barát
#Lélek

Mit tegyél, ha a barátnőd pasija túl közvetlen veled?

2014.12.11.
1 perces olvasási idő

Mit csinálj, ha a barátnőd pasija kikezd veled? El kellene mondanod a barátnődnek, hogy mit csinált? Vagy úgy kellene tenned, mintha semmi sem történt volna?

Soha ne bátorítsd!

Ha a barátnőd barátja kikezd veled, a legfontosabb szabály, hogy ne reagálj pozitívan. Akkor sem, ha Mit tegyél, ha a barátnőd pasija túl közvetlen veled?kedveled. Hiszenő a barátnőd pasija, és ezért tabunak számít. Elég baj, hogy más lányok után néz, de ez legyen az ő problémája, és ne a tiéd.

Elfogadhatatlan

Tedd nyilvánvalóvá, hogy a viselkedése elfogadhatatlan. Próbáljátok megbeszélni a történteket! Talán csak félreértetted a viselkedését. Ha pedig valóban túlságosan közel akart kerülni hozzád, mondd el neki, hogy nagyon helytelen, amit tett!

Mondd el?

El kellene mondanod a barátnődnek, ami történt, vagy inkább titokban kellene tartanod, és reménykedni abban, hogy megoldódik a gond magától? Nagyon nehéz lesz hallania az igazságot, de ha valóban jó barátnők vagytok, jobb, ha tud a történtekről.

Az ő helyében

Ha bizonytalan vagy, hogy mit kellene tenned, akkor képzeld magad a barátnőd helyébe! Mit gondolsz, ő mit tenne? Szeretné tudni, még ha mérges is lesz rád először? Ha igen, akkor mondd el neki az igazat!

Tartsd a távolságot!

Az is hasznos lehet, ha megtartod a távolságot, és nem maradsz kettesdben a barátnőd pasijával. Ha pedig nyilvános helyen összefuttok, egyszerűen gyorsan üdvözöljétek egymást, és menj tovább.

Mondd ki egyenesen!

Néha jobb, ha csak őszintén elmondod. Először talán zaklatott lesz a barátnőd, de tudnod kell, hogy nem te vagy a rossz ember, hanem a barátja. Ha majd megnyugszik és reálisan látja a dolgokat, rá fog jönni, hogy a barátjára kellene dühösnek lennie, nem pedig rád. Ha pedig nem hajlandó hinni neked, akkor talán jobb lenne egy ideig távol maradni tőle.

(love.allwomenstalk.com)