randi
#Lélek

7 tipp, hogy lefoglald magad szakításkor

2022.03.12.
2 perces olvasási idő

Szakítás után nehéz olyan tevékenységet találni, amivel lekötheted a figyelmedet, hogy ne folyamatosan arra gondolj, mit kellett volna másképp csinálnod. Néha csak egy kis figyelemelterelésre van szükséged, hogy segítsen átvészelni a nehéz időszakot.

A legrosszabb, amit tehetsz…

… ha nem kötöd le a figyelmedet szakításkor. Egyszerűen csak napokig fekszel az ágyadban, vagy a kanapén, egy vödör fagyi és süti társaságában? Rossz úton jársz: folyton csak azon fogsz újra és újra rágódni, hogy hol romlott el az egész, és mit kellett volna másképp csinálni. Ahelyett, hogy ezzel gyötröd magad, miért nem próbálsz meg – csakazértis! - jobban lenni és távol tartani a gondolataid tőle?

Találkozz a barátaiddal

A barátaid valószínűleg nem szeretnének egész nap az exedről hallani, sőt, minél kevesebbet beszélsz róla, annál kevesebbet fogsz rá gondolni. És minél kevesebbet gondolsz rá, annál kevésbé akarsz visszamenni hozzá. Szóval, tölts minél több időt a barátaiddal!

Találj egy új hobbit

Most már van rengeteg szabadidőd, szóval miért nem használod ki, és csinálsz valami olyat, amit mindig is akartál? Tanulj egy új – akár egzotikus – nyelvet, keress egy tánc tanfolyamot, iratkozz be gitár/zongora órára, próbálj ki egy új sportágat, fedezd fel, milyen kézműves szakkörök vannak a környéketeken, vagy iratkozz be egy barista/masszőr/főző tanfolyamra. A lehetőségek végtelenek, csak a fantáziád szab határt, hiszen ma már az internet segítségével is számos új dologban kipróbálhatod magad! Miért nem jársz utána vagy kezdesz neki már ma?

Foglalkozz magaddal

Egy másik módja, hogy hasznosan töltsd a szabadidődet, ha foglalkozol magaddal. Válj olyanná, amilyenné mindig is válni akartál, akivel szívesen töltenéd te is a szabadidődet, akivel szívesen randiznál! Senki sem szereti az elkeseredett és búslakodó embereket maga körül. Ne feledd, ha valaminek meg kell történnie, meg fog, szóval ne vesztegesd az idődet rá. Böngéssz a neten és olvass minél többet az önbizalom növeléséről, arról, hogyan lásd a dolgok pozitív oldalát! Hidd el, ezek sokat segítenek a most megtépázott önértékelésed helyreállításában, és abban, hogy - bár most még talán nem érzed így - egy olyan kapcsolatod legyen, ami boldogabbá tesz majd, mint amit most gyászolsz.

Családi idő

Ha úgy érzed, hogy senki sem szeret többé, miért nem szánsz több időt a családodra? Senki sem szeret annyira feltétel nélkül, mint ők. Ráadásul esélyt ad arra, hogy elmenekülj az exed emlékétől. Gondolj bele, mennyi örömet okozol a nagyszüleidnek azzal, hogy meglátogatod őket, meghallgatod a történeteiket. S ki tudja, talán azért, hogy felvidítsanak, a saját régi, szakítós-szerelmes emlékeikről is mesélnek majd, amiről eddig még sosem hallottál. De ha van kisgyerek a családban, ők is tuti felvidítanak - az ő boldogságuk átragad rád is, és ha játszol velük, biztosan elfelejted az exedet.

Mozogj

A testmozgás boldogsághormont szabadít fel, ami javítja a hangulatodat. Ez egy win-win helyzet: javítja a hangulatodat, a szíved egészségét, a szemléletmódodat és a külsődet. Plusz, ha legközelebb, mikor sokkal csinosabban és boldogabban találkozol az exeddel, biztosan meg fogja bánni, hogy szakított veled.

Segíts másoknak

A legjobb módja annak, hogy jobban érezd magad, ha segítesz másoknak, és megpróbálod boldoggá tenni őket. Szóval, itt a remek alkalom a kötelező közösségi szolgálat elvégzésére: menj el egy oviba, állatmenhelyre, öregek otthonába, és segíts másoknak - sosem tudhatod, mit hoz az élet! Lehet, hogy hallhatsz néhány érdekes sztorit az idősektől, vagy találsz egy új barátot egy kisállat személyében.

A szakítás nagyon nehéz időszak, de miért nem próbálod a lehető legtöbbet kihozni belőle, és miért nem fordítod ezt az időszakot arra, hogy jobb emberré válj?

Van néhány javaslatod, hogy hogyan foglaljuk le magunkat szakításkor?

(KamaszPanasz - S.C.)