egyéjszakás kaland
#Lélek

Nem akarok párkapcsolatot! Normális ez?

2010.07.05.
2 perces olvasási idő

Annyi információd és tanácsod van azoknak, akik elkezdeni, fenntartani vagy befejezni akarnak egy kapcsolatot de vannak olyan emberek is mint én. Egyáltalán nem akarok semmilyen kapcsolatot! Diák vagyok és mellette két munkám is van, és a szabadidőmben vagy a barátaimmal lógok vagy a családommal vagyok. Nem érdekelnek azok az érzések/érzelmek amik egy kapcsolattal járnak.

"Már azelőtt lefekszem valakivel, hogy eljutnék addig, hogy eszembe jusson megfogni a kezét. Ezek után a srác általában megsértődik, mivel én nem akarok vele randizni. Van ebben bármi furcsa vagy egészségtelen?"

Kedves Kérdező!

Vannak olyanok, akik szeretnek mással együtt lenni, de vannak olyanok is, akik jobb szeretik szólóban. Nincs azzal semmi baj, hogy szeretsz független lenni, addig amíg őszinte vagy magaddal, és a partnereiddel azzal kapcsolatban, hogy mit akarsz és mit nem. Végtére is, tőled függ, milyen kapcsolatot akarsz.

Az emberek általában társas lények, és sok időd töltenek egymással, egymásra hatva. Az, hogy megosztod az életed történéseit, jó vagy rossz mozzanatait a barátaiddal vagy a családoddal, olyan teljességet, közelséget adhat, amit nem találsz meg a munkádban. Hasonlóképpen sok ember a kapcsolatokban a lelki és fizikális intimitást, az elkötelezettséget szereti.

De persze vannak olyanok is, akik szeretnek egyedül lenni anélkül, hogy attól félnének, egyedül maradnak vagy nyomást éreznének arra, hogy „letelepedjenek”.

Ahogy utaltál rá, a társadalom gyakran felértékeli a párkapcsolatokat. Az ősrégi szerelmi történetektől a valóságshow-beli randikig, a kapcsolat a szerelem kifejezéseként van lefestve. Sok kultúrában a házasság egy erős társadalmi kötelék ami eggyé, családdá, közösségé kovácsolja az embereket. Habár ma már nagyon sok más elgondolás is van a szerelemről, ami nem köti ki, hogy elkötelezd magad, vagy elmenj a második randevúra.

Kezdd azzal, hogy elrendezed az érzéseidet, az értékeidet, és a követelményeidet a szexualitásra és a párkapcsolatra vonatkozóan. Például kérdezd meg magadtól, hogy elégedett vagy-e a mostani társadalmi pozícióddal, vagy több időt akarsz-e tölteni a barátaiddal és randizással. Sosem kívántál egy különleges valakit, vagy szeretsz így egymagad lenni? Mit ad neked a szex kapcsolat nélkül? Kényelmes ez így neked, hogy utána mindenki megy a maga útjára, vagy meg akarod ismerni előtte/utána kicsit jobban a partneredet?

Itt nincsenek jó vagy rossz válaszok, tégy úgy ahogy a legjobb neked!

A trükkös része az, hogy mindenki hozza a saját preferenciáit a vacsoraasztalhoz és a hálószobába. Biztosan tapasztaltad már, hogy kényelmetlenséget és az érzelmek sérülését okozta az, amikor a partnered szex után el akart vinni téged randizni, te viszont inkább kiadtad az útját. Nem tudhatod, mit éreznek a partnereid, ezért légy becsületes, és mondd el a szándékaidat. Például mielőtt a helyzet felforrósodna, mondhatsz valami ilyesmit: nem kapcsolatot akarok, csak jól érezni magam veled. Adj valami figyelmeztetést a partnerednek arról, hogy mit szeretnél!

Ne feledd azonban,hogy ami tanácsot itt felsoroltam az egyéjszakás kalandok híveinek vagy akár a kapcsolatban lévőknek, sokkal könnyebb mondani, mint megtenni!