randi
#Lélek

Hogyan verd ki őt a fejedből?

2014.10.22.
2 perces olvasási idő

Fájdalmas és nehéz helyzet, amikor valaki, aki tetszik nekünk, akivel együtt voltunk sokáig, már nem vesz rólunk tudomást. Még megerőltetőbb rávenni magunkat arra, hogy ne gondoljunk folyton rá és az együtt töltött szép napokra.

Mindenkinek megvan a maga oka arra, hogy miért akarja a másikat kiverni a fejéből, de a megoldás minden esetben hasonló módon érhető el. A következő tippek ebben segítenek.

Gondolkozz el a dolgon!

Hogyan verd ki őt a fejedből?Mit akarsz valójában? Túl akarod tenni magadat rajta, vagy csak szimplán nem akarsz többé rajongani iránta? Néha csak tisztáznod kell néhány dolgot, hogy feldolgozhasd a történteket és hogy szembenézz a valósággal.

Zárd le!

Ne próbáld meg figyelmen kívül hagyni, ami történt, és ne félj gondolni rá! Fogadd el a tényt, hogy megtörtént. Tölts el egy vagy két napot azzal, hogy mélyebben eltűnődsz rajta – de ha már úgy érzed, hogy a fejed csordultig van a gondolatokkal, csak engedd el azokat, és lépj tovább!

Ne színlelj feledékenységet!

Ne csinálj úgy, mintha nem hiányozna neked! Ne próbáld meg elfelejteni azt, hogy létezett. Inkább koncentrálj arra, hogy hogyan tudnál kikerülni a hatása alól!

Gondolj másra!

A legegyszerűbb módja annak, hogy ne gondolj rá, hogy valaki/valami másra gondolsz. Tereld el a gondolataidat - hidd el, ez csodákra lesz képes!

Gondolj a hibáira!

Amikor bele vagyunk zúgva valakibe, hajlamosak vagyunk szemet hunyni a hibái felett. Itt az ideje, hogy kinyisd a szemedet: ő sem olyan tökéletes, mint amilyennek gondoltad. Fektess nagyobb hangsúlyt a hibáira!

Ne legyél depressziós!

Ilyen esetben könnyen depresszióba zuhanhatsz, vagy önbizalomhiánytól szenvedhetsz. Nevess inkább sokat és élvezd az életet! Nézz vicces videókat vagy vígjátékokat, hogy emlékezz, milyen is nevetni egy jót.

Ne tétlenkedj!

A lustaság egyik fő következménye, hogy folyton ő járj majd a fejedben. Ezáltal időt és teret biztosítasz a fejedben az efféle elmélkedésekre. Foglald el magad valamivel! Tanulj új dolgokat: valami olyasmit, ami mindig is érdekelt téged! Frissességgel és pozitív gondolatokkal fogja eltölteni az elmédet – ami a továbblépést is elősegíti.

Ne nézegesd a profilját!

A közösségi oldalaknak köszönhetően ma már egyszerű hozzáférni a volt barátaid és kiszemeltjeid adatlapjához. Habár áldásnak tűnhet, ez inkább átok. Sosem fogsz túllépni a másikon, ha állandóan a hírfolyamát nézegeted.

Becsüld meg magadat!

Az a „különleges személy” átsétált rajtad, nem becsült és nem is törődött veled. Ha valamennyire is becsülöd magadat, miért kínzod magad azzal, hogy olyan ember iránt rajongasz, aki láthatóan meg sem érdemel téged?

Ne kritizáld magadat!

Ne keress hibákat önmagadban és kifogásokat az adott személy viselkedéséért. Vannak önző emberek, akik nem érik meg az erőfeszítéseket. Veled nincs semmi baj.

Ne nézz romantikus filmeket!

Ez vonatkozik a romantikus zenére és műsorokra is! Ezek csak az önkínzás eszközei. Nézz vígjátékokat barátokról és szinglikről!

Fedezz fel új helyeket!

Néha csupán egy kis utazásra van szükséged a barátokkal, hogy kitisztítsd az elmédet és új dolgokat ismerhess meg. Amikor visszatérsz, sokkal jobban fogod érezni magadat. Egy hétvégi kiruccanás a barátaiddal nem csak a lelkednek, de a barátságotoknak is jót tesz!

Fogadd el, hogy továbblépett!

Emlékezz: a másik személy már elfelejtett téged. Valószínűleg épp valaki más jár a fejében. Gondolj erre, és gyűjts erőt a továbbiakhoz!

Szórakozz!

Bár most nagyon rossznak tűnhet a helyzet, csak a kezdet nehéz. Menj el bulizni, ismerkedj, és próbálj meg szórakozni!

Nyiss új kapcsolat felé!

Mindegy, hogy milyen kapcsolatban voltál azzal a valakivel, meg kell találnod a módot, hogy visszazökkenj az életedbe. Töltsd be valamivel a tátongó űrt a szívedben és leküzdheted vele a fájdalmat!

Maradj erős!

Ne lássa, hogy mennyire fáj ez a helyzet neked! - Minél jobban belekapaszkodsz, ő annál könnyebben fog téged elengedni.

Ne feledd: egyszer úgyis elmúlik!

Ahhoz, hogy ne gondolj állandóan a másikra, sok türelemre lesz szükséged. Egyik napról a másikra nem fog elmúlni a ragaszkodásod, de hidd el: korábban bekövetkezik, mint gondolnád. Csak erőre van szükséged.

Ne feledd, ő már nem törődik veled – viszont amíg hiszel magadban, nem érhet baj!

(B.Cs. - lovepanky)