barát
#Lélek

Elfogadtatni magunkat a barátunk szüleivel…

2010.09.03.
1 perces olvasási idő

Az első találkozás a barátod szüleivel, talán picit kínos lehet, így nem árt, ha van a tarsolyodban egy előre megírt forgatókönyv. Természetesen ilyenkor tele vagyunk izgalommal, mit vegyünk fel, mit mondjunk majd nekik, vagy hogy hogyan viselkedjünk. Tehát ha még előtte állsz, mielőtt elmennél barátodhoz és megismernéd a szüleit, olvasd el a cikkünket!

Légy a tömeg része!

Célszerű először úgy elmenni a barátodhoz, ha többen is lesztek. Például egy parti erre kitűnő alakalom. A bemutatás így sokkal zökkenőmentesebb lehet, hisz nem te vagy a középpontban! Hisz te is csak egy vagy a bulizók közül, így talán nem is figyelnek oda annyira rád, mintha egyedül csak te mennél hozzájuk.

Légy rendszeres látogató!

Próbáld meg többször is meglátogatni barátodat néhány haveroddal a következő pár héten. Emellett néha te is betoppanhatsz, de ügyelj arra, hogy eleinte ne maradj túl sokáig. Ha pedig még nem érzed magad elég magabiztosnak hogy beszélj a szüleivel, csak üdvözöld őket udvariasan érkezésedkor, majd pedig barátságosan búcsúzz el tőlük mikor elmész.

A vacsorameghívás

Ha lehetséges, próbáld úgy intézni, hogy pár barát esetlegesen megint ott legyen az asztalnál. Ekkor már azért alapos szemügyre vétel alatt állsz, de mégsem vagy a középpontban. A vacsora előtt udvariasan ajánld fel hogy segítesz megteríteni az asztalt, utána pedig segíthetsz mosogatni.

Ne viselj „címkét” mikor belépsz

Amikor először látogatsz el a barátod szüleihez mint barátnő, a szüleinek lehetnek elvárásai feléd. Viszont oda kell figyelned: nem viselheted azt a címkét hogy barátnő, és nem kötelező elsőre lenyűgöznöd a szülőket! Inkább legyél elsőre csak egy barát, aki át jött egy kis időre! Valószínűleg nekik sem lesznek nagy elvárásaik, szóval ne izgulj, ugyanolyan vagy mint ők! Csak add magad!

Maradj nyugodt és természetes

Minden szülő azt szeretné, hogy a gyermeke boldog legyen. Ne izgulj, ha beszélgetnetek kell! Mindent vegyél természetesen és légy önmagad! Legyél az a lány, akiről minden szülő álmodik, hogy valamikor a fia ilyen lányt hoz haza. Próbáld megmutatni hogy mennyi „lehetőség” rejlik benned, és hogy te vagy az igazi a fiuk számára. Ne félj kimondani az érzéseidet, persze túlzásokba azért ne ess! Mutasd meg az éned, ne akarj másnak mutatkozni, annak később te iszod meg a levét!

Egy kicsi szervezéssel az első találka könnyen mehet a barátod szüleivel. Ha pedig ügyes vagy, könnyen mindennapos vendég lehetsz nálunk. Apró picike dolgok melyek sokat jelenthetnek, például egy udvarias köszönés! Csak add önmagad, hidd el, akkor már a siker fele megvan!

Végül pedig ne feledd: te a fiukat szereted, nem pedig a szüleit!

(Cs. B.)