Lélek, önvédelem

#Lélek #önvédelem

53 db cikk a témában

7 tipp a valóban biztonságos jelszóért
#közösségi média
2024.04.28.

7 tipp a valóban biztonságos jelszóért

Ma már szinte minden adatot online tárolunk, így egyáltalán nem mindegy, mennyire biztonságos a jelszavunk! Ha már törték fel bármelyik fiókodat, akkor az ezzel járó pánik és bosszúság valószínűleg nem ismeretlen előtted. Használd tippjeinket, hogy biztonságos jelszót hozz létre, és számláid valamint egyéb személyes információid biztonságban legyenek!

Zaklat az exed?
#szakítás
2024.04.11.

Zaklat az exed?

Már megtetted a döntő lépést, és szakítottál valakivel, aki nem viseli ezt olyan jól. Éppen ezért az exed még mindig üzenetekkel bombáz. Mit lehet ilyenkor tenni?

Erőszak - mit tennél, ha neked kellene segíteni?
#randi
2024.02.24.

Erőszak - mit tennél, ha neked kellene segíteni?

Éjfél van és a telefon csörgésére ébredsz. Szerencsétlenül felveszed a telefont. A vonal másik végén lévő zokogás elváltoztatja a hangját és nehéz rájönni, hogy ki telefonál ilyenkor. Miután felteszel néhány kérdést, rájössz, hogy a legjobb barátnőd az. Rögtön megkérdezed, mi a baj, mivel tudod, hogy egy nagyon helyes pasival volt randija, akibe egy kicsit bele is van zúgva.

Erőszak a családban
#családierőszak
2024.01.24.

Erőszak a családban

A többség számára jó érzés egy fárasztó nap végén hazaérkezni. Végre a sarokba hajíthatod a cókmókod, ledobhatod a cipődet, s a hűtőben keresgélhetsz kedvedre való vacsora után. Egy kényelmes fotelben hátradőlve tévézhetsz, pihenhetsz. Az otthonod melege körülölel; másnap reggelig nyugi van. Otthon, édes otthon…

Miként formálja egy trauma az életedet?
#trauma
2024.01.20.

Miként formálja egy trauma az életedet?

Traumát átélni, majd feldolgozni az azzal járó testi-lelki gyötrelmeket nem egyszerű feladat. A trauma olyan láthatatlan erő, ami folyamatosan formálni fogja az életedet átalakítja az életmódodat. Miért?

Felháborít az igazságtalanság?
#igazságtalanság
2023.11.12.

Felháborít az igazságtalanság?

Sajnos mi emberek nagyon finom és durva módszerekkel is tudjuk bántani egymást. Olykor ennek nem is vagyunk tudatában és ekkor szükséges lehet a közbelépés. Te mit teszel, ha azt látod, hogy másokat bántanak? Közbe mersz lépni? Miért „fagyunk le” néha?

Mi az a hipnózis?
#hipnózis
2023.09.17.

Mi az a hipnózis?

Minden bizonnyal kevés ember létezik, akit ne érdekelne valamilyen szinten a hipnózis. Lehetnek elképzeléseink, félelmeink, akár tévhiteink is a módszerről, hiszen annyi forrásból hallunk róla. A média, filmjelenetek, szakmai cikkek szélesítik tudásunkat, ezek néha azonban félre is vezethetnek. Nézzük hát, mi is ez a dolog, amit a legtöbben hajlamosak vagyunk túlmisztifikálni, varázslatnak tekinteni.

Agresszió – Mit tegyünk vele?
#agresszió
2023.08.31.

Agresszió – Mit tegyünk vele?

Az agresszió megfogalmazása nem is olyan könnyű, mint elsőre gondolnánk. Agresszió alatt általában olyan viselkedést értünk, ami fizikailag vagy verbálisan (azaz szavakkal) sért egy másik embert vagy rombolja a környezetét, tárgyait.

Kés a farzsebben – Ezért rossz ötlet
#kés
2023.06.28.

Kés a farzsebben – Ezért rossz ötlet

A Crime Survey England and Wales felmérése szerint a 10-17 évesek körülbelül 6,5%-a nyilatkozott úgy, hogy ismer valakit, aki általában kést hord. Miért veszélyes ez? És mit tehetsz?

#zaklatás
2021.08.01.

Zaklatás vagy udvarlás?

Udvarolni. Talán furcsának találod a szót, hiszen napjainkban kissé idejétmúltnak tűnhet udvarlásról beszélni akkor, amikor sokaknál a minél gyorsabb siker elérése a cél.

#erőszak
2021.04.25.

A nők elleni erőszakról

Sok dolog beletartozik, ami a nemük miatt vagy azzal összefüggésben éri a nőket. Lehet ez családon belüli erőszak, párkapcsolati erőszak, de a társadalmi működésből fakadó hátrányok is ide tartoznak, például, hogy alacsonyabb fizetést kapnak, mint a férfiak ugyanabban a munkakörben, vagy ritkábban választják vezetőnek őket.

#erőszak
2020.09.18.

Felépülés az erőszak után

Miért olyan nehéz megszabadulni a traumáktól? Legszívesebben elfejtenénk mindazt, ami történt, de ez nem ilyen egyszerű. Miért? Miért nem beszélnek az áldozatok? Miért hiszik azt az emberek, hogy az áldozat is hibás?