szakítás
#Lélek

Maradhattok barátok a szakítás után?

2011.12.13.
1 perces olvasási idő

Amikor szakításra kerül sor, talán a „maradjunk barátok” szófordulatot szeretnéd hallani a legkevésbé. Teljesen normális, ha ehhez nem tudsz rögtön pozitívan állni, miután vége lett a kapcsolatnak.

Bár úgy gondolod, hogy ez lehetetlen, mégis előfordulhat, hogy a lehetetlen valósággá válik. Azt, hogy mikor állsz készen arra, hogy újra „csak” barátként tekints az illetőre, kapcsolatotok hosszúsága határozza meg. Így például, ha valakivel 3 hónapon keresztül voltál együtt, akkor talán nem mélyedtél még annyira bele a kapcsolatba, így az újbóli barátság abszolút nem elképzelhetetlen. Azonban egy hosszabb kapcsolat után, amikor már több érzés jött felszínre, és sok szállal kötődtetek egymáshoz, a puszta barátság igencsak nehéz feladat lehet.

Néha előfordulhat, hogy maga a barátság ténye az udvariasságot fejezi ki. Csak gondolj bele! Hány olyan embert ismersz, akik a szakítás után ténylegesen igaz barátok maradtak, szinte mindennap beszélnek telefonon, együtt mennek el szórakozni és akár együtt töltik el napjaikat új barátaik vagy barátnőik társaságában? Sajnos nem sokat.szakítás

Így talán a legjobb, amit elvárhatsz egy szakítás után, az az, hogy az exed udvarias lesz hozzád. Hiszen nem szeretnél több kellemetlenséget, vagy olyan dolgokat kettőtökkel kapcsolatban, amit már egyáltalán nem tudsz irányítani (pl. zaklatást). Szakításra ugyanis legtöbbször akkor kerül sor, amikor két ember már nem bírja elviselni egymást valamilyen oknál fogva. És általában ez nem egy problémát, hanem problémák hadát jelenti.

Ha ezeket a problémákat nem tudtátok megoldani, mint egy pár, akkor elég minimális az esélye annak, hogy szakítás után ténylegesen is barátok legyetek. Ugyanis úgy indultatok, mint barátok, majd elkezdtetek randizni, jártatok, végül most megint barátok lennétek. Nem egyszerű olyasvalakivel barátságba lenni, akivel korábban randiztunk.

Továbbá nehéz lehet feldolgozni, hogy ő idővel már mást szeret. Így barátságra ténylegesen csak akkor van lehetőség, ha mindketten igaz szerelembe estek újra, valaki mással. Ha még ekkor is felkeresnétek egymást, mint régi jó barátot - a régi sérelmek, érzelmek felelevenítése nélkül -, akkor talán tényleg azok lehettek!

(Cs. B., student.com)