távkapcsolat
#Lélek

Tartós távkapcsolat

2014.10.12.
3 perces olvasási idő

A távkapcsolatban élő pároknak sok áldozatot kell hozniuk a kapcsolatukért. De ha reálisnak látod a kapcsolatotok jövőjét, akkor az a néhány lemondás nem igazán számít. Mégis, mielőtt belekezdenél egy távkapcsolatba, van néhány dolog, amiben meg kell egyeznetek!

Beszéljetek őszintén egymással!

Kizárólag együtt jártok, vagy másokkal is találkozgattok? Tisztázzátok a kérdést, és ne csak utalások, apró megjegyzések alapján próbáljátok kitalálni egymás gondolatait. Ha hosszú távú kapcsolatot szeretnétek, minden részletről beszélnetek kell, és a legjobb, ha ezt kettesben teszitek. Az elkötelezettségetek mértékének meghatározása segíthet elkerülni a féltékenységet és a veszekedéseket. Ha úgy gondolod, hogy számodra Ő az igazi, készülj fel egy kemény, de remélhetőleg gyümölcsöző munkára. Az, hogy mennyi ideig képes fenntartani két ember egy távkapcsolatot, igazán attól függ, hogy mennyit fektetnek bele.

Ne titkolózz!

Az őszinteség minden kapcsolat alapja, de különösen egy olyannak, ami különböző városokon, megyéken, vagy akár országokon át ível. A kapcsolatotok jövője szempontjából kulcskérdés az őszinteség. Ha elmondod, hogy mi az, ami aggaszt, javulhat a kapcsolatotok. Hívd fel, mikor hazaértél bulizás után, és mondd el a neki, hogy igazán szeretnéd, hogy ott legyen veled. Ne beszélj állandóan egy személyről a távol élő párodnak, mert esetleg aggódni kezdhet vagy fenyegetve érezheti magát. És ne tedd próbára a hűségedet! Ha minden idődet egyvalakivel töltöd, az könnyen átalakulhat vonzalommá, éppen ezért igyekezz minél több emberrel találkozni.

Fiatalok párkapcsolat

Beszéljetek mindennap!

Ha valakivel naponta beszélsz, akkor a napi rutinja részévé válsz. Ha megosztjátok egymással néhány percre a mindennapi dolgaitokat, attól lesz igazán erős, virágzó kapcsolatotok. E-mailben, sms-ben, Skype-on és a jó öreg telefonon is beszélhettek minden nap. És igen, ez azt jelenti, hogy minden egyes nap. Végülis, ha ugyanabban a városban élnétek, vagy még jobb, ha ugyanabban a házban, akkor nem beszélnétek ilyen gyakran? Avassátok be egymást mindenbe, a fontosabb dolgoktól kezdve, a kevésbé fontos hírekig, így közelebb érezhetitek majd magatokat egymáshoz, minden tekintetben. Ha lehetséges, ezeket a beszélgetéseket mindig ugyanakkor ejtsétek meg, így a hűség és az állandóság érzését erősítitek magatokban és egymásban.

Látogassátok meg egymást rendszeresen!

Azt tanácsoljuk, havonta legalább egy hétvégén találkozzatok személyesen is. Soha ne fejezzetek be egy találkozót anélkül, hogy megterveznétek, legközelebb mikor látjátok egymást. Ha fizikai képtelenség megoldani, hogy annyiszor találkozzatok élőben, ahányszor szeretnétek, a virtuális randik segíthetnek a probléma orvoslásában.

Küldj képeslapokat és ajándékokat!

Sms, Facebook, megosztások, minden rendelkezésre álló elektronikus kommunikációs lehetőség megkönnyíti a távkapcsolatban élők életét. És hogy mit tettek a párok a kapcsolatukért abban az időben, amikor még nem volt e-mail? Bemutatjuk a tollat és a papírt! (Emlékszel még?) A legnehezebb dolog a távkapcsolatban a távolság elviselése. Az ódivatú posta, ha nem is helyettesíti, de legalább közelebb hozza hozzád a kedvesed, mert azt a papírt érinted, amit ő is, és azokat a sorokat olvasod, amiket a saját kezével írt. Milyen romantikus gondolat, nem igaz? Jó ötlet lehet a kedvenc parfümödből is fújni óvatosan a papírra, amit elküldesz.

Bízzatok egymásban!

A hűség főként szándék kérdése. Ha jól ismered a partneredet és tudod, hogy szeretitek egymást, akkor bíztok is egymásban, és a féltékenység nem bizonytalaníthatja el a kapcsolatotokat. A bizalom azt is jelenti, hogy az aggodalmad jó szándékú. Vagyis, ha a barátod azt mondta, hogy munka után hat körül felhív, de nem jelentkezik hét óráig, akkor azt feltételezed, hogy tovább tartott egy értekezlet a főnökével, és nem pedig azzal a csinos lánnyal randizik a könyvelésről. Csak azért, mert a fantáziád vadon tud szárnyalni, nem jelenti azt, hogy hagynod is kell neki.

Maradj társasági ember!

Ha szombat este van, és otthon tévézel a macskáddal, mert esetleg a barátod néhány száz kilométerrel arrébb lakik, itt az idő, hogy egy lépést visszalépj. Élned kell a saját életedet, enélkül elveszítheted a biztonság és függetlenség érzetedet. Találkozz olyan barátokkal, akik támogatnak és segítenek neked, így pozitívan állhatsz a dolgokhoz. Ha új barátságokat építesz, az szintén növeli az önbizalmadat, ami pedig még jobban erősítheti, a partnerkapcsolatodat is. Nincsen vonzóbb egy partner számára annál, ha a másik fél magabiztos.

Szerelem első látásra
Valószínűleg már rengeteg slágert hallottál, és mozifilmet, sorozatot láttál, ahol az emberek hipp-hopp egymásba habarodnak. Így szépen lassan te is elhiszed, hogy a szerelem első látásra igenis létezik, és bárkivel, bárhol megtörténhet. Létezik szerelem első látásra?

Állíts fel egy végcélt!

Meddig tart a túl hosszú távkapcsolat? Nos, ez rajtad múlik, a párodon, és az egyedi helyzeteteken, de egy ponton túl elengedhetetlen, hogy egy városban éljetek. Kell, hogy ott legyen a fény az alagút végén, amikor eljön az az idő, hogy egy városban éljetek. Jó, ha felállítotok egy „határidőt” magatoknak. Például, egyezzetek meg abban, hogy három hónap után beszélgettek az érzéseitekről és a tapasztalataitokról. Végülis, ha mindketten hosszú távra terveztek, akkor a kapcsolatotokat érintő döntéseket inkább hamarabb, semmint később akarjátok meghozni. Így biztosan kiderül majd, hogy ez-e a megfelelő kapcsolat a számotokra.

(KamaszPanasz - Sz. D. L.)

Kapcsolódó cikkek