csók
#Lélek

Mikor nem érdemes folytatni egy kapcsolatot?

2017.04.10.
1 perces olvasási idő

Amikor megismerkedsz valakivel, nem gondolsz arra, hogy egyszer majd véget ér. Ám mint tudjuk, nem minden párkapcsolat alakul tökéletesen, még akkor sem, ha a pár tagjai látszólag tökéletesek egymás számára.

Mihez kezdenél, ha egy olyan kapcsolatban találnád magad, amitől nem érzed jól magad? Szakítanál, vagy inkább elviselnéd a fájdalmat, és reménykednél abban, hátha hamarosan jobbra fordulnak a dolgok?

Mikor nem érdemes folytatni egy kapcsolatot?Mindenkinek megvan a maga tűréshatára, ha arról van szó, mennyi áldozatot képes hozni a kapcsolatáért. Ha kétségeid vannak, vagy úgy érzed, veszett ügyért harcolsz, kérdezd meg magadtól, hogy tapasztalod-e bármelyiket a következő jelek közül.

Nem érzed magad jól a társaságában

Rettegsz a pároddal töltött időtől? Jól érzed magad vele, amíg a barátaitokkal vagytok, de amint kettesben maradtok kellemetlenül érzed magad? Talán meg kellene fontolnod a szakítást.

Nem támogat?

Úgy érzed, a barátaiért bármit megtenne, de amint neked kellene segítenie, elutasítja azt? Vajon megérdemel akkor téged? Érdemes ezt a dolgot megbeszélnetek.

Nagyon különböztök

A rövid bájcsevegéseken kívül nincs miről beszélgetnetek egymással, mert az értékrendetek, a látásmódotok és az elvárásaitok az élettől teljesen mások, és egyikőtök se veszi a fáradságot, hogy találjatok egy közös témát? Érdemes ezt így folytatni?

Vissza a legelejére

Egy ártalmatlan beszélgetés hirtelen viharos veszekedésbe csap át. Néhány nap után kibékültök, ám se perc alatt megint felmerülnek ugyanazok a problémák, és az egész ördögi kör kezdődik elölről. Hogyan tudnátok párként viselkedni, ha megrekedtek ugyanazoknál a problémáknál?

Parancsolgatás

A bizonytalan személyiségű emberek időnként manipulációt, agressziót és irányítgató magatartást használnak, hogy elhitessék másokkal, nekik van igazuk, és mások tévednek. Ez azonban nem lehet része egy egészséges kapcsolatnak.

Hibák keresése

A párod állandóan azt érezteti veled, hogy kevés vagy neki? Úgy kezel téged, mintha nem lennél elég jó, és mindig talál valami hibát abban, amit épp csinálsz? Megtör érzelmileg, és mindig azt várja el tőled, hogy változz meg érte, mert nem vagy elég jó neki? Senki sem érdemli meg, hogy így bánjanak vele.

Tisztelet hiánya

Tiszteled a párodat? És a párod is tisztel téged? Hogy a párkapcsolat sikeres legyen, nagyon fontos szerepe van a kölcsönös tiszteletnek. Ha ez hiányzik, biztosan nincs remény közös jövőre.

Nem látod a kapcsolat jövőjét

Elégedett vagy a kapcsolatoddal, és nagyjából boldognak érzed magad, de valahányszor egyedül vagy és azon gondolkozol, hová tart a kapcsolatotok, az eszed azt mondatja veled, hogy nincs közös jövőtök a pároddal?

Ha úgy érzed, a fenti jelekből több jellemző a párkapcsolatodra, mint amit el tudsz viselni, és szerinted már nem lehet ezeket a dolgokat helyre hozni, valószínűleg jobban tennéd, ha véget vetnél a kapcsolatnak.

(B.Zs.)