakció lehet arra, ha valami nem tetszik, valamit másképp szeretnél. Úgy tűnik, ezzel fejezed ki az ellenvéleményedet, és ezzel próbálsz érvényt szerezni a saját akaratodnak. Ha megpróbálnál más eszközöket használni ugyanerre, talán kevesebbet kellene hisztizned!

Próbáld legközelebb ki, amikor hasonló helyzetbe kerülsz, hogy tudatosan leállítod a hisztis reakciódat, és egyértelműen elmondod neki, hogy te mit gondolsz és mit szeretnél. Átmenetileg nyugodtan bújj ki az aranyos, kedves lány bőrödből és legyél határozott nő, aki próbálja átadni az információt a barátjának, hogy mire is lenne szüksége. Talán még a céljaidat is könnyebben eléred így...

Hajrá!

(Pyreschitz Anna pszichológus)