rossz kapcsolat
#Lélek

Buta vagyok, amiért vele maradok?

2011.07.15.
1 perces olvasási idő

Tudod, amikor nem bánik veled jól, de te nem hagyod ott. Ez butaság vagy gyengeség?

„A barátaim azt mondják, buta vagyok, ha vele maradok. Úgy gondolják, megérdemlek mindent, amit kapok, mert elviselem a dührohamait, az elnyomását, és az agresszióját. De még mindig szeretem, buta vagyok hát, hogy vele vagyok?”

Ha valaki olyat szeretsz, aki rosszul bánik veled, attól nem leszel buta, vagy őrült. Nincsen semmi rossz abban, ha még mindig szereted, még ha nem is szereted azt, ahogyan bánik veled. Nem kell bizonyítanod az érzéseidet senkinek, kivéve magadat.veszekedés

Egy olyan ember, aki sérteget, általában nem mindig bunkó, szemtelen vagy erőszakos, és nem korlátoz egyfolytában - időnként őszintén gondoskodó lehet, és még jó is vele lógni. Tehát, ezeket a tulajdonságait szeretheted, és azt az érzést, amit ilyenkor okoz.

Ami a legfontosabb, hogy saját magadra koncentrálj, a saját érzéseidre, és hogy hogyan maradj biztonságban. Mi a legjobb neked? Milyen okból maradsz vele? Gondold végig a jó és rossz dolgokat és mérlegelj.

Ne szégyelld magad vagy gondold, hogy az, ahogyan viselkedett, a te hibád! Nem te sértegetted őt, hanem ő téged. Senki sem érdemli meg, hogy sértegessék.

Ne hagyj figyelmen kívül bármilyen veszély jelet, hogy ez az ember bánthasson. Akár úgy döntesz, hogy maradsz vagy szakítasz, legyél annyira biztonságban, amennyire csak lehetséges.

Ha beszélsz valakivel, az segíthet. Egy tanácsadó nem fog elítélni vagy azt gondolni, hogy buta vagy. Azért vannak, hogy megértsék azt, ahogyan érzel, és segítsenek kitalálni, mit tehetnek, hogy jobbá tegyék az életedet.

(Sz. D. L., lovegoodbadugly.com)